малко помощ за едно 525да не върви и гори

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

малко помощ за едно 525да не върви и гори

Мнение от PNR » 26 Ное 2011, 23:42

Здравейте колеги от скоро съм собственик на такъв автомобил 525ДА
но това което ми прави впечатление е че разхода и никак не е нисък!

Коата е 525да, и върви леко мудно някак си като и подам газ и се чуди какво да направи

като сипя нафта и там където ми изписва колко км мога да мина с това гориво започва да спада адски бързо, примерно ако ми иизписва че мога да мина още 150км след 3км буквално ми изписва вече че може да мине 90км което е :shock: това само докато карам
като спра на едно мясно заковава и не мърда примерно ако е изписало че може да се мине 113км стой на толкова докато не тръгна и тръгна ли започва да спада
Някой може ли да ми помогне за да се диагностицира от къде би могъл да бъде проблема

Аз предполагам инжектор понеже я гледах на диагностика и стойностите коити показваше бяха различни
първи например -1
вотри 1
трети -1
четвърти -1
пети 1
шести 5,5
и ми се струва че той е сдал багажа понеже знам е допустима стойност е 4

Другото което мога да кажа че турбото на колата е рециклирано преди 1ден всичко вътре вкл. охлюва
почистени търбо пътища (въздупните) + интеркулера

Ще съм благодарен на всякаква помощ и бих се радвал ако някой колега от София наясно с тези автомобили и мотори се съгласи утре на 27.11.2011 да се видиме и да погледне колата за да може да даде предположение
Последна промяна PNR на 28 Ное 2011, 23:22, променена общо 1 път
PNR@abv.bg
София
0888779546

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Re: малко помощ за едно 525да разход

Мнение от bmwinio » 27 Ное 2011, 17:25

Отклонението на 6-та дюза наистина е извън нормите. Не е лошо да я свалиш и да я дадеш да ти я проверят на стенд и евентуално да ти сменят разпръсквач. Иначе разхода може да е и от друго. Една пълна диагностика, както и гледане на параметрите ще е доста полезно за откриване на проблема. Успех, колега! :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 27 Ное 2011, 19:19

Най-сигурния начин за разхода е зареждане пълно-пълно и мериш.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 27 Ное 2011, 21:21

колкото е по-малко горивото в резервоара, толкова по-странни показания ще виждаш на борда ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 39
Мечтае да кара: E 39 M-POWER

Мнение от RED EYES_666 » 27 Ное 2011, 22:55

Колега пали машината утре и при NAPSTERS- Милен или при sachs- Ники там ще ти направят колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PNR » 28 Ное 2011, 11:34

Така да кажа какво е развитието към момента:

Първо искам да изкажа отново благодарности към колегата Dimitroff :bowdown: , дойде в неделя вечер да закачим колата заедно с него и да попрегледаме малко живи данни, какво се случва и в движение.
Така това което се видя е следното:

шеста дюза както и аз съм написал дава отклонение от нормалните стойсноти които трябва да показва и сигурно ще бъде за смяна!

турбото пренадува (ще трябва да търся проблема може би в пробив по турбо пътищата въпреки, че не се чува да свисти от някъде и предположихме, че може и да е от разкачен маркуч на вакумните пътища до търбото, небаланисрано турбо (надявам се да не е ) или аз също предполагам че може да е и от не регулиран вакумен клапан на турбото)

И според мен едно от нещата които гарантирано спомагат за високия разход е темепратурен тачик за компа не работи като хората тъй като в нормално загряло положение на колата 90градуса той показва през цялото време 15-16 което гарантирано спомага страшно много за високия разход днес се надявам да оспея да го сменя него поне за да видя какво ще стана и ще продължа по останалите две неща (дюза турбо(пътища))
PNR@abv.bg
София
0888779546

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PNR » 28 Ное 2011, 23:14

Качвам и малко скрииншотове от ИНПА за по лесно даване на мнение от разстояние
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна PNR на 28 Ное 2011, 23:23, променена общо 1 път
PNR@abv.bg
София
0888779546

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PNR » 28 Ное 2011, 23:15

Само искам да кажа че днес смених датчика за темепратурата на двигателя с чисто нов оригинален на БМВ и сега поне температурата на двигателя реагира но пак не достига до температурата на водата, което ми се струва странно.
Понеже си мисля че двете температури се взимат от този датчик разположен на едно и също място може и да бъркам разбира се
но и вие можете да видите сами 42,7 на двигателя и 82 охладителната

Ще се радвам ако някой може да предложи нещо и да помогне
Само да кажа че след смяната на датчика автомобила все още не върви, това ще го гледам утре предполагам че може да има прекъсване по вакумните пътища до турбот (дано да е това) или пък клапана който е преди турбото вакумния да е сдал багажа ще пробвам с подмяна с този от ЕГР клапана те са еднакви и да видя дали ще има няква реакция

Ако имам някакъв резултат утре ще пища отново
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
PNR@abv.bg
София
0888779546

Назад към E39