Някакво свирене от към скоростите ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Някакво свирене от към скоростите ?
След смяна на кутията (ръчна) след около 1000 км започна да свири или да вие нещо. Като натисна съединителя спира да вие, като го пусна започва пак.
В този звукозапис съм записал звука по време на движение на автомобила
Bmw1.wav:
http://dox.bg/files/dw?a=3c0e99217f
А в този автомобила е на място и му подавам газ, с пуснат съедините и с натиснат. Може да се направи разлика.
Bmw2.wav:
http://dox.bg/files/dw?a=cb439f07ed
П.С. Съмнявам се че може да е аксиален лагер, но той не трябва ли да свири като е натиснат, че на един приятел точно при натиснат му свиреше, а при пуснат не се чуваше и след, като го смени изчезна проблема? При мен сега е обратно.
В този звукозапис съм записал звука по време на движение на автомобила
Bmw1.wav:
http://dox.bg/files/dw?a=3c0e99217f
А в този автомобила е на място и му подавам газ, с пуснат съедините и с натиснат. Може да се направи разлика.
Bmw2.wav:
http://dox.bg/files/dw?a=cb439f07ed
П.С. Съмнявам се че може да е аксиален лагер, но той не трябва ли да свири като е натиснат, че на един приятел точно при натиснат му свиреше, а при пуснат не се чуваше и след, като го смени изчезна проблема? При мен сега е обратно.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Някакво свирене от към скоростите ?
Аксиалния лагер вие при натиснат съединител. Когато е на свободна с пуснат съединител се върти първичния вал на кутията, и вие негов лагер. Така че най-вероятно там е грешката. От това, което съм чел тук см останал с впечатлението, че никой не се занимава да го сменя. Направо слага други скорости. Ти току що си ги сменил...
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Да и аз така знам за аксиалния лагер. А това, че съм ги сменил преди няма 2000 км (15-20 дена) ме навежда на мисълта че са ми шитнали кофти кутия..... Мамицата му и късмет...
Уфф, писна ми да се разправям с тая кутия. Е и какво сега пак друга от форума и пак на същото дередже..... ????

Уфф, писна ми да се разправям с тая кутия. Е и какво сега пак друга от форума и пак на същото дередже..... ????

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Е то това си е риск. Винаги може да се окаже, че "новата" кутия е като твоята
Но няма как...
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Да ли ще е по-добре да сменя от вътре каквото е "строшено" ако случайно има кой да се занимае или е по добре още една късметлийска кутийка...????
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
То ще е по-добре, щото ще знаеш, че е пипнато и направено, и няма да имаш проблеми повече. Въпроса е колко ще ти струва, съответно дали е изгодно.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
За демонтаж, монтаж, отваряне и затваряне 250 лв. , а отделно не се знае какво ще изкочи от вътре.... Не знам дали е добре. Ако пък взема друга кутия до към 200 лв, евентуално читава и 120-30 за монтаж и демонтаж идва към 300 иии...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
По принцип това виене май не е толкова страшно. Има колеги, дето казват че си карат така от край време, и нямат проблеми. Но си е факт, че е вид неизправност, и много дразни.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Да вие, но на момент когато има повечко натоварване кутията, например по наклон нагоре че ли започва едно много гадно "жулене" така да го нарека. .... Че ще го оправя това е ясно, ама се чудя дали да я отвориме и да смени ме каквото трябва или друга да сложа. Първия вариант по-скъп, ама пък вторият може да излезе доста по - скъп. Вече съм 300 лв назад от предната смяна... 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Сигурен ли си, че има достатъчно масло? Да не е да си купил кутията с маслото направо и да си я сложил без да провериш.
10 мнения
• Страница 1 от 1