Звук от съединителя??

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Гост
Аватар

Звук от съединителя??

Мнение от Гост » 04 Май 2006, 11:08

Един въпрос:
Когато карам дори и съвсем леко да ми стои левият крак на съединителя се чува едно звучене като от турбо/свистене/!
Също като натисна да превключа свистенето продължава докато отпусна педала!
Тва значи ли ,че съм за нов съединител или е нормално и при вас се чува?!
Колата е на ~200хил.км!
Предварително благодарско за помоща!

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 04 Май 2006, 13:11

Аксиален лагер най-вероятно. Ако се сменя смени направо и целия съединител. ;)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 04 Май 2006, 13:46

dinozab написа:Аксиален лагер най-вероятно.Ако се сменя смени направо и целия саединител. ;)

Верно ше излезе-малко пари - изваждане ,ма нема базплатен кеф!
Благодаря,колега!Ше търса майстор!

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 04 Май 2006, 14:40

Лошото е да не запече, че аз имах такъв случай ...последствията са страшни не е майтап....ремонта ще излезе доста по скъп :roll:

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 11 Май 2006, 0:35

Терзийски написа:Лошото е да не запече, че аз имах такъв случай ...последствията са страшни не е майтап....ремонта ще излезе доста по скъп :roll:
Ако е това, което си мислиш....

Потребител
Аватар

Мнение от keane » 13 Май 2006, 21:13

И при мен се случи това с шума отидох в сервиз и ми казаха лагер, купих си лагер ('щото може и само лагера без феродовия и притискателния диск, от сервиза така ми казаха)смениха ми го и както излязох от сервиза вечерта, така бях първа кола на сутринта с рекламация. Съединителя ми буксуваше много сериозно, та после ми подмениха целия съединител.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 17 Май 2006, 12:24

Аксиален лагер е, аз имах същия проблем миналата седмица. Даже блокира и не можеше да сменя скоростите. Обаче сменяй всичко, частите са около 250 - 290 лв. (лагер, притискателен и феродов диск), зависи как ги намериш, труда отделно.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 17 Май 2006, 21:05

Гледай да е Лемфьордер!
Последна промяна ICE на 19 Май 2006, 15:58, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от leshoiad » 19 Май 2006, 6:01

Абе трудничко ще му е за 300 лева да се преоборудва. На мойта Е34-ка само феродовия струваше 122лв пък за Е39 не знам, ако реши да сменя и хидр. помпи още по солено. Аксиалния ми струваше 45лв., тънкана е ама пък др. работи. Мани мани.

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 19 Май 2006, 16:01

И според мен цената ще е различна, но това зависи кой откъде пазарува.... и не е предмет на темата. 8)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 23 Май 2006, 6:51

То ясно всичко, но не разбрах - да го сменям сега , защото свисти или да чакам да откаже да работи?!! По принцип не усещам някаква промяна в отделянето или при превключване.
Ако наистина като блокира прави по-големи бели сигурно ще трябва да отида още сега да сменям?!?!

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 23 Май 2006, 7:35

Всяка една износена част по-колата ако не се смени навреме води до преждевременно износване на други части ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 23 Май 2006, 11:18

На времето така свистеше и моя аксиален лагер. Щях да сменям целия комплект, но майстора ми вика: "За к'во да даваш толкова пари?!" какви пари? На ЛУК си взех (и стария БМВ ЛУК пишеше), но моето направо все едно 2 ламарини се стъргат една към друга, толкова зле беше ... и когато свали момчето кутията, започнаха да падат едни топчета от разбития лагер и самата му облицовка мязаше на размазана кутийка от кока кола, която след това си я удрял перверзно с варията и си го запалил с флекса ... :mhihi: ... Егати определението а? :)
Както и да е. След месец пак се обади лагера и накрая си дадох 360 лв. за цял комплект и работата заспала веднъж завинаги...
И като гледам каква кола караш, би трябвало да го смениш целия комплект, а не на дози..
Уважавай колата, за да те уважава и тя!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 23 Май 2006, 20:41

тва и ще направа!

Назад към E39