Проблем ляво огледало е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Проблем ляво огледало е39
Привет колеги! След разглабяне на шофьорската врата или по-точно след свалянето на копчетата за стъклата и огледалата се появи странен проблем. Отначало огледалата не се мърдаха изобщо, след почистване на буксите дясното няма никакъв проблем, лявото обаче не се мърда наляво (на всички други страни работи) и когато заключа колата с ключа или карам продължително време се прибира стъклото на огледалото в най-вътрешна позиция, така че немога да го върна. Колата е 530д 2001г. Моля помогнете че го мърдам на ръка! Благодаря предварително!
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Re: Проблем ляво огледало е39
gotti88 написа:Привет колеги! След разглабяне на шофьорската врата или по-точно след свалянето на копчетата за стъклата и огледалата се появи странен проблем. Отначало огледалата не се мърдаха изобщо, след почистване на буксите дясното няма никакъв проблем, лявото обаче не се мърда наляво (на всички други страни работи) и когато заключа колата с ключа или карам продължително време се прибира стъклото на огледалото в най-вътрешна позиция, така че немога да го върна. Колата е 530д 2001г. Моля помогнете че го мърдам на ръка! Благодаря предварително!
Колега случайно като сложиш задна скорост и огледалото да се мести надолу, за по-лесно паркиране?
Бъди честен пък да става квото ще
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
bmw55 написа:gotti88 написа:Привет колеги! След разглабяне на шофьорската врата или по-точно след свалянето на копчетата за стъклата и огледалата се появи странен проблем. Отначало огледалата не се мърдаха изобщо, след почистване на буксите дясното няма никакъв проблем, лявото обаче не се мърда наляво (на всички други страни работи) и когато заключа колата с ключа или карам продължително време се прибира стъклото на огледалото в най-вътрешна позиция, така че немога да го върна. Колата е 530д 2001г. Моля помогнете че го мърдам на ръка! Благодаря предварително!
Колега случайно като сложиш задна скорост и огледалото да се мести надолу, за по-лесно паркиране?
Не, когато превключвам скорости не се мърда, а и ако е от това ще се мърда надолу, моето се мърда навътре (т.е.надясно).
- SashoDikov
- Потребител
-

Колега ако изключиш тоците и управлението, не ти го пожелавам ама може да са се счупили едни пластмасови чепчета в машинката, виж горната снимка. А ако не отвориш огледалото правилно можеш сам да ги счупиш, не ме питай откъде знам
Ако е счупено топчето това донякъде обяснява защо не можеш да го мърдаш наляво, защото зъбчатата част остава в механизма и бута огледалото навън (т.е надясно при теб) но топчето което е захваното за един ринг, който се захваща за стъклото е счупено и не може да го прибере(т.е наляво при теб).
Може и да греша де, дано не е тва, кажи ако ти трябват инструкции за отварянето, и успех с диагностиката на проблема
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
SashoDikov написа:....
Той човека не е разглобявал огледалото ами управлението така че проблема ще е някъде там. Ако има възможност за проба с друго такова ще се изясни къде е проблема.

- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
Да точно така, огледалото не съм го отварял, а има ли възможност да съм прещипал някакви кабели или нещо по управлението на огледалото, знам ли......
по късно ще махам кората отново да видя.
по късно ще махам кората отново да видя.- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
Проблема решен! Оказа се, че когато съм слагал кората съм прещипал единия кабел на огледалото с единия кабел на заключването и явно нещо са се умешали.
Изолирах ги, разделих ги един от друг, внимателно сглобих кората и вече всичко е наред! Благодаря на колегите, включили се в темата. 
7 мнения
• Страница 1 от 1