Скоростна кутия 525д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
Скоростна кутия 525д
Отново един тъп въпрос, ама някой има ли идея каква ми е скоростната кутия на 525д от 16.03.2003г. - автоматик. Дали се касае за 5 или 6 степенна такава. Как мога да разбера. Мерси 
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: Скоростна кутия 525д
100% e 5-степенна скоростната кутия. Най-вероятно се казва A5S360R/390R. И е на GM.
Можеш да разбереш степените по бройката на превключванията, като тръгнеш от спряло положение.
Горното важи, ако не е ръчна скоростната кутия - иначе се разбира по-лесно колко са степените.
Можеш да разбереш степените по бройката на превключванията, като тръгнеш от спряло положение.
Горното важи, ако не е ръчна скоростната кутия - иначе се разбира по-лесно колко са степените.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
Значи с две думи е гадната скоростна кутия
А иначе само не бензиновите ли слагат ZF, казват че била по добра по принцип 
- turbo
- старши ентусиаст
-
Не, че е гадна, но просто не е вечна. При Е39 на бензинките е ZF.
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
advokata25 написа:Значи с две думи е гадната скоростна кутияА иначе само не бензиновите ли слагат ZF, казват че била по добра по принцип
И двете кутии имат често срещан проблем да не искат да включат задната. При ZF проблемът най-често е по-сериозен и струва 4-цифрена сума, докато при GM доста често става дума за соленоид от 100-ина лв.
Ако е сменяно маслото от дъжд на вятър трябва да няма сериозни проблеми... При е60 6-степенните ZF-ки също не са цвете за мирисане..
- turbo
- старши ентусиаст
-
Това не е точно така. При ZF проблемът струва около 180 лв., но има и комплект от разни О-пръстенчета, които струват доста парици (около 500 лв.) и като сложиш масло, филтър и труд и се побираш в 3-цифрена сума.
При GM няма проблем със задната скорост. Там се смила цялата кутия на 200 до 250 хил.км. в зависимост от режима на каране и смяната на маслото няма много голяма роля за удължаване на пробега.
При GM няма проблем със задната скорост. Там се смила цялата кутия на 200 до 250 хил.км. в зависимост от режима на каране и смяната на маслото няма много голяма роля за удължаване на пробега.

552 к.с. GAS POWERED
turbo написа:Това не е точно така. При ZF проблемът струва около 180 лв., но има и комплект от разни О-пръстенчета, които струват доста парици (около 500 лв.) и като сложиш масло, филтър и труд и се побираш в 3-цифрена сума.![]()
GM също имат проблем със задната, но е по-рядко от ZF-a (http://blog.bavauto.com/13206/). При ZF е механично износване на "барабан" или нещо такова (D-clutch drum). http://www.youtube.com/watch?v=_xSbwcKC4QM
Не знам какво значи да се смила цялата кутия (не ми се е случвало още), но има доста коли на по-голям пробег със здрави.
Абе в крайна сметка и двете кутии си имат проблем и е въпрос на късмет (както всичко). Ремонт на автоматик не е кой знае колко по-скъпо от смяна на съединител с маховик на ръчката, ама автомата си е автомат особено за автомобил от класа на 5-а серия
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Автомата е екстра бре! 
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Много благо с автомат.
Мой приятел, каращ автомат сподели, че при евентуален ремонт ще се наложи да си отреже дясната рука и левия крак. Аз, обаче, като погледнах съединителя (комплект) за мойта се зачудих какво да клъцна

Мой приятел, каращ автомат сподели, че при евентуален ремонт ще се наложи да си отреже дясната рука и левия крак. Аз, обаче, като погледнах съединителя (комплект) за мойта се зачудих какво да клъцна 
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
като цени е доста идентична цялата работа само дето комфорта на автомата,важното е да не се стресираш на форд фокус съединител и лагер помпа 650лева със смяната тааа... 
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Да ме извинява колегата, но мисля да ползвам тази тема за едно въпросче, което ми е интересно дали и при сруги колеги с автомати е така - защо колата ми абсолютно винаги дава по-добро време от място до 100км/ч когато е на "D", отколкото когато е на "S"?
Нали уж "S"=sport, а пък колкото пъти съм засичал, винаги е по-бавно поне с 0,3 сек...
Нали уж "S"=sport, а пък колкото пъти съм засичал, винаги е по-бавно поне с 0,3 сек...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Такова нещо като S, няма. Винаги е D+S. За кутия със стептроник говоря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Признавам! Не съм чак толкова обстоятелствен...
Но в този дух никъде между "D" и "S" не виждам "+"
Но в този дух никъде между "D" и "S" не виждам "+"
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
ico530d написа:Много благо с автомат.Мой приятел, каращ автомат сподели, че при евентуален ремонт ще се наложи да си отреже дясната рука и левия крак. Аз, обаче, като погледнах съединителя (комплект) за мойта се зачудих какво да клъцна
![]()
![]()
![]()
Ми 460-лева беше комплекта,к'во толкова??
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
boksioraE39 написа:ico530d написа:Много благо с автомат.Мой приятел, каращ автомат сподели, че при евентуален ремонт ще се наложи да си отреже дясната рука и левия крак. Аз, обаче, като погледнах съединителя (комплект) за мойта се зачудих какво да клъцна
![]()
![]()
![]()
Ми 460-лева беше комплекта,к'во толкова??
А маховика смени ли си ?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2