Турбо тдс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Турбо тдс

Мнение от icko_h » 16 Май 2013, 22:16

Колеги турбината ми свиреше доста силно и издава виещ звук се едно е без масло а всичко си е точно по нея няма луфтове масло си върви не знам дали е нормално. Подмених е с нова TD04 -11G-04 която според разни каталози е за 325 и 525 тд а не тдс дали ще се отрази на вървежа? Иначе на колта беше TD04-13T аз не мога да намеря разлика във вървенето понеже имам и някви други проблеми с колата и не ми върви добре пуши черно като я настъпя и не се изстрелва както трябва.До колкото знам за пушенето отговаря и мап сензора но нямам иделя дали е така дебитомера го почистих с тампон за уши но без резултат като го изсклуча пак не върви :(

.
B M W

старши ентусиаст
Аватар

Re: Турбо тдс

Мнение от vladobate » 17 Май 2013, 0:09

Дебитомера не е ухо да го чистиш с тампони разни , как да е чисти се само със спрей за дебитомери, не се пипа ( докосва ) . Пушенето може да е от много неща. Турбината ако е за тд първо е настроена на максимален буст около 0.9 бара ( за сравнение тдс-а е на 1.1 бара ) и при голямо натоварване се очаква че няма да доставя необходимото количество въздух и е логично леко да пропушва . Другата разлика е че е една идея по-малка турбинката , което ти дава предимство при градско каране , защото по-бързо се развърта и би трябвало да намали и разхода както и колата да е малко по-пъргава при ускорение при потегляне. Но пък при извънградско при изпреварвания да речем ще е малко по-мудна заради ограниченото количество въздух. Всичко това е теория и малко практика , състоянието на двигателя ти е друга тема .

Назад към E39