Настройка фейслифтов фар от англичанка/ калник въпрос
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525d '01
- Мечтае да кара: m5
Настройка фейслифтов фар от англичанка/ калник въпрос
Здравейте, колеги ! Имам следните въпроси към вас: има ли разлика м/у предният ляв калник на фейслифт и префейслифт ? Фар фейслифтов от кола с дясна дирекция може ли да се настрои да свети в правилната посока ?
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Настройка фейслифтов фар от англичанка/ калник въпрос
Няма разлика калника, фара може да се настрой.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Фаровете всъщност не могат. С едно, предвидено за целта, лостче може да се изреже британската "обратна" чупка и светлината става хоризонтална, но не и "европейска" (няма я чупката). Това е направено при Е39, за да може да се кара временно от Англията в Европата и обратно съответно.
За да си направиш фара да е истински легален за България и Европа, трябва да го отвориш и да обърнеш с леки доработки ламаринката, която прави чупката на светлината. Ти и без това ще трябва да го отвориш, защото по всяка вероятност водачите за настройка са се смляли от топлината и годините и са за подмяна. При мен така стана на фар с лупа преди фейса. Отворих ги и за двете процедури и сега са си наред.
За да си направиш фара да е истински легален за България и Европа, трябва да го отвориш и да обърнеш с леки доработки ламаринката, която прави чупката на светлината. Ти и без това ще трябва да го отвориш, защото по всяка вероятност водачите за настройка са се смляли от топлината и годините и са за подмяна. При мен така стана на фар с лупа преди фейса. Отворих ги и за двете процедури и сега са си наред.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- boris
- старши ентусиаст
-
Като имаш път към Пловдив, ела ще ти демонстрирам как съм си настройл мойте без ги отварям, без да местя, доработвам, каквито е да е ламаринки и т.н. Единственото условие е водачите да са здрави 

- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525d '01
- Мечтае да кара: m5
Благодаря, колеги
Един моргаджия ми каза, че има разлика м/у калниците при захващането отдолу някаде, но не е фатално и лесно се напасва.
Един моргаджия ми каза, че има разлика м/у калниците при захващането отдолу някаде, но не е фатално и лесно се напасва.- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
boris_k написа:Като имаш път към Пловдив, ела ще ти демонстрирам как съм си настройл мойте без ги отварям, без да местя, доработвам, каквито е да е ламаринки и т.н. Единственото условие е водачите да са здрави
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- boris
- старши ентусиаст
-
0utlaw написа:Благодаря, колегиЕдин моргаджия ми каза, че има разлика м/у калниците при захващането отдолу някаде, но не е фатално и лесно се напасва.
Абсолютно никаква разлика няма, лично съм монтирал фейслифтов калник на 96г. кола, всеки един винт съвпада.

7 мнения
• Страница 1 от 1