Настройка фейслифтов фар от англичанка/ калник въпрос

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525d '01
Мечтае да кара: m5

Настройка фейслифтов фар от англичанка/ калник въпрос

Мнение от 0utlaw » 09 Ное 2011, 22:10

Здравейте, колеги ! Имам следните въпроси към вас: има ли разлика м/у предният ляв калник на фейслифт и префейслифт ? Фар фейслифтов от кола с дясна дирекция може ли да се настрои да свети в правилната посока ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Настройка фейслифтов фар от англичанка/ калник въпрос

Мнение от boris » 10 Ное 2011, 0:55

Няма разлика калника, фара може да се настрой.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 10 Ное 2011, 10:19

Фаровете всъщност не могат. С едно, предвидено за целта, лостче може да се изреже британската "обратна" чупка и светлината става хоризонтална, но не и "европейска" (няма я чупката). Това е направено при Е39, за да може да се кара временно от Англията в Европата и обратно съответно.
За да си направиш фара да е истински легален за България и Европа, трябва да го отвориш и да обърнеш с леки доработки ламаринката, която прави чупката на светлината. Ти и без това ще трябва да го отвориш, защото по всяка вероятност водачите за настройка са се смляли от топлината и годините и са за подмяна. При мен така стана на фар с лупа преди фейса. Отворих ги и за двете процедури и сега са си наред.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 10 Ное 2011, 10:24

Като имаш път към Пловдив, ела ще ти демонстрирам как съм си настройл мойте без ги отварям, без да местя, доработвам, каквито е да е ламаринки и т.н. Единственото условие е водачите да са здрави :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525d '01
Мечтае да кара: m5

Мнение от 0utlaw » 10 Ное 2011, 14:03

Благодаря, колеги :bchug: Един моргаджия ми каза, че има разлика м/у калниците при захващането отдолу някаде, но не е фатално и лесно се напасва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 10 Ное 2011, 15:12

boris_k написа:Като имаш път към Пловдив, ела ще ти демонстрирам как съм си настройл мойте без ги отварям, без да местя, доработвам, каквито е да е ламаринки и т.н. Единственото условие е водачите да са здрави :yes:

:yes:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 10 Ное 2011, 17:18

0utlaw написа:Благодаря, колеги :bchug: Един моргаджия ми каза, че има разлика м/у калниците при захващането отдолу някаде, но не е фатално и лесно се напасва.

Абсолютно никаква разлика няма, лично съм монтирал фейслифтов калник на 96г. кола, всеки един винт съвпада.
Изображение

Назад към E39