БАГАЖНИК НА 525d не уплатнява след затваряне
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- tunio9
- Потребител
-
- Кара: BMW 525d Touring E39
БАГАЖНИК НА 525d не уплатнява след затваряне
Здравейте,преди седмица ми светна индикатора за отворен багажник.Закарах я на сервиз BOSCH не можаха да изгасят лампичката,сега и ключалката на багажника е разсцентрована и не уплатнява като се затвори капака.Дрънчи като каруца.Ако някой има схема и последователост на заключване,или опит да ми помогнете.Благодарности.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: БАГАЖНИК НА 525d не уплатнява след затваряне
Колега ходи тия в бош да ти си я оправят, няма да е от неуплътнение. Няколко човека тука си решихме проблема който се оказа скъсано кабелче в снопа където е гумения маншон на капака. Сигурен съм че и твоят проблем е там ама как пък можаха да се опитват да центроват багажника наново 

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
да каже колегата дали си я отваря с ключа или бутона първо
- tunio9
- Потребител
-
Re: БАГАЖНИК НА 525d touring не уплатнява след затваряне
Багажника се отваря и затваря,но не както преди.Преди тази случка,се затваряше без да го удрям капака,само леко като го пуснех той се прибираше сам и уплътняваше.Сега се затваря като приложа леко сила.Има две машинки електрически,едната е от долу и задвижва ексцентрика от долната част,а другата отваря и затваря челюста която се намира на капака.Аз мисля че трябва да има синхрон между двете машинки.Челюстите като затворят,ексцентрика да прибере капака към купето.Като го затворя се челюста челюста затваря от долната част ексцентрика се завърта уплатнява за момент и веднага леко отпуска,разхлабва се леко и при движение дрънчи и хлопа.Ако изскарам снопа с кабели от горната машинка,ексцентрика от долу леко се завърта и уплътнява капака към купето,но като ги вкарам отново на местото си ексцентрика от долу се завъта без да се отварят челюстите,капака си е затворен но не плътно и хлопа.Мисля че ексцентрика е да издърпва челюстите на машинката на капака при което се уплатнява,но се получава леко разминаване.Багажника ми е без ключ електрически,отваря се и се затваря,без проблем,но няма синхрон между механизмите за затваряне на капака и купето.Стъкления капак на багажника се отваря и затваря без проблем.Вчера като минах през една дупка лампичката за отворен багажник ми изгасна но като ми се наложи да отворя и затворя багажа лампата ми остана да свети на таблото, изглежда лампата и заключващите машинки на багажника са свързани но реда по който са свързани не ми е ясен.Багажника се отваря от дистанционното,ел.копче на капака,и копчето до шофйорската врата в купето без проблем.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
В капака на багажника има машинка която заключва и отключва вратата. В машинката има микро ключе от което се взима информация дали е затворен или отворен (щракнал затварящ механизъм или не) багажника. При затваряне е необходимо да се приложи сила колкото да щракне машинката щом стане това долната част (ексцентрика) се завърта и уплътнява вратата. Възможно е дори е много вероятно проблема да е в снопа намиращ се от дясно на пантата или ако е скъсана гумата на бутона над номера и да има вода която да прави мизериики.
При мен някой път се получава като затворя багажника да не се задейства ексцентрика. Оправя се като ръчно щтракна механизма на вратата и след това натисна бутона за отваряне над номера.

При мен някой път се получава като затворя багажника да не се задейства ексцентрика. Оправя се като ръчно щтракна механизма на вратата и след това натисна бутона за отваряне над номера.

- tunio9
- Потребител
-
Благодаря, за помоща колеги имал съм скъсани кабели в снопа от дясната страна на капака вътре в маншона който се намира под пластмасовата капачка,която е захваната с два винта към рамото на капака.Сега ми тръгна и задната чистачка и пръскачката за вода на задното стъкло.Само дето ексцентрика не можах да му намеря точната позиция.След щракане на машинката на капака ексцентрика се завърта но не застава перпендикулярно в горна или долна позиция,а леко в страни дали е заводски е така или само при мен.При затворен или отворен багажник ексцентрика.стои съответно леко в ляво или леко в дясно и машинката дрънчи при движение защото остава между челюстите на машинката и ексцентрика.Изглежда при огледа в сервиза като се мъчели да намерят пролема със светещата лампа за отворен багажник са разместили машинката от местото й и сега не мога да я центровам,поради това ми хлопа багажника.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
7 мнения
• Страница 1 от 1