Монтиране пръскалки на фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 3.0 D 98; Е53 4,4I M pack;ZX12R
- Мечтае да кара: M5 Е34 все още мечтае
Монтиране пръскалки на фарове
Здравейте колеги,
очите ми станаха като балтонни копчета
да чета теми за ксенонни и системи за миене на фарове. Но въпреки всичко,така и не намерих търсената тема,а именно какво ми е нужно (като части) и естествено как и къде трябва да свържа кабелите?
Да уточня: имам монтиран би ксенон на фарове преди фейса, но трябва да монтирам и системата за измиване на фаровете. Въпроса ми е:какво включва тази система? До момента имам монтиран регулатора на задния десен носач, лоста за чистачките също е сменен с такъв който има бутон за интензивно миене с означение S. Тази седмица очаквам да дойдат пръскалките за фаровете,маркучите за тях и казанчето с двете помпи. От тук на сетне може ли някой да ма светне
какво още трябва да търся? Трябва ли да има регулатор за нивото на фаровете и на някои от предните носачи? С две думи какво още липсва,че главата ми стана балон. И на всичкото отгоре ми забиха една хубава глоба, просто филма става сериозен. Също така трябва и да узаконя всичко това. Направо ви завиждам във България,слагаш ксенона и
П.С. Става въпрос за Е39 TDS 1998=ми набор,ако има някакво значение.
Благодаря предварително.
Поздрави
очите ми станаха като балтонни копчета

Да уточня: имам монтиран би ксенон на фарове преди фейса, но трябва да монтирам и системата за измиване на фаровете. Въпроса ми е:какво включва тази система? До момента имам монтиран регулатора на задния десен носач, лоста за чистачките също е сменен с такъв който има бутон за интензивно миене с означение S. Тази седмица очаквам да дойдат пръскалките за фаровете,маркучите за тях и казанчето с двете помпи. От тук на сетне може ли някой да ма светне

П.С. Става въпрос за Е39 TDS 1998=ми набор,ако има някакво значение.
Благодаря предварително.
Поздрави
Парите не могат да купят щастие,но някак си е по гот да си нещастен в БМВ, от колкото на велосипед.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Монтиране пръскалки на фарове
И на предния носач има датчик, на преден десен носач.
Да ти кажа и аз не съм срещал някой във форума да е връзвал пръскалки, ама може и да не съм прочел всичко
Да ти кажа и аз не съм срещал някой във форума да е връзвал пръскалки, ама може и да не съм прочел всичко

Като за начало пишеш главно за проблеми със ксенона!
За да имаш автоматично регулиране на ксенона,ти трябват сензори отзад и отпред!След това трябва да прекодираш LCM за ксенон,но когато LCM ти е LWR мисля че няма как да стане!Трябва да се поразровя малко!
За пръскалките на фаровете всичко е много лесно,но отнема поне 1 ден,ако нямаш условия! Всичко е супер лесно,стига да имаш необходимите части ,познания и WDS под ръка
Като за начало,мога набързо да ти нахвърлям нещата :
Намираш си лостче,което трябва да отговаря по VIN за твоята кола,защото не можеш да сложиш на преди фейса от фейсова кола!
След като намериш лостче,се добавя 1 кабел на 6 пин ,който отива до GM на краче 16 ,черен/сив кабел (виж wds,че не помня)
След това трябва да монтираш новия казан за течност,на който седи и помпата за измиване на фаровете,тя е значително по-голяма по размер и мощност! Сваляш десни подкалник и действаш!
След това сваляш предната броня и монтираш маркучите с пръскалките за фаровете,предварително трябва да пробиеш дупка за тях! На самите маркучи трябва да имаш регулатор който да задържа налягането в системата! Закачаш тези маркучи със маркуча от помпата на казана!
След това трябва да прекараш 2-та кабела на помпа зад казана,там има гумена тапа,и кабелите влизат до GM-a
Moнтираш казанчето за интензивно измиване,като прекарваш и неговите кабели през кутията на компютъра през гумената тама,та и те до GM-a !
След това ти трябва релето което управлява измиването на фаровете,синьо,дълго реле(ако нямаш колегата Todum,имаше такова)
След това трябва да смениш маркучите за пръскалките на предния капак както и самите пръскалки за такива с intensive измиване!
Връзваш релето към GM,връзваш кабелите на помпите,като гледаш да не им объркаш плюс и минус ,връзваш кабела от лостчето S и след това прекодираш колата за система за измиване на фаровете-ретрофит.......или чрез NCS даваш "аctive" на функциите в GM-a !
Когато натиснеш бутон S системата пръска на челното стъкло и на фаровете ако те са включени,иначе на фаровете на всяко 5-то пръскане на стъклата ,пръска и на фаровете!
Ами това е.....като си го правил е лесно,иначе трябва малко четене и един ден работа
За да имаш автоматично регулиране на ксенона,ти трябват сензори отзад и отпред!След това трябва да прекодираш LCM за ксенон,но когато LCM ти е LWR мисля че няма как да стане!Трябва да се поразровя малко!
За пръскалките на фаровете всичко е много лесно,но отнема поне 1 ден,ако нямаш условия! Всичко е супер лесно,стига да имаш необходимите части ,познания и WDS под ръка

Като за начало,мога набързо да ти нахвърлям нещата :
Намираш си лостче,което трябва да отговаря по VIN за твоята кола,защото не можеш да сложиш на преди фейса от фейсова кола!
След като намериш лостче,се добавя 1 кабел на 6 пин ,който отива до GM на краче 16 ,черен/сив кабел (виж wds,че не помня)

След това трябва да монтираш новия казан за течност,на който седи и помпата за измиване на фаровете,тя е значително по-голяма по размер и мощност! Сваляш десни подкалник и действаш!
След това сваляш предната броня и монтираш маркучите с пръскалките за фаровете,предварително трябва да пробиеш дупка за тях! На самите маркучи трябва да имаш регулатор който да задържа налягането в системата! Закачаш тези маркучи със маркуча от помпата на казана!
След това трябва да прекараш 2-та кабела на помпа зад казана,там има гумена тапа,и кабелите влизат до GM-a
Moнтираш казанчето за интензивно измиване,като прекарваш и неговите кабели през кутията на компютъра през гумената тама,та и те до GM-a !
След това ти трябва релето което управлява измиването на фаровете,синьо,дълго реле(ако нямаш колегата Todum,имаше такова)
След това трябва да смениш маркучите за пръскалките на предния капак както и самите пръскалки за такива с intensive измиване!
Връзваш релето към GM,връзваш кабелите на помпите,като гледаш да не им объркаш плюс и минус ,връзваш кабела от лостчето S и след това прекодираш колата за система за измиване на фаровете-ретрофит.......или чрез NCS даваш "аctive" на функциите в GM-a !
Когато натиснеш бутон S системата пръска на челното стъкло и на фаровете ако те са включени,иначе на фаровете на всяко 5-то пръскане на стъклата ,пръска и на фаровете!
Ами това е.....като си го правил е лесно,иначе трябва малко четене и един ден работа

- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги отново,
прочетох и двата поста внимателно,и явно имам да събирам още компоненти. Надявам се тази седмица да ги събера, след което започвам с монтажа. Естествено ще ви държа информирани. С намерение съм да постна снимки след като приключа с цялата галимация. Лошото е че нямам условия,гаража ми е доста тесен,ама като стигна до монтажа ще го мисля. За сега това.
Поздрави
прочетох и двата поста внимателно,и явно имам да събирам още компоненти. Надявам се тази седмица да ги събера, след което започвам с монтажа. Естествено ще ви държа информирани. С намерение съм да постна снимки след като приключа с цялата галимация. Лошото е че нямам условия,гаража ми е доста тесен,ама като стигна до монтажа ще го мисля. За сега това.
Поздрави
Парите не могат да купят щастие,но някак си е по гот да си нещастен в БМВ, от колкото на велосипед.
- qwertyu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 523IA
- Мечтае да кара: Чисто ново БМВ
Щом си в Испания виж тази тема:
http://www.bmwfaq.com/f9/brico-instalac ... ra-252551/
- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
Значи днеска си набавих LSM=II и LWR3=MODUL от една петица бензинова, 528 която е била със заводски ксенон. Също така вземах и казанчето с двете помпи, лостчето за чистачките с бутона за интензивното миене и респективно малкото казанче, което стои на бомбето. Поръчани са и пръскалките за броните,които очаквам да получа тази седмица.
Да разбирам ли, че трябва да сменя тези два модула?
П.С. Донора е преди фейса 97=ми набор,надявам се ,че лостчето трябва да стане.
Поздрави
Да разбирам ли, че трябва да сменя тези два модула?
П.С. Донора е преди фейса 97=ми набор,надявам се ,че лостчето трябва да стане.
Поздрави
Последна промяна dido2900 на 06 Фев 2013, 1:07, променена общо 1 път
- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
qwertyu написа:Щом си в Испания виж тази тема:
Да колега, гледал съм я тази тема от Испанския форум,но тя е за Е46.
Поздрави
За ксенона трябва да сложиш само LCM LWR ,другия модул незнам какъв е
Пръскалките на предния капак също трябва да ги смениш,не ги забравяй

Пръскалките на предния капак също трябва да ги смениш,не ги забравяй

- qwertyu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 523IA
- Мечтае да кара: Чисто ново БМВ
Извинявай.Търсих тази:
http://www.bmwcarx.com/web/DocumentosBM ... rosE39.pdf
- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
qwertyu написа:Извинявай.Търсих тази:
Здравей колега,
темата която си постнал е добра,но там не се засяга темата за интензивното миене на фарове и предно стъкло. Също така не виждам и да е засегнат въпроса за предния регулатор,а само монтирането на задния. Чудя се да ли да оставя само задния?

Поздрави
П.С. Остана ми да намеря само пръскалките на предния капак. Ще пусна и снимков материал.
Стига си се чудил,до сега да беше монтирал всичко
Като набавиш частите ,всичко ще ти стане ясно,отваряш WDS-a и почваш,елементарно е
Ако зациклиш,пиши ще те насоча

Като набавиш частите ,всичко ще ти стане ясно,отваряш WDS-a и почваш,елементарно е

- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
meha написа:Стига си се чудил,до сега да беше монтирал всичко![]()
Като набавиш частите ,всичко ще ти стане ясно,отваряш WDS-a и почваш,елементарно е![]()
Изобщо не се чудя, ами чакам да дойдат още части. В понеделник ще ми пратят сензора за предния носач и паскалките за бронята и предния капак,че латвиеца е забравил да ги прати

Поздрави
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
А глобата за какво ти я написаха? Да не би да знаят как е всичко фабрично на Е39 и да искат да е така? В смисъл искат и пръскалки, и автоматично регулиране на фаровете ли? Фаровете с лупи ли са?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Абе и аз съм сега в една чуденка. Явно колата ми си има подготовка за измиване на фаровете, но бившия собственик понеже е бил тъпанар (явно) и е сменял бронята, но не е прекарал пръскалките отново. Сега ми е оставил един маркуч да виси пред дясната предна гума в бронята и като задържа измиването на прозореца и си изсипва половината казанче по земята. Мисля да прекарам маркучи, пръскалки вече си купих и ще трябва да се сваля бронята явно да се дълбае. Само се чудя какви маркучи да сложа, понеже оригиналните са 80 лв. бройката... Тройника ще го поръчам в понеделник, намерих го за 20 лв. нов. Та ще се правим на майстори пак. 

- dido2900
- кандидат ентусиаст
-
turbo написа:А глобата за какво ти я написаха? Да не би да знаят как е всичко фабрично на Е39 и да искат да е така? В смисъл искат и пръскалки, и автоматично регулиране на фаровете ли? Фаровете с лупи ли са?
Ами глобата е точно за ксенона,да с лупи са става въпрос за би ксенон за Е46 монтиран в фар на Е39 преди фейса. Тук в Испания закона е бил такъв,че може да имаш ксенон,но само с пръскалки,и колите които са произведени за испанския пазар са задължително с измиване на фаровете, и автоматично регулиране на фаровете. Това са били изискванията. Разбрах го след доста четене на инфо в тукашния форум на BMW. Именно поради тази причина предприех тази интервенция, защото няма друг начин да ги узаконя (легализирам) в Испания.
Поздрави
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4