хроматично огледало- сързване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
хроматично огледало- сързване
Здр. колеги . Вчера както си карах ми се отлепи огледалото от предното стъкло и гледам няма никаква прилика с оригинално , няма никакви надписи.Днес си взех ориг. от фейс 2001г. хроматично,но ще ми трябва помощ от вас за свързване на кабелите.Във форума намерих една тема ама е друг модела на огледалото с нещо червено което стърчи отдолу а това което купих е равно.Утре ще поровя да търся букса в тавана ,може пък да е била с такова и да го в взел някой .Колата е 98г .има сензор за дъжд, ако има значение .
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: хроматично огледало- сързване
Свързването е същото, като обсъжданото в другата тема, просто твоето няма лампа за алармата, т.е. ще вържеш два кабела по малко.
това намерих -от gentata » 09 Яну 2012, 23:02
Тъй като гледам по схемата май не всяко вътрешно ел.хроматично огледало би свършило работа. Най добре е огледалото което ще се монтира да е от кола и с външни ел.хроматични огледала и направо с исталацията на твоята.
Преди време и аз слагах вътрешно ел.хром. огледало на тдс-а. Буксата на огледалото имаше 5 пина (1-син/жълта лента)+12V, (3-зелен/бяла лента)+ когато е вкл. задна скорост, (8-червен/зелена лента)светодиод Анод (+), (9-сив/черен/жълт)светодиод Катод (-), (10-кафяв)маса и толкова. Нямаше други 4 кабела за управление на външни огледала. А огледалото беше (и все още е) ето такова ---
Тъй като гледам по схемата май не всяко вътрешно ел.хроматично огледало би свършило работа. Най добре е огледалото което ще се монтира да е от кола и с външни ел.хроматични огледала и направо с исталацията на твоята.
Преди време и аз слагах вътрешно ел.хром. огледало на тдс-а. Буксата на огледалото имаше 5 пина (1-син/жълта лента)+12V, (3-зелен/бяла лента)+ когато е вкл. задна скорост, (8-червен/зелена лента)светодиод Анод (+), (9-сив/черен/жълт)светодиод Катод (-), (10-кафяв)маса и толкова. Нямаше други 4 кабела за управление на външни огледала. А огледалото беше (и все още е) ето такова ---
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
сам се питаш, сам си отговаряш нещо не мога да вдяна май.... 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
това е копие на мнение от друг колега
,сложих го да видите и потвърдите за схемата за по-сигурно.

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
аа оки.. ми селектирай текста и натиснио Quote за да получиш
доколкото знам външните електеохроматични огледала получават инфо от централното кога да се затъмняват.. може би в това е разликата между централните
такива с такова управление или такива без..
това
доколкото знам външните електеохроматични огледала получават инфо от централното кога да се затъмняват.. може би в това е разликата между централните
такива с такова управление или такива без..

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
няма разлика в централното огледало...моето беше "изтекло" и сложих друго средно електрохроматично огледало от кола с обикновенни странични. И в момента и средното и страничните ми се затъмняват безпроблемно 

оправих се ,червен 3-ти пин за +12 и кафяв 10-ти пин за - маса,явно имат разлика в цветовете и подредбата на пиновете,по горе копирах мнение на колегата (gentata) и там не съвпадат.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ами гледаш каква е цветовата маркировка на кабела на фара за задната отзад на габаритите и търсиш същия (с такива цветове) при ЛЦМ-а и от там си взимаш напрежението.
- gentata
- старши ентусиаст
-
Да, така е. Но управляващото напрежение от LCM-a (39 - Reversing signal Electrochromic interior rear view mirror ) е 12V. Така че ако не разполагаме с точния пин, който може да се монтира на празното място (пин 39 на X10117) може да се закачи и към кабела (+) заминаващ към светлината за задната скорост. Пробвано е и работи без проблеми вече почти 3 години 

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
При поставяне на такова огледало на кола БЕЗ ква е процедурата ? Понеже гледам по хамериканските форуми , че има окабеляване ,но имам съмнение за моделите в европа. Мисля директно да му бия жицата в диода за нощното осветление 

- gentata
- старши ентусиаст
-
Пускаш един алармаджииски кабел (6 Х 0,25мм2) от огледалото по дясната колонка до LCM-a и там има всичко необходимо. Достатъчен е около 1.5м кабел.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
странно е че вчера си слагах кабел до LCM заради навигацията и е точно на пин 39 и този пин беше свободен..
а колата ми е с хроматичното огледало фабрично?????
а колата ми е с хроматичното огледало фабрично?????
- Toni E36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E39; Yamaha R6 /06
Колеги не е ли по лсено да вземете + от захранване като слагате едно реле след контакт - е ясен и сигнал от задна скорост някоя жица!! която свързвате към релето което да изключва огледалото при задна скорост!! или само + след контакт и един - и това е без да се гаси при задна !!!
0895600722
14 мнения
• Страница 1 от 1