Монтиране пръскалки на фарове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 3.0 D 98; Е53 4,4I M pack;ZX12R
Мечтае да кара: M5 Е34 все още мечтае

Монтиране пръскалки на фарове

Мнение от dido2900 » 05 Фев 2013, 2:11

Здравейте колеги,
очите ми станаха като балтонни копчета :shock: да чета теми за ксенонни и системи за миене на фарове. Но въпреки всичко,така и не намерих търсената тема,а именно какво ми е нужно (като части) и естествено как и къде трябва да свържа кабелите?
Да уточня: имам монтиран би ксенон на фарове преди фейса, но трябва да монтирам и системата за измиване на фаровете. Въпроса ми е:какво включва тази система? До момента имам монтиран регулатора на задния десен носач, лоста за чистачките също е сменен с такъв който има бутон за интензивно миене с означение S. Тази седмица очаквам да дойдат пръскалките за фаровете,маркучите за тях и казанчето с двете помпи. От тук на сетне може ли някой да ма светне :idea: какво още трябва да търся? Трябва ли да има регулатор за нивото на фаровете и на някои от предните носачи? С две думи какво още липсва,че главата ми стана балон. И на всичкото отгоре ми забиха една хубава глоба, просто филма става сериозен. Също така трябва и да узаконя всичко това. Направо ви завиждам във България,слагаш ксенона и :driving:

П.С. Става въпрос за Е39 TDS 1998=ми набор,ако има някакво значение.

Благодаря предварително.

Поздрави
Парите не могат да купят щастие,но някак си е по гот да си нещастен в БМВ, от колкото на велосипед.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Монтиране пръскалки на фарове

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Фев 2013, 8:25

И на предния носач има датчик, на преден десен носач.
Да ти кажа и аз не съм срещал някой във форума да е връзвал пръскалки, ама може и да не съм прочел всичко :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 05 Фев 2013, 10:16

Като за начало пишеш главно за проблеми със ксенона!
За да имаш автоматично регулиране на ксенона,ти трябват сензори отзад и отпред!След това трябва да прекодираш LCM за ксенон,но когато LCM ти е LWR мисля че няма как да стане!Трябва да се поразровя малко!

За пръскалките на фаровете всичко е много лесно,но отнема поне 1 ден,ако нямаш условия! Всичко е супер лесно,стига да имаш необходимите части ,познания и WDS под ръка ;)
Като за начало,мога набързо да ти нахвърлям нещата :

Намираш си лостче,което трябва да отговаря по VIN за твоята кола,защото не можеш да сложиш на преди фейса от фейсова кола!
След като намериш лостче,се добавя 1 кабел на 6 пин ,който отива до GM на краче 16 ,черен/сив кабел (виж wds,че не помня) :!:

След това трябва да монтираш новия казан за течност,на който седи и помпата за измиване на фаровете,тя е значително по-голяма по размер и мощност! Сваляш десни подкалник и действаш!
След това сваляш предната броня и монтираш маркучите с пръскалките за фаровете,предварително трябва да пробиеш дупка за тях! На самите маркучи трябва да имаш регулатор който да задържа налягането в системата! Закачаш тези маркучи със маркуча от помпата на казана!

След това трябва да прекараш 2-та кабела на помпа зад казана,там има гумена тапа,и кабелите влизат до GM-a
Moнтираш казанчето за интензивно измиване,като прекарваш и неговите кабели през кутията на компютъра през гумената тама,та и те до GM-a !
След това ти трябва релето което управлява измиването на фаровете,синьо,дълго реле(ако нямаш колегата Todum,имаше такова)
След това трябва да смениш маркучите за пръскалките на предния капак както и самите пръскалки за такива с intensive измиване!
Връзваш релето към GM,връзваш кабелите на помпите,като гледаш да не им объркаш плюс и минус ,връзваш кабела от лостчето S и след това прекодираш колата за система за измиване на фаровете-ретрофит.......или чрез NCS даваш "аctive" на функциите в GM-a !
Когато натиснеш бутон S системата пръска на челното стъкло и на фаровете ако те са включени,иначе на фаровете на всяко 5-то пръскане на стъклата ,пръска и на фаровете!

Ами това е.....като си го правил е лесно,иначе трябва малко четене и един ден работа :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 05 Фев 2013, 11:44

Здравейте колеги отново,
прочетох и двата поста внимателно,и явно имам да събирам още компоненти. Надявам се тази седмица да ги събера, след което започвам с монтажа. Естествено ще ви държа информирани. С намерение съм да постна снимки след като приключа с цялата галимация. Лошото е че нямам условия,гаража ми е доста тесен,ама като стигна до монтажа ще го мисля. За сега това.

Поздрави
Парите не могат да купят щастие,но някак си е по гот да си нещастен в БМВ, от колкото на велосипед.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 523IA
Мечтае да кара: Чисто ново БМВ

Мнение от qwertyu » 05 Фев 2013, 18:19

Щом си в Испания виж тази тема:
http://www.bmwfaq.com/f9/brico-instalac ... ra-252551/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 06 Фев 2013, 0:55

Значи днеска си набавих LSM=II и LWR3=MODUL от една петица бензинова, 528 която е била със заводски ксенон. Също така вземах и казанчето с двете помпи, лостчето за чистачките с бутона за интензивното миене и респективно малкото казанче, което стои на бомбето. Поръчани са и пръскалките за броните,които очаквам да получа тази седмица.

Да разбирам ли, че трябва да сменя тези два модула?

П.С. Донора е преди фейса 97=ми набор,надявам се ,че лостчето трябва да стане.

Поздрави
Последна промяна dido2900 на 06 Фев 2013, 1:07, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 06 Фев 2013, 1:06

qwertyu написа:Щом си в Испания виж тази тема:
http://www.bmwfaq.com/f9/brico-instalac ... ra-252551/

Да колега, гледал съм я тази тема от Испанския форум,но тя е за Е46.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 06 Фев 2013, 8:51

За ксенона трябва да сложиш само LCM LWR ,другия модул незнам какъв е :roll:
Пръскалките на предния капак също трябва да ги смениш,не ги забравяй ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 523IA
Мечтае да кара: Чисто ново БМВ

Мнение от qwertyu » 06 Фев 2013, 21:49

Извинявай.Търсих тази:
http://www.bmwcarx.com/web/DocumentosBM ... rosE39.pdf

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 08 Фев 2013, 19:13

qwertyu написа:Извинявай.Търсих тази:
http://www.bmwcarx.com/web/DocumentosBM ... rosE39.pdf

Здравей колега,
темата която си постнал е добра,но там не се засяга темата за интензивното миене на фарове и предно стъкло. Също така не виждам и да е засегнат въпроса за предния регулатор,а само монтирането на задния. Чудя се да ли да оставя само задния? :dunno: А аз съм с намерение "като да е гарга да е рошава" :lol: демек искам всичко да си е как му е реда. Но въпреки всичко главно ще се водя по нея относно връзването на кабелите по простата причина,че нямам друг избор. Надявам се колегите от нашия форум да ми ударят едно рамо за липсващите звена на тази интервенция която съм решил да правя. Още веднъж благодаря.

Поздрави

П.С. Остана ми да намеря само пръскалките на предния капак. Ще пусна и снимков материал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 09 Фев 2013, 20:51

Стига си се чудил,до сега да беше монтирал всичко :mhihi:

Като набавиш частите ,всичко ще ти стане ясно,отваряш WDS-a и почваш,елементарно е ;)
Ако зациклиш,пиши ще те насоча :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 09 Фев 2013, 21:09

meha написа:Стига си се чудил,до сега да беше монтирал всичко :mhihi:

Като набавиш частите ,всичко ще ти стане ясно,отваряш WDS-a и почваш,елементарно е ;)
Ако зациклиш,пиши ще те насоча :bchug:

Изобщо не се чудя, ами чакам да дойдат още части. В понеделник ще ми пратят сензора за предния носач и паскалките за бронята и предния капак,че латвиеца е забравил да ги прати :mhihi: .Иначе всичко друго е налице. Задължително ще има още питаници,защото има доста неизвестни относно връзването на кабелите.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 10 Фев 2013, 7:09

А глобата за какво ти я написаха? Да не би да знаят как е всичко фабрично на Е39 и да искат да е така? В смисъл искат и пръскалки, и автоматично регулиране на фаровете ли? Фаровете с лупи ли са?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 10 Фев 2013, 13:02

Абе и аз съм сега в една чуденка. Явно колата ми си има подготовка за измиване на фаровете, но бившия собственик понеже е бил тъпанар (явно) и е сменял бронята, но не е прекарал пръскалките отново. Сега ми е оставил един маркуч да виси пред дясната предна гума в бронята и като задържа измиването на прозореца и си изсипва половината казанче по земята. Мисля да прекарам маркучи, пръскалки вече си купих и ще трябва да се сваля бронята явно да се дълбае. Само се чудя какви маркучи да сложа, понеже оригиналните са 80 лв. бройката... Тройника ще го поръчам в понеделник, намерих го за 20 лв. нов. Та ще се правим на майстори пак. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido2900 » 10 Фев 2013, 22:45

turbo написа:А глобата за какво ти я написаха? Да не би да знаят как е всичко фабрично на Е39 и да искат да е така? В смисъл искат и пръскалки, и автоматично регулиране на фаровете ли? Фаровете с лупи ли са?

Ами глобата е точно за ксенона,да с лупи са става въпрос за би ксенон за Е46 монтиран в фар на Е39 преди фейса. Тук в Испания закона е бил такъв,че може да имаш ксенон,но само с пръскалки,и колите които са произведени за испанския пазар са задължително с измиване на фаровете, и автоматично регулиране на фаровете. Това са били изискванията. Разбрах го след доста четене на инфо в тукашния форум на BMW. Именно поради тази причина предприех тази интервенция, защото няма друг начин да ги узаконя (легализирам) в Испания.

Поздрави

Следваща

Назад към E39