Индикатор за изгоряла стоп крушка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Индикатор за изгоряла стоп крушка
Това ще ми е първата тема, нали отскоро и аз съм в клуба...
Накратко, свети ми индикацията за изгоряла стоп крушка.
Като взех колата, верно тази на третия стоп беше изгоряла, фасунката постопена и пластината залепнала в пластмасата.
Ама отчовърках пластината, сложих нова крушка, светна си, предупреждението изгасна за известно време, после пак се появи.
Всички стопове си бачкат.
Възможно ли е да е от евтината крушка? Взех 10 от ибей за лира, а по форумите пишат, че поради отклонение в съпротивлението, може да дава проблем. То нищо не ми струва да опитам със скъпа крушка, ама...
И 5 секунди след като потегля чувам едно "Бонг!" - предупреждава ме, явно за крушката, после не се обажда.
Ей тази лампа ми свети - илюстративна е картинката.

Накратко, свети ми индикацията за изгоряла стоп крушка.
Като взех колата, верно тази на третия стоп беше изгоряла, фасунката постопена и пластината залепнала в пластмасата.
Ама отчовърках пластината, сложих нова крушка, светна си, предупреждението изгасна за известно време, после пак се появи.
Всички стопове си бачкат.
Възможно ли е да е от евтината крушка? Взех 10 от ибей за лира, а по форумите пишат, че поради отклонение в съпротивлението, може да дава проблем. То нищо не ми струва да опитам със скъпа крушка, ама...
И 5 секунди след като потегля чувам едно "Бонг!" - предупреждава ме, явно за крушката, после не се обажда.
Ей тази лампа ми свети - илюстративна е картинката.

Re: Индикатор за изгоряла стоп крушка
Може и да е крушката на габарита.Те са две на всеки стоп,една до друга и ако едната е изгоряла,а габарита си свети отзад,но само с другата,пак ще ти писка и ще свети чека на таблото.
Re: Индикатор за изгоряла стоп крушка
Оказа се че предишният собственик е сложил крушки с грешния цокъл. Става дума за 21W на стоповете.
Сложил такива с пъпчета, които са на различно ниво и не лягат правилно.
От друсането едната излязла.
Смених с правилните и работата заспа.
Благодаря на колегата за предположението.
:beer:
Сложил такива с пъпчета, които са на различно ниво и не лягат правилно.
От друсането едната излязла.
Смених с правилните и работата заспа.
Благодаря на колегата за предположението.
:beer:

3 мнения
• Страница 1 от 1