Проблем със серво - напълни се с вода
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- de.auto
- Потребител
-
- Кара: BMW
Проблем със серво - напълни се с вода
Здравейте колеги, днес след кратък проливен дъжд сервото ми се напълни с вода (от запушени дренажи), голяма мръсотия изкарах под сервото и не съм сигурен дали успях да го отпуша, но какъв е проблема и защо пиша.
След като запалих колата и след 10 метра, започна да глухне и да губи обороти, тресе мотора, скоростния лост играе, спирачките почти изчезнаха и едвам спираше. Чуваше се характерния звук при натискане на педала за спирачка - бълбукане.
Доста се притесних и веднага отбих, за да източа водата от там - взех един парцал, тъй като нямах друго под ръка и с попиване махнах водата от там.
Зачудих се дали е правилно да запаля двигателя, но тъй като бях на неподходящо място, нямах голям избор - репатрак или да рискувам.
Запалих я и отидох в един сервиз, за жалост не можеха да ме приемат, тъй като имаха доста коли за правене. Според майстора не би трябвало да има проблем и щяло да се оправи, пък ако не се оправи да мина отново в понеделник.
След продължително каране от 20км, колата се по оправи и проблема почти изчезна, но пак не работи както преди. Някой от по-запознатите колеги, имат ли представа какви може да са последиците за мотора при навлизане на вода през вакум маркуча на сервото в двигателя ?
Намерих 1 подобна тема по въпроса, обаче не е ясно какви точно може да са последствията
Със сигурност в понеделник ще отида да ми свалят сервото и ако се наложи ще го сменя, но ще ви помоля да споделите мнение и евентуално да дадете някакъв съвет или препоръка
.
БМВ-то е шестак-бензинов.
След като запалих колата и след 10 метра, започна да глухне и да губи обороти, тресе мотора, скоростния лост играе, спирачките почти изчезнаха и едвам спираше. Чуваше се характерния звук при натискане на педала за спирачка - бълбукане.
Доста се притесних и веднага отбих, за да източа водата от там - взех един парцал, тъй като нямах друго под ръка и с попиване махнах водата от там.
Зачудих се дали е правилно да запаля двигателя, но тъй като бях на неподходящо място, нямах голям избор - репатрак или да рискувам.
Запалих я и отидох в един сервиз, за жалост не можеха да ме приемат, тъй като имаха доста коли за правене. Според майстора не би трябвало да има проблем и щяло да се оправи, пък ако не се оправи да мина отново в понеделник.
След продължително каране от 20км, колата се по оправи и проблема почти изчезна, но пак не работи както преди. Някой от по-запознатите колеги, имат ли представа какви може да са последиците за мотора при навлизане на вода през вакум маркуча на сервото в двигателя ?
Намерих 1 подобна тема по въпроса, обаче не е ясно какви точно може да са последствията
Със сигурност в понеделник ще отида да ми свалят сервото и ако се наложи ще го сменя, но ще ви помоля да споделите мнение и евентуално да дадете някакъв съвет или препоръка
.БМВ-то е шестак-бензинов.
Последна промяна de.auto на 16 Юни 2013, 21:03, променена общо 1 път
DE AUTO LTD.
ОРИГИНАЛНИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ внос от Германия
Може да намерите всичко за вашите автомобили при нас
ОБЯВА--> АВТОЧАСТИ НА ТОП ЦЕНИ!
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Re: Проблем със серво, напълни се с вода и мотора глъхне
Колега по добре отиди при професионалист да я ремонтира защото да си играеш с безопасността си струва повече отколкото ще платиш за ремонта-бъди сигурен .
Поздрави
Поздрави
- de.auto
- Потребител
-
- Кара: BMW
Re: Проблем със серво, напълни се с вода и мотора глъхне
Не ми се чакаше до понеделник и днес с още един колега от форума свалихме сервото и го сменихме с ново, смених спирачната течност и отпушихме дренажа за отичане на вода.В момента колата спира перфектно. Изчезнаха и проблемите, от които ми побеляха косите
В крайна сметка се оказа, че проблема е във вакумният маркуч от сервото към двигателя, дърпаше въздух от там.
Благодаря на колегите, които се включиха и специално на колегата niki81vd
. Дано тази тема е полезна и за други колеги, които имат подобен проблем
В крайна сметка се оказа, че проблема е във вакумният маркуч от сервото към двигателя, дърпаше въздух от там.
Благодаря на колегите, които се включиха и специално на колегата niki81vd
. Дано тази тема е полезна и за други колеги, които имат подобен проблем
DE AUTO LTD.
ОРИГИНАЛНИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ внос от Германия
Може да намерите всичко за вашите автомобили при нас
ОБЯВА--> АВТОЧАСТИ НА ТОП ЦЕНИ!
3 мнения
• Страница 1 от 1