Смяна на спирачна течност
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на спирачна течност
Преди два дена ми светна символа за смяна на спирачна течност (жълт квадрат с часовник в него). Според упътването за e39, трябва да се сменя на всеки две години.
Предполагам, че трябва да го сменя, вероятно ще е в сервиза на BMW, но искам да знам някакви ориентировъчни цени и ако сте доволни/недоволни от някоя марка, ако някои от вас е сменял скоро?
Колкото до лампичката, предполагам процедурата е като за маслото (трябва да я занулят в сервиза)?
Предполагам, че трябва да го сменя, вероятно ще е в сервиза на BMW, но искам да знам някакви ориентировъчни цени и ако сте доволни/недоволни от някоя марка, ако някои от вас е сменял скоро?
Колкото до лампичката, предполагам процедурата е като за маслото (трябва да я занулят в сервиза)?
'02 BMW 525d
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Камор/Дару за 15 мин с оригинална спирачна течност. Цена не мога да кажа щото наведнъж смених доста неща сигурно 30-40кожи
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Не е вярно цената е повече от прилична, около 54 лв. беше в Камор..... миналата година! Правят го с бай=пас, т.е. нещо като да ти освежат спирачн. течност. Така в системата ти остават едни 10-15% от старата, но пък не се налага да се обезвъздушава!Lucky написа:Цена не мога да кажа щото наведнъж смених доста неща сигурно 30-40кожи

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Оказва се, че тази лампичка е за смяна не само на спирачна течност, но и за антифриз. За смяна на изгоряла къса светлина, антифриз (май го направиха с "бай-пас" както каза колегата) и спирачна течност, плюс предглед - 101 лева и 50-на стотинки. Ако не греша, фирмата се казва "Бова Ауто" или "Бова Кар", представители са на BMW за Бургас.
Въпреки сравнително високата цена, хората работиха професионално, дори обясниха защо се сменя спирачната течност на две години (макар и да бях прочел за това предната вечер). Останах приятно изненадан от обслужването, за около половин час беше готова машината.
Като минус - занулиха и брояча за маслото, без да съм го сменял.
Въпреки сравнително високата цена, хората работиха професионално, дори обясниха защо се сменя спирачната течност на две години (макар и да бях прочел за това предната вечер). Останах приятно изненадан от обслужването, за около половин час беше готова машината.
Като минус - занулиха и брояча за маслото, без да съм го сменял.
'02 BMW 525d
5 мнения
• Страница 1 от 1