Неточен разход
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Неточен разход
Здравейте, бих искал да попитам понеже съм нов в клуба и искам да се извиня ако вече е дискутирано, но поне аз не успях да намеря кой знае какво инфо на тази тема. Става дума за следното . Имам Е39 530Д 2001г . Колата е с голямата навигация ако това ще е от значение. Като си пусна компа да ми показва разход и т.н. на дисплея ми изписва разход 7,1 това е средния ясно. но понеже си пълня резервоара все до горе и ми прави впечатление че реалния разход ми е около 10л/100км. Има ли начин да се коригират данните. В смисал нещо да се настрой или и аз точно не знам но поне даните от дисплея да се доближават до истината а не с отклонение 3 литра
. Надявам се ме разбрате какво имам в предвид . Ще очаквам помоща и отговорите Ви. Искам да Ви благодаря предварително. Лек и успешен ден за сега от мен!!!

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Неточен разход
Занули си разходите, като за начало. За това имаш разход 1 и разход 2. Разход 1 си го зануляваш, като заредиш и до следващо зареждане, разход 2 е да си видиш средния разход за N-брой километри.
Как да го коригираш, ако не е точен можеш да видиш в темата, която стои в прикачените viewtopic.php?p=2717622
Как да го коригираш, ако не е точен можеш да видиш в темата, която стои в прикачените viewtopic.php?p=2717622
Естествено че занулих Cons. 1 когато напълних резервоара до горе. Заредих 68 литра и минах 700 километра. Среден разход на борд комп. ми изкарва 7.1 аз като го смятам спроед гориво / километри идва 9.7 по формулата от темата посочена от Mad_Presley за коифицент идва нещо от рода на 1,366 а в другата тема пише че ако е по голям или по малък от тези стойности 750-1250 значи имам проблем с електрониката . Какво трябва да рече това къде да погледна към кой да се обърна или какъв може да е евентуално проблема . Помагайте
Благодаря !!!

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
А твоя коефицент в момента колко е? Ако е нещо различно от 1000, нагласи го на 1000 и пробвай.
Сега бях до колата влязох в меню 20 и там стойността която беше зададена е 1000 , както ме посаветва и да го направя ако не е на тази стойност, а какво да правя в този случай ?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
pr3dat0r написа:Сега бях до колата влязох в меню 20 и там стойността която беше зададена е 1000 , както ме посаветва и да го направя ако не е на тази стойност, а какво да правя в този случай ?
Ами започвай да вдигаш, сложи на 1200, ако не е достатъчно, вдигай още, докато го докараш до почти 1:1 реален разход и разход по борд.
Това ясно ама за да стане 1:1 трябва да го направя 1333 или нещо такова беше като смята х с формулата а в другата тема пишеше че макс допустимо е до 1250 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Стига си чел, пробвай и ще разбереш
Мксимума би трябвало да ти е 1250, но съм сигърен, че до него няма да стигнеш

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
pr3dat0r написа:Естествено че занулих Cons. 1 когато напълних резервоара до горе. Заредих 68 литра и минах 700 километра. Среден разход на борд комп. ми изкарва 7.1 аз като го смятам спроед гориво / километри идва 9.7 по формулата от темата посочена от Mad_Presley за коифицент идва нещо от рода на 1,366 а в другата тема пише че ако е по голям или по малък от тези стойности 750-1250 значи имам проблем с електрониката . Какво трябва да рече това къде да погледна към кой да се обърна или какъв може да е евентуално проблема . ПомагайтеБлагодаря !!!
Излъгали са те с количеството.... 70 л ти е резервоара.... От там идва грешката
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Е още по зле значи съм имал 70 литра и съм минал 700км а на борда ми показваше 7,2
- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Колега, как си смяташ разхода?
Пълно-празно-пълно ли? Че нещо не мога да ти схвана логиката. За да си минал 700км. с тия 70л. значи си изгаснал в движение. В тези 70л. има и включена резерва. Най-точно можеш да си го свериш с пълно-минаваш 101-102км. и отиваш на същата колонка и пълниш до горе пак. След това си сравнявай по борд компютъра и виж каква е разликата.
Пълно-празно-пълно ли? Че нещо не мога да ти схвана логиката. За да си минал 700км. с тия 70л. значи си изгаснал в движение. В тези 70л. има и включена резерва. Най-точно можеш да си го свериш с пълно-минаваш 101-102км. и отиваш на същата колонка и пълниш до горе пак. След това си сравнявай по борд компютъра и виж каква е разликата.
- mishosokolov
- Потребител
-
- Кара: Е39 530д
И аз го коригирах на 1100 по формулата от форума и пак показва по-малко. Това 530д автомат под 10.5 според мен градско няма как да се случи. Струва ми се че на извън градско с постоянна скорост борда е по-близо до истината.
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2