Покупка на БМВ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Покупка на БМВ

Мнение от Noob » 26 Ное 2011, 19:39

Здравейте нов съм във форума и като цяло не съм много компетентен по колите но съм се влюбил във БМВ 5та серия и реших да си го позволя,но неувереността поради некомпентността ми ме води да напиша тази тема.Става въпрос за е39 525 ТДС.96 година кожен салон лети джанти ксенон и много устройваща ме цена.Странното в случая е човека е спрял да кара тая кола преди 5-6 месеца и само я вадил чат пат да я показва но още не е продал.Проблем при запалването нямаше работеше си нормално и добре ,само по едно време се чу някакво тракане , след като покарахме обаче и се върнахме вече го нямаше.Само че в момента в които карах колата ми се стори че върви много повече от други ТДС-ки които пробвах и тои призна че колата е с чип.което е много странно защото не го беше казал докато не установих не мислите ли ? Иначе автомобила возеше изключително добре и вървеше наистина доволно :).Друго което ме притесни е че като диганхме капака нямаше въздушен филтър ,а той нямаше много логично обяснение , как ви звучи ?При това почти не каране на тая кола кола над половин година дали някакъв проблем може да има? Този чип незнам колко време е с нея мислите ли че може да покаже някакъв проблем , а и отделно каза че преди е сменял глава,тва дали няма да стане пак ?Имам желание да я кача някъде в София да ми кажа абсолютно всякакви параметри по нея да знам какво купувам.Поздрави и благодаря предварително за всяко мнение и помощ ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Re: Покупка на БМВ

Мнение от drllxr » 26 Ное 2011, 20:41

Здравей колега!

Като за начало ползвай търсачката-намира се в горния десен ъгъл на панела.След това влез в раздела "5-серия(е39) там има много писано по твоите въпроси.Колкото до конкретната кола аз не бих я взел поради ред причини.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Ное 2011, 5:17

Няма въздушен филтър? Бягай далече...

Местя темата в е39
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 27 Ное 2011, 11:49

Колега, може би минути преди ключа, но...
Защо всички искате да си купувате една от най- скъпите марки автомобили за 3000-4000 лв и да си въобразявате, че ще сте доволни. Те опелите са по- скъпи............ Един датчик колега ти е 180 лв при е39. А при ТДС на 15 год. ще има доста неща да пипаш, дори и 5000-6000 лв да струва.
Не си купувайте коптори и после ТДС не пали и т.н. и т.н.
И това не го казвам, защото се заяждам, а защото аз си купих една кола преди 5-6 години, като си мислех, че плащайки парите, няма нищо друго да и правя. А тя дори не беше от евтините. Всеки трябва да си прецени колко пари може да отдели месечно, за да си поддържа колата. А при е39 те не са малко. Камо ли ако е 15 годишна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 27 Ное 2011, 12:03

Колега, ако имаш възможност закарай я в сервиз да я огледат, но според мен е излишно! Бягай далеч от тая кола, незнаеш каква изненада може да ти готви!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Мнение от chehut » 27 Ное 2011, 12:11

Колега, щом ти харесват толкова много 5-ците си събери още малко и си купи 530д или 525д, но не и ТДС! Толкова проблемни двигатели са тези, че... думи нямам.
И моя съвет е, бягай от тази кола! :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Noob » 27 Ное 2011, 12:34

Защото с информацията че все пак са по-здрави автомобили а до ся съм карал 22 годишна кола , та си представям че няма да показва неините проблеми .Ся незнам на месец колко мога да отделям за нея много зависи какво излезне да се оправя ,но на цената на коята я купувам ми остават 1000 лв само за нея ,ако евентуално и има нещо незнам много или малко са но това са + наличие на дизел не от бензиностанциите :) и така за това общо взето разпитвам вас които сте по наясно.Кажете къде да по-точно в София да я заведа да ми я видят цялостно ако не сте 100 % НЕ за нея.Поздрави и благодаря предварително

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 27 Ное 2011, 12:43

Колега, закарай я въпросната кола в сервиз, в който се занимават с бмв- има колеги от форума със сервизи, които си разбират от работата и ще ти кажат на какъв хал е колата като им я закараш! А въпросния въздушен филтър на ТДСа е на капака на клапаните отгоре, не като на бензинките отпред зад левия фар, сигурен ли си, че наистина е без въздушен филтър тая кола?

Потребител
Аватар

Мнение от Noob » 27 Ное 2011, 13:26

Еми така си мисля ..
Добре препоръчайте ми къде да я закарам тая ТДС-ка да ми каже обективен и разбиращ от работата си човек дали да я купувам (ако има някоя друга апаратура няма да е лошо) Благодаря

Потребител
Аватар

Мнение от todorq » 27 Ное 2011, 13:48

и защо така всички сте против този автомобил не мога да разбера баща ми има 525тдс автоматик 99 година има го от 3 години нищо сериозно не му е ставало само консумативи и си е доволен ама пак зависи на какво ще попаднеш....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 27 Ное 2011, 19:31

Аз имам наблюдения от Е34 TDS,ако колата е пазена и обслужвана качествено няма да има проблем с този мотор.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Мнение от chehut » 28 Ное 2011, 2:11

Noob написа:Еми така си мисля ..
Добре препоръчайте ми къде да я закарам тая ТДС-ка да ми каже обективен и разбиращ от работата си човек дали да я купувам (ако има някоя друга апаратура няма да е лошо) Благодаря

Иди при Милен в Суходол! Napsters му е ника тук във форума. Той ще ти каже всичко за тази кола и дали е за теб ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 28 Ное 2011, 11:37

Колеги, от толкова мнения, никой не е дал информация по конкретния въпрос на колегата, а именно:
"Имам желание да я кача някъде в София да ми кажа абсолютно всякакви параметри по нея да знам какво купувам.Поздрави и благодаря предварително за всяко мнение и помощ ;) "

До тук има само едно предложение и ако никой няма какво повече да каже по въпроса, темата следва да бъде заключена.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 28 Ное 2011, 17:09

Ето я темата с майсторите viewtopic.php?f=35&t=270745&start=15

П.П. иначе и аз съм против конкретния екземпляр както е описан
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Noob » 29 Ное 2011, 19:52

Благодаря за коментарите -реших да не я купувам тази.Но отидох и взех друга днес вече и аз мога да се похваля с е39 :)

Следваща

Назад към E39