Всички Е 39-ки ли са с бордови компютър?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Georgi Stoqnov
- Потребител
-
Всички Е 39-ки ли са с бордови компютър?
Интересува ме дали всички Е-39 са бордови компютър. Гледам че някои са с малък дисплей под километража и оборотомера докато други са с по голям. Конкретното ми питане е какво показват единя и другия.
Главно ме интересува показва ли се средния и моментния разход на гориво, оставащия пробег с наличното гориво и др. такива, на тези с малкия дисплей, или тези функции ги има само на моделите с по-големите дисплеи.
Сетих се още нещо: АСЦ и Ванос, серийни ли са за всички модели и по-скоро за 520 (96-98 г.)
Благодаря предварително.
Главно ме интересува показва ли се средния и моментния разход на гориво, оставащия пробег с наличното гориво и др. такива, на тези с малкия дисплей, или тези функции ги има само на моделите с по-големите дисплеи.
Сетих се още нещо: АСЦ и Ванос, серийни ли са за всички модели и по-скоро за 520 (96-98 г.)
Благодаря предварително.
Аз не карам е39 но пък мисля че и при е46 е същия борд компютъра та ако е същия аз имам малък и ми показва моментен, колко километра можеш да изминеш с оставащото гориво, температура, среден разход и средна скорост и разбира се часа. За АСЦ мисля че е сериино а за ваноса не знам защото карам дизелова печка и много не се интересувам от бензини 

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Re: Всички Е 39-ки ли са с бордови компютър?
Само големите дисплеи показват тези неща. Малките показват само часа, минутите.. и толкова.Georgi Stoqnov написа:Главно ме интересува показва ли се средния и моментния разход на гориво, оставащия пробег с наличното гориво и др. такива, на тези с малкия дисплей, или тези функции ги има само на моделите с по-големите дисплеи.
ASC -то е система, която тръгва от ABS-a, минава през ASC, DSC ... и т.н.Georgi Stoqnov написа:Сетих се още нещо: АСЦ и Ванос, серийни ли са за всички модели и по-скоро за 520 (96-98 г.)
Благодаря предварително.
Привет, Мога да ти отговоря единствено за показанията, които те интересуват. Аз съм с малкия бордови компютър но показанията за среден разход, моментен разход, оставащи километри и д.р можеш да изкараш като отключиш тайните менюта / параметрите се изписват на дисплея под километража. Във форума има тема за тези кодове и как става номера.
- Georgi Stoqnov
- Потребител
-
Ето сега настана объркване.
Ice твърди, че само големия БК има тези функции.
redex твърди, че е с малкия БК, но ги има след като ги е отключил.
Прочетох темата за кодовете и отключването, но там се споменава че са за големия БК.
Има ли въобще малкия БК тайни менюта? Същите ли са кодовете?
В крайна сметка има ли малкия БК тези функции или не. (среден и моментен разход, оставащи км. с наличното гориво, температура)
Ice твърди, че само големия БК има тези функции.
redex твърди, че е с малкия БК, но ги има след като ги е отключил.
Прочетох темата за кодовете и отключването, но там се споменава че са за големия БК.
Има ли въобще малкия БК тайни менюта? Същите ли са кодовете?
В крайна сметка има ли малкия БК тези функции или не. (среден и моментен разход, оставащи км. с наличното гориво, температура)
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Аз съм с малкия и имам следните показания:
- Външна температура
- Среден разход
- Оставащи километри с горивото в резервоара
- Средна скорост
- Външна температура
- Среден разход
- Оставащи километри с горивото в резервоара
- Средна скорост
Touring & windsurf club
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Lucky написа:Аз нямам никакъв ... щото така е излезнала от завода
Говорех за тези, които са без БордКомпютър.... !
За малкия мога да ти кажа само, че моята, старата tds-ка беше с малкия комп и даваше среден разход, малък километраж (trip 1), температура.
Докато сегашната е с ГОЛЕМИЯ

Последна промяна ICE на 12 Дек 2006, 13:14, променена общо 1 път
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Снимах показанията на борда, снимките са в галерията ми, може да ги разгледате. Предварително искам да кажа че пикселите на дисплейчето ми са се повредили и показанията неса много ясни, о ако се вгледате ще ги разчетете. Ето какво съм снимал. Налично гориво, първия вариант е в двата резервоара (така го отчита обц-то) на другата снимка е общото гориво в резервояра, на третата снимка е температурата на двигателя в момента. Дано съм помогнал.
- Georgi Stoqnov
- Потребител
-
Колега, благодаря за снимките и разясненията.
Струва ми се обаче че твоя БКП е с големия дисплей
май е и големия борд. Гледам и други снимки на които този дисплей е по-малък, и сигурно е с поорязани функции.
Възможно ли е твоя бкп да е големия, а ти да си мислиш че е малкия?
Айде до скоро.
Струва ми се обаче че твоя БКП е с големия дисплей

Възможно ли е твоя бкп да е големия, а ти да си мислиш че е малкия?

Айде до скоро.
15 мнения
• Страница 1 от 1