Избор на акумулатор??
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Избор на акумулатор??
Здравейте, искам да попитам дали акумулатор 70аh ще ми стига за 530Д? В момента карам с оригинален който е 80аh.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Избор на акумулатор??
Не, няма да ти стигне, а този с който си в момента, може да е оригинален за BMW, но не е за 530d 
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
gecata899 написа:Здравейте, искам да попитам дали акумулатор 70аh ще ми стига за 530Д? В момента карам с оригинален който е 80аh.
Колегата отгоре е напълно прав.
Освен, ако този 70 Ah не ти е изпаднал от някъде на цена 0 лева. Ако тепърва ще купуваш дори и VARTA да вземеш пак ще ти дадат по каталог 90 или дори нагоре не съм сигурен. 70 Ah ще работи, но не е ясно колко дълго ще изкара и кога ще се предаде.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
По каталог го дават 95-100 Ah,така че не виждам как 70 Ah ще ти върши работа..
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Аз съм пробвал лятото със чисто нов BOSCH Silver 70Аh на 530d и пали като умряла жигула, а не ми се мисли, какво ще е зимата 
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Ами то и зимата ще запали, но проблема че големия ток, който се консумира е пагубен за плочите, и скоро капацитета му ще намалее, а също и cold cranking amp CCA му намалява прогресивно.
Има един Закон на Пюкерт, който си казва в този случай думата---един акумулатор отдава толкова по малко амперчасове, колкото е по голям тока който се консумира от него. Ако го товарим много, ще разполагаме с наличен малък капацитет.
Стартера е 2,2 КВ и на теория би следвало да имаме запас от 300 АМП стартов ток на 70 Ач батерия, напълно достатъчен...
Ако колата ще се ползва като немските таксита денонощо, с големи пробези и топъл мотор, не е проблем да се сложи по малък, но след 2-3 дни престой на февруарски студ, просто акумулатора няма да доживее до лятото
Има един Закон на Пюкерт, който си казва в този случай думата---един акумулатор отдава толкова по малко амперчасове, колкото е по голям тока който се консумира от него. Ако го товарим много, ще разполагаме с наличен малък капацитет.
Стартера е 2,2 КВ и на теория би следвало да имаме запас от 300 АМП стартов ток на 70 Ач батерия, напълно достатъчен...
Ако колата ще се ползва като немските таксита денонощо, с големи пробези и топъл мотор, не е проблем да се сложи по малък, но след 2-3 дни престой на февруарски студ, просто акумулатора няма да доживее до лятото
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Някий чувал ли е за акумулатори ISTA? Предлагат ми такъв 100 Ah, за 80 лв. чисто нов и хич няма да се колебая в сравнение с подоните му BOSCH и VARTA примерно, дето са поне 200 лв. отгоре.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
Изглежда се произвеждат в Украйна ...
Дори на сайта си имат каталог (и е-магазин), който помага в избора на акумулатор, защото модели валяло.
Ето и предложенията за TDS: http://www.ista.com.ua/ShoppingCart-sel ... model=145#
Дори на сайта си имат каталог (и е-магазин), който помага в избора на акумулатор, защото модели валяло.
Ето и предложенията за TDS: http://www.ista.com.ua/ShoppingCart-sel ... model=145#
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Да и аз това намерих. Български пари излиза към 170 лв.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Elesar74 написа:Някий чувал ли е за акумулатори ISTA? Предлагат ми такъв 100 Ah, за 80 лв. чисто нов и хич няма да се колебая в сравнение с подоните му BOSCH и VARTA примерно, дето са поне 200 лв. отгоре.
ами със силвера какво стана , колко години го ползва ?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
warnmap написа:По каталог го дават 95-100 Ah,така че не виждам как 70 Ah ще ти върши работа..
Точно така!
Вземи по-якия защото аз преди с 70ah беше и то нов и ТДС-а не въртеше хубаво!
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
nightdriver написа:Elesar74 написа:Някий чувал ли е за акумулатори ISTA? Предлагат ми такъв 100 Ah, за 80 лв. чисто нов и хич няма да се колебая в сравнение с подоните му BOSCH и VARTA примерно, дето са поне 200 лв. отгоре.
Нали се сещащ, че има разлика между Силвера в БГ и Силвера на други места.....Казвал съм ти за моя Силвър, че даже забравих къде е....
На корабите палехме Волво Пента, 500 к.с със два силвера паралел !
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
nightdriver написа:Elesar74 написа:Някий чувал ли е за акумулатори ISTA? Предлагат ми такъв 100 Ah, за 80 лв. чисто нов и хич няма да се колебая в сравнение с подоните му BOSCH и VARTA примерно, дето са поне 200 лв. отгоре.
Silver-a е на колата в момента. Обаче през декември 2010 ме праснаха на едно кръстовище отзад в дясно и акумулатора се повреди. Нещо не държи ток. Сутрин като е студено, примерно 3-4 градуса и като завъртя, ми мигат лампите по таблото. Миналата зима всяка сутрин печката бачкаше по 15 мин минимум и му нямаше нищо(преди белята). Иначе е от 06.2009 на колата.
P.S. Колагата sadex5 е прав, има много ментета на Bosch в България.
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
Колега не се излагай,праскай му 100А да ти е мирна главата и толкова 
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Elesar74 написа:Някий чувал ли е за акумулатори ISTA? Предлагат ми такъв 100 Ah, за 80 лв. чисто нов и хич няма да се колебая в сравнение с подоните му BOSCH и VARTA примерно, дето са поне 200 лв. отгоре.
чак съмнително евтино ми звучи

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2