БМВ 525д тресе на празен ход!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
БМВ 525д тресе на празен ход!
Здравейте, колата е БМВ 525 д 163 кс, днес като се прибрах и запалих двигателя започна на празен ход да тресе все едно е на 4 цилиндъра и да пуши бяло-сиво (не черно), мирише много на нафта като на неизгорели газове. По таблото не светят никакви лампи. Колата не е карана от септември миналата година, зимата беше свален акумулатора, а от както е внесена от Германия преди 2 год. са изминати само 1000 -1500км. При закупуване са сменени масло, филтри и някакъв филтър на картерни газове.
Порових се тука и прочетох, че може да са дюзи, турбо или клапани, някаква добавка Про тек се слагала и се чистели дюзи и т.н ама не знам от къде да почна. Къде да отида за диагностика- в сервиз или при някой дето разбира от този форум. Колата е в Карлово.
Порових се тука и прочетох, че може да са дюзи, турбо или клапани, някаква добавка Про тек се слагала и се чистели дюзи и т.н ама не знам от къде да почна. Къде да отида за диагностика- в сервиз или при някой дето разбира от този форум. Колата е в Карлово.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Re: БМВ 525д тресе на празен ход!
Започни с добавката за прочистване на дюзите - почти съм сигурен, че там ти е проблема. След добавката диагностика на дюзите - да се види с какви стойности работят, защото може да се окаже, че само с добавка няма да минеш... ако са много извън нормалните стойности ще трябва сваляне и чистене с ултразвук или там с каквото ги чистят.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
абе забелязал съм,че една кола кат поседи повечко време и се драматизира.Смени горивен филтър и сипи нафтичка с добавка и може да се оправиш 
ТДС - Турбо Див Селянин
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
колега и мойта беше така не я бях карал около година и работеше много гадно, смених и маслото и филтрите напълних резервоара с хубава нафта и сипах в нея добавка на Бардал за чистене на дюзи, започнах да я карам и след стотина километра колата стана часовник, да чукна на дърво от тогава вече 20000 съм минал няма проблем, а добавка само един път съм сипал, даже на диагностика не съм ходил
- rosko3001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
- Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд
Колеги препоръчайте ми от къде да си закупя читава добавка за дюзи 
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D