528i шум трансмисия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
528i шум трансмисия
Здравейте,колеги,
Преди малко установих,че имам странно чаткате(ча ча ча ча) под колата.
Скоростта на чаткането се усилва прогресивно със скоростта.
Най ясно се чува на втора и 20/30 км/ч/
Чува се както когато ускорявам,така и когато отнема газта.
Ако натисна съединителя или оставя колата на свободна,изчезва
Все едно има нещо на кардана и въртеейки се се удря в пода(за да ме разберете какъв звук издава).
Както казах установих го току що със свалени прозорци тук в квартала,а за по-отчетливо ми помогна рикошета на звука в съседни предмети.
Така,че не съм гледал колата от долу на повдигач,естакада и т.н.
Ако някой е имал подобен случай моля да сподели
Преди малко установих,че имам странно чаткате(ча ча ча ча) под колата.
Скоростта на чаткането се усилва прогресивно със скоростта.
Най ясно се чува на втора и 20/30 км/ч/
Чува се както когато ускорявам,така и когато отнема газта.
Ако натисна съединителя или оставя колата на свободна,изчезва
Все едно има нещо на кардана и въртеейки се се удря в пода(за да ме разберете какъв звук издава).
Както казах установих го току що със свалени прозорци тук в квартала,а за по-отчетливо ми помогна рикошета на звука в съседни предмети.
Така,че не съм гледал колата от долу на повдигач,естакада и т.н.
Ако някой е имал подобен случай моля да сподели
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Re: 528i шум трансмисия-Ключ!!!
Само вдигнахме колата,за да погледнем по-обстойно от долу.Не сме правили нищо.С изключение на проверка за луфтове.
След като я свалихме чаткането изчезна.Полтергайст,предполагам
След като я свалихме чаткането изчезна.Полтергайст,предполагам
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Re: 528i шум трансмисия
Пак се появи колеги
Чува се чат,чат,чат когато набираш или когато отнемеш газ докато си на скорост.В момента ,в който натиснеш съединителя или изключиш от скорост изчезва.
Имам чувствоото,че се чува много по-добре от дясната страна на колата,отколкото от лявата.Някъде от средата назад.
Незнам гумено каре ли е, дясна полуоска ли е
Защо като я качим на подемника и увиснат колелата,после изчезва за няколко дни?
п.п.Ако карам като галя педала на газта(тоест да не се товари много трансмисията,не чука)
Чува се чат,чат,чат когато набираш или когато отнемеш газ докато си на скорост.В момента ,в който натиснеш съединителя или изключиш от скорост изчезва.
Имам чувствоото,че се чува много по-добре от дясната страна на колата,отколкото от лявата.Някъде от средата назад.
Незнам гумено каре ли е, дясна полуоска ли е
Защо като я качим на подемника и увиснат колелата,после изчезва за няколко дни?
п.п.Ако карам като галя педала на газта(тоест да не се товари много трансмисията,не чука)
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Щом се чува при подаване на газ и при отпускане на газта е някое каре. Предполагам че ще го има и при спускане на ниска предавка.

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
При ниска и висока,при спускане все се чува.Само,че при по-висока и скоростта е по-висока,и от чат,чат,чат преминава в кррррр
При набиране е същото.
А защо когато колата е на свободна или с натиснат съединител изчезва?Защото не се товари трансмисията ли?Щото кардана си се върти и така и така
При набиране е същото.
А защо когато колата е на свободна или с натиснат съединител изчезва?Защото не се товари трансмисията ли?Щото кардана си се върти и така и така
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
По инерция когато не е на скорост не се товари трансмисията съответно и въпросното каре и шума ще е по-слаб и недолувим на фона на останалите шумове.

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Така си мислех и аз.Дано да е само от гуменото каре.Онова до висящият лагер незнам дали въобще се сменя,щото в Real Oem не е отделна част
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
Здравейте колеги , за шума мисля ,че е от скоростната кутия , но тъй като не съм сигурен за какъв шум става въпрос най-добре иди на майстор защото по този начин няма да стигнеш до никакъв извод .
До колкото за скоростната кутия виж дали имаш шум при различни предавки ,ако имаш шум при определена предавка то тогава клони към кутията , ако шума е еднакъв при всички предавки пак има вероятност да е от кутията , но по-малка .
До колкото за скоростната кутия виж дали имаш шум при различни предавки ,ако имаш шум при определена предавка то тогава клони към кутията , ако шума е еднакъв при всички предавки пак има вероятност да е от кутията , но по-малка .
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Ходих на майстори и никой не може да си обясни защо след като само вдигнем колата с подемника и без абсолютно никаква друга интервенция,шума изчезва за около седмица.После пак се появява,вдигаме я и пак седмица без да се чува
Онзи ден пак я вдигнахме и този път понапъхахме малко предпазната ламарина на заден десен диск.За сега два дена....тишина.Да видим след седмица.Този път майстора е почти сигурен,че е от нея,но на мен ми се чуваше като желязо в желязо.Все едно болтовете на колелото са малко по-дълги и чукат в челюстите за ръчната,но нямат белези(пък са и оригинални)Само фо казвам за да добиете пример за чукането,което се чува
п.п.Вярно е,че го чувах малко по-силно от дясната страна,но аз го придавах на това,че сградите от дясно са ми по-близо и ехото рикошира по-отчетливо.
Онзи ден пак я вдигнахме и този път понапъхахме малко предпазната ламарина на заден десен диск.За сега два дена....тишина.Да видим след седмица.Този път майстора е почти сигурен,че е от нея,но на мен ми се чуваше като желязо в желязо.Все едно болтовете на колелото са малко по-дълги и чукат в челюстите за ръчната,но нямат белези(пък са и оригинални)Само фо казвам за да добиете пример за чукането,което се чува
п.п.Вярно е,че го чувах малко по-силно от дясната страна,но аз го придавах на това,че сградите от дясно са ми по-близо и ехото рикошира по-отчетливо.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
niki81vd написа:Провери висящия лагер, да не събира съчмите на едно място. При вдигане на подемник, кардана променя ъгъла, застава под различни натоварвания. Около него има предпазни ламарини, огледай захванати ли са добре. Като покараш с това чаткане, намери възможно най-бързо подемник или канал и провери за части по главното предаване които са топли, особенно лагера. Това е за чуването отдолу като чукане по пода.
Ако се появява и изчезва мистерьозно, чува се като смачкани пружини на съединителя, много вероятно е да идва от маховика, но там чукане по пода не би трябвало да има или да го усещаш така.
По колата всичко е ревизирано най-обстойно.Гледали сме я с лупа няколко пъти.Гумено каре,висящ лагер,всичко е като ново
Ако пак се появи,ще пиша.
10 мнения
• Страница 1 от 1