Скъсани свещи!! Моля помогнете!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525D 163hp 2001г.

Скъсани свещи!! Моля помогнете!!

Мнение от DekeR » 13 Апр 2013, 15:31

Та с идеята да спестя средства си докарах дооста голямо главоболие!!!! Накратко....при развиване, 3 се развиха без проблем!! Останалите и въпросни 3, бяха запекли...при лек напън тръгнаха(или поне така помислих)!! Оказа се, че гайките им са се скъсали и се въртят сами около самите свещи :banghead: :banghead: !! При проба да ги махна по друг начин, изпилих горната кръгла част, получи се....хванах да ги развия и се скъса цялата свещ, като долната част включваща цялата резба остана вътре :dummy: !!! Пробвах на стругар, който бил имал опит в това, но и той се отказа....и следва това което не исках да чувам, а именно свалянето на глава!! Та да попитам, някой знае ли друг начин...или къде мога да отида да извърша манипулацията с главата, щото всеки се бута...но майстори останаха малко!!! :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Скъсани свещи!! Моля помогнете!!

Мнение от zvetiko » 13 Апр 2013, 15:53

DekeR написа:Та с идеята да спестя средства си докарах дооста голямо главоболие!!!! Накратко....при развиване, 3 се развиха без проблем!! Останалите и въпросни 3, бяха запекли...при лек напън тръгнаха(или поне така помислих)!! Оказа се, че гайките им са се скъсали и се въртят сами около самите свещи :banghead: :banghead: !! При проба да ги махна по друг начин, изпилих горната кръгла част, получи се....хванах да ги развия и се скъса цялата свещ, като долната част включваща цялата резба остана вътре :dummy: !!! Пробвах на стругар, който бил имал опит в това, но и той се отказа....и следва това което не исках да чувам, а именно свалянето на глава!! Та да попитам, някой знае ли друг начин...или къде мога да отида да извърша манипулацията с главата, щото всеки се бута...но майстори останаха малко!!! :(

Колега, това със свалянето на главата изобщо не го мисли като вариант- има си инструменти за вадене на скъсани свещи, само трябва да поразпиташ малко повече.

Да не описвам процедурата, но важно е когато главата е на колата, при разпробиването и ваденето на свеща, да се създаде въздушно налягане в цилиндъра през отвора на дюзата, за да не попадне нещо вътре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 13 Апр 2013, 16:11

обади се на Милен в суходол,има си уреди за тези ситуации.
ще ти помогне-вервай..........
п.с. търси в форума napsters-това е милен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 13 Апр 2013, 16:36

Това не е реклама. Но мисля че ще свършат работа.
http://www.zavariavane.com/специализирани-автосервизни-ремонти/
https://www.facebook.com/AutomotiveShopRepairs
В София са :yes:
:driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 13 Апр 2013, 17:03

Е ти,на топъл или студен мотор се опитва да ги отвиваш тези свещи?Щото,ако е на студен е много по голяма вероятността да стане това.Иначе по темата има обратни метчици,който се навиват във вече скъсаната свещ,но си правят обратна резба и колко повече се впиват,толкова по голямо усилие на отвиване на външната резба/тази на свеща/ правят.Не си нацелил правилният стругар.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 13 Апр 2013, 17:54

kalingk написа:Е ти,на топъл или студен мотор се опитва да ги отвиваш тези свещи?Щото,ако е на студен е много по голяма вероятността да стане това.Иначе по темата има обратни метчици,който се навиват във вече скъсаната свещ,но си правят обратна резба и колко повече се впиват,толкова по голямо усилие на отвиване на външната резба/тази на свеща/ правят.Не си нацелил правилният стругар.

Свещи се свалят на студен а не на топъл мотор ,на топъл (загрял) и като цяло с времето се получва тоя номер
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Апр 2013, 19:26

Наистина се свалят на студен мотор или по-точно, поне трябва да поизстинат малко. Просто не трябва да са горещи. Като изчакаш половин час, няма да имаш никакъв проблем.
Колегата, който каза за студените, може би има предвид мръзанали на минус 20 градуса цяла нощ. :mhihi:
Колега, не се шашкай, ще си ги оправиш. :yes:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525D 163hp 2001г.

Мнение от DekeR » 13 Апр 2013, 20:16

Свещите по принцип бяха сваляни на студен двигател(по точно работел 2-3 мин. не повече) !! Благодаря за инфото и контактите ще ги ползвам, обаче след като си прибрах колата се разбра и друго, което е или наполовина свършена работа или тотално загробване, а именно....въпросният "стругар" до колкото аз виждам и по техни думи, се е опитал да направи обратна резба в самата свещ, но не му се е получило и се е отказал!!!! В момента стените оставащи до редовната си резба са доста тънки, та вече съвсем не знам!! Дърпаме се с един Опел нагоре надолу като луди :kuku: без никакъв резултат :banghead: Колегата от Суходол, като начало ще е добър вариант, ако може да дойде и на място първо да погледне....преди да се задърпаме пак!!

P.S. От край време имам проблем с ЛС-тата, който не знам на какво се дължи...но не мога да пиша ако някой не почне пръв, че да му отговарям!!!! Може ли някой да ми даде телефон за контакт с "Napsters" !? Благодаря :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 14 Апр 2013, 12:24

DekeR написа:Свещите по принцип бяха сваляни на студен двигател(по точно работел 2-3 мин. не повече) !! Благодаря за инфото и контактите ще ги ползвам, обаче след като си прибрах колата се разбра и друго, което е или наполовина свършена работа или тотално загробване, а именно....въпросният "стругар" до колкото аз виждам и по техни думи, се е опитал да направи обратна резба в самата свещ, но не му се е получило и се е отказал!!!! В момента стените оставащи до редовната си резба са доста тънки, та вече съвсем не знам!! Дърпаме се с един Опел нагоре надолу като луди :kuku: без никакъв резултат :banghead: Колегата от Суходол, като начало ще е добър вариант, ако може да дойде и на място първо да погледне....преди да се задърпаме пак!!

P.S. От край време имам проблем с ЛС-тата, който не знам на какво се дължи...но не мога да пиша ако някой не почне пръв, че да му отговарям!!!! Може ли някой да ми даде телефон за контакт с "Napsters" !? Благодаря :yes:

Колега а защо се дърпате,колата не пали ли? Не би трябвало да имаш проблем с паленето на това време...естествено трябва да я посглобиш малко ама все пак тва дърпане наляво надясно може и да е излишно ,успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 14 Апр 2013, 12:32

Само не разбрах как ще запали, като му ги няма трите свещи (или са половини)?

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 14 Апр 2013, 12:50

doncheff написа:Само не разбрах как ще запали, като му ги няма трите свещи (или са половини)?

aми написал съм да я посглоби малко...3 е извадил 3 са се скъсали и са останали...би трябвало да запали без никакви грижи ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 14 Апр 2013, 13:52

choio написа:
doncheff написа:Само не разбрах как ще запали, като му ги няма трите свещи (или са половини)?

aми написал съм да я посглоби малко...3 е извадил 3 са се скъсали и са останали...би трябвало да запали без никакви грижи ;)

Как на 3 цилиндъра?!? :shock:
Аз като зная моята как работеше на 5....мога да си представя как ще е на 3...че и да я кара... :kuku:
Поздрави!
Николай Кадийски

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 14 Апр 2013, 15:44

Ами колата като гледам му е дизелова и без 6-те свещи ще запали,стига да има парчетата,които са останали на резбата на главата,дето ще задържат компресията в цилиндрите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 14 Апр 2013, 15:55

kalingk написа:Ами колата като гледам му е дизелова и без 6-те свещи ще запали,стига да има парчетата,които са останали на резбата на главата,дето ще задържат компресията в цилиндрите.

така е колега никакъв проблем няма да запали в случая ... ако не губи компресия от там
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 14 Апр 2013, 16:58

Николай К написа:
choio написа:

Как на 3 цилиндъра?!? :shock:
Аз като зная моята как работеше на 5....мога да си представя как ще е на 3...че и да я кара... :kuku:

Колега без лоши чуства,ама четете цялата тема преди да пишете нещо,колата е дизелова и това са подгревни свещи...иначе само серем темата на колегата а той е достатъчно притеснен. Със здраве :yes:

Следваща

Назад към E39