Е39 бургаски кош няма и няма парно .....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Е39 бургаски кош няма и няма парно .....
Сменени !
1-Водна помпа 2-пъти сменена за всеки случай
2-Термостат 2пъти сменен !?
3-Клапани на парно
4-Електрическата помпа
5-Обезвъздушена е ....
6-Радяторчето не е запушено
7-Антифриза е нов
8-Няма течове и загуби на антифриз
9-Правих тест за наличие на газове в антифриза.
10-Няма издухана гарнитура за 1 година и 30 000км се трябваше да згъне чадъра ....
Това ми е проблем от миналата зима .... няма оправяне ....
Излязам извън градско климатроника е на 32-градуса вентилатора е 2 чертички преди максимума и закова 2000-2500 оборота. на някоя предавка .... и парното изчезва и започва да духа студено! Пускам по инерция със 90км/ч да речем и започва да духа както трябва .... слагам пак някоя предавка 2000оборота и изчезва парното .... и така половин Бургас ми знае проблема на кочината всичко е сменено и резултата е един и същ ! Пускам таините менюта показва 94градуса с 2000оборота .... пускам по инерция градусите почти моментално падат до 80 и парното почва да духа .......
Спирам колата .... пускам rest-a жега ...... не знам вече .... Радяторчето не е запушено защото то по инерция нямаше да имам абсолютно никакво парно.....
Същото е и когато съм на место заковавам 2000 изчезва парното пускам газта 850оборота има парно ..... и така 2-ра година 
1-Водна помпа 2-пъти сменена за всеки случай
2-Термостат 2пъти сменен !?
3-Клапани на парно
4-Електрическата помпа
5-Обезвъздушена е ....
6-Радяторчето не е запушено
7-Антифриза е нов
8-Няма течове и загуби на антифриз
9-Правих тест за наличие на газове в антифриза.
10-Няма издухана гарнитура за 1 година и 30 000км се трябваше да згъне чадъра ....
Това ми е проблем от миналата зима .... няма оправяне ....
Излязам извън градско климатроника е на 32-градуса вентилатора е 2 чертички преди максимума и закова 2000-2500 оборота. на някоя предавка .... и парното изчезва и започва да духа студено! Пускам по инерция със 90км/ч да речем и започва да духа както трябва .... слагам пак някоя предавка 2000оборота и изчезва парното .... и така половин Бургас ми знае проблема на кочината всичко е сменено и резултата е един и същ ! Пускам таините менюта показва 94градуса с 2000оборота .... пускам по инерция градусите почти моментално падат до 80 и парното почва да духа .......

Последна промяна ALFA155Ts на 27 Фев 2012, 10:24, променена общо 1 път
Re: Е39 бургаски кош няма и няма парно .....
ако наистина си сигурен във водната помпа която си сложил,че е читава-тоест не и превърта турбинката при по-високи обороти,според проверете пак за въздушна възглавница!
При мен при спускане на Витиня при -17.5C външна темп,си държи 92C градуса,при пуснато парно на 26.5С (обичам да е топлинка)
Пропускате нещо дребно,убеден съм!
При мен при спускане на Витиня при -17.5C външна темп,си държи 92C градуса,при пуснато парно на 26.5С (обичам да е топлинка)

meha написа:ако наистина си сигурен във водната помпа която си сложил,че е читава-тоест не и превърта турбинката при по-високи обороти,според проверете пак за въздушна възглавница!
При мен при спускане на Витиня при -17.5C външна темп,си държи 92C градуса,при пуснато парно на 26.5С (обичам да е топлинка)![]()
Няма братчето ми и аз обичам топлинка на -14,5 по нагорнище байрите на Варна-Бургас на 32градуса настройка на климата духаше лед! Това с помпите го премислих след смяната на 1-вата водна помпа реших че, е менте и нещо тя прави проблем и я смених с нова 190лв. дадах за 2-рата най скъпата която намерих не е от нея със сигурност. а първата беше чисто нова "Колбеншмит" с метални турбинка.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
според мен има нещо объркано по маркучите 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Виското да не ти прави проблем и да е постоянно зацепено, или да зацепва много рано?
Откачи го и виж дали температурата пада в обороти.
Откачи го и виж дали температурата пада в обороти.
Да пробвал съм и със друго виско това още миналата зима го мъдрихме пробвано е не е от него.... И маркучите са си добре проверени са за пречупване течове и всичко си е както трябва ....
Според мен остават 2 варианта ... някакво запушване в главата !?
или управлението на климатроника ? сега ще поръчам и друго управление то само то остана ..... но може ли да е от него ? 
Според мен остават 2 варианта ... някакво запушване в главата !?

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Виското ако ще да се върти като звяр, изправен термостат ли е няма никакви проблеми !
Колегата да си проследи просто пътя на топлата вода, когато колата е в обороти и ще установи за 10 минути къде е проблема......
Колегата да си проследи просто пътя на топлата вода, когато колата е в обороти и ще установи за 10 минути къде е проблема......
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Толкова ли е трудно да се вдигне капака, мотора да се повишават оборотите и да се установи при обороти Х дали има температура и циркулация през радиаторчето на парното, ако има значи проблема ти е в клапите, по специално двете централни. Има два соленоида там, сменят се и толкова.
sadex5 написа:Толкова ли е трудно да се вдигне капака, мотора да се повишават оборотите и да се установи при обороти Х дали има температура и циркулация през радиаторчето на парното, ако има значи проблема ти е в клапите, по специално двете централни. Има два соленоида там, сменят се и толкова.
Какво да ти кажа колега

За проба ще ти дам моето управление на клим . ама малко ме съмнява да е от него. Сигурен ли си че е обезвъздушена както трябва ? АГУ да има , и да не е вързано както трябва - че с една 124-ка Мерц. голямо приключение видях с това парно ?
Сетих се и още нещо . с датчика да външна температура да имаш проблем ? Защо ли ?
Лятото като сменях антифриза на моята , наливам , обезвъздушавам , пускам парното на 32 * ииииии............ дръжки . Топло няма . Темп. на околната среда 30-31 градуса . Викам си - Пак нещо не съм направил като хората , ама ползвах жокер 50 х 50 %
обяснявам всичко , човека казва остави я на сянка и пробвай пак . Оставям я до 9 ч вечерта , запалих и
парно да те опече. Просто разсъждавам не задължавам.
Сетих се и още нещо . с датчика да външна температура да имаш проблем ? Защо ли ?
Лятото като сменях антифриза на моята , наливам , обезвъздушавам , пускам парното на 32 * ииииии............ дръжки . Топло няма . Темп. на околната среда 30-31 градуса . Викам си - Пак нещо не съм направил като хората , ама ползвах жокер 50 х 50 %

- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
Колега, а провери ли през скритите менюта колко градуса е двигателя в момента когато изчезва парното?
SteveSR

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
ivoo написа:За проба ще ти дам моето управление на клим . ама малко ме съмнява да е от него. Сигурен ли си че е обезвъздушена както трябва ? АГУ да има , и да не е вързано както трябва - че с една 124-ка Мерц. голямо приключение видях с това парно ?
Лятото като сменях антифриза на моята , наливам , обезвъздушавам , пускам парното на 32 * ииииии............ дръжки . Топло няма . Темп. на околната среда 30-31 градуса . Викам си - Пак нещо не съм направил като хората , ама ползвах жокер 50 х 50 %обяснявам всичко , човека казва остави я на сянка и пробвай пак . Оставям я до 9 ч вечерта , запалих и
![]()
парно да те опече. Просто разсъждавам не задължавам.
Благодаря много колега.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
А пробва ли да удариш един чук на двата клапана на маркуча за парното или направо да ги шунтираш!?
първите ги прах с чука същата работа ... и взех други втора ръка .... и пакняма промяна ....mad_presley написа:А пробва ли да удариш един чук на двата клапана на маркуча за парното или направо да ги шунтираш!?
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3