олюляване от към задница
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
олюляване от към задница
здравейте колеги ,онзи ден патувах от бургас кам софия и ми направи впе4атление ,че на мокра настилка с скорост над 150-160 км/ч , при натискане на спирачката - колата продалжава да се движи по сащата траектория,но задницата каточили се опитва да се посучи на дясно(олюлява).спирачките сам ги тествал на валяците и всичко е тип топ,няма закаснения или разлики в силата на захващане .на сух асвалт може би пак се усеща ,но савсем слабо ,почти незабилижимо .та искам да попитам дали на някой му се е случвало нещо подобно и дали някой има идея от какво може да баде
мерси предварително
мерси предварително
- RossenVlad
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i e39
Re: олюляване от към задница
Амортисьорите как са?
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- Jeison
- Потребител
-
- Кара: петица
- Мечтае да кара: икс петица
Колега, при мен имаше същия проблем. Аз карам комби с въздушни възглавници. Тампоните отзад омекват с времето и се получава луфт, от който идва и този проблем. Решението е нови тампони или подлагаш транспортна лента 5мм. и колата спи. Колкото и смешно да звучи - нови тампони карат около година, а с транспортна лента карам вече трета и си е ок. Надявам се че съм бил полезен.
На този свят има две неща, които са безкрайни - Вселената и глупостта на хората, но не съм сигурен за първото !
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Едно приятелче имаше същия проблем и се оказа втулка 

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Виж какво е състоянието на номер 2 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/540i-M62/LHD/M/1999/june/browse/rear_axle/rear_axle_support_wheel_suspension/
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
колеги мерси за предложенията ,по окачването от рода на тампони и втулки сам ги сменял,единствено май остават амортисиорите .натиснах я отзаде и май от проблемната страна се заступорява след натискане една идея по бавно,така че май са амортисиори или поне единия(което е сащото),но изглежда е в начален стадий
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
един реглаж, няма да ти навреди 

- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
здравейте колеги днеска бях при моя майстор и стигнахме до извода 4е единия от двата носача горни (предния кам двигателя) ,които и двата ги сменях преди няколко месеца , е издал багажа. направо сам потресен . единия е лемфйордер , а другия който е издал багажа е моог (нямаше наличен друг като ги сменях).проверихме долу горе и амортисиорите и уж са наред
утре ще го сменям и ще пиша дали проблема е решен
утре ще го сменям и ще пиша дали проблема е решен
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i benzin/ gaz 1997
Тампона(един като буренце-не знам как се казва на носачите) и горни шарнири колега ,и моита ходеше насам-натам и след смяната сега се държи супер
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
колеги смених носача заден горен от кам предницата (малкия) и проблема изчезна и вече всичко е наред
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Ще ползвам темата на колегата да не пускам нова.
При мен я има същата нестабилност в задницата, при завой се усеща залюляване и съвсем леко поклащане, колата е комби 530и 2001г.
При инспекция на задния мост се оказа, че тампоните на задното окачване са омекнали, №2 на схемата:

От сервиз на бмв ми оферираха 1500 лв за тампони и труд
Някой може ли да ми посочи читав майстор в Стара Загора, който може да ги смени за по нормална цена?
Колега по-долу беше споменал за подлагане на транспортна лента 5мм, имали идея някой каква е тази лента и къде трябва да се подложи?
При мен я има същата нестабилност в задницата, при завой се усеща залюляване и съвсем леко поклащане, колата е комби 530и 2001г.
При инспекция на задния мост се оказа, че тампоните на задното окачване са омекнали, №2 на схемата:

От сервиз на бмв ми оферираха 1500 лв за тампони и труд

Някой може ли да ми посочи читав майстор в Стара Загора, който може да ги смени за по нормална цена?
Колега по-долу беше споменал за подлагане на транспортна лента 5мм, имали идея някой каква е тази лента и къде трябва да се подложи?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ето примерно, ама къде и как се слага, не знам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2