секторна кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
секторна кутия
здравейте колеги ,искам да попитам дали някой се е занимавал с секторни кутии,и да попитам дали може да се регулира или натяга или разхлабва,понеже ми се струва че моята е малко натегната
- tonilom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d "99
- Мечтае да кара: X6
Re: секторна кутия
Секторна кутия има ладата, БМВ е с хидравлична рейка.За рейката има много писано.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Някои БМВ-та НЕ СА с рейка, а със секторна кутия.
Не си си прочел домашното.
Мнението на колегата по-горе не е много безполезно, като се замисля, защото някой стар майстор, дето отдавна се занимава с коли може да погледне въпросната секторна кутия и да се изкаже как е. Точно от Москвичите имам спомен, че секторните кутии по-има какво да им се регулира от рейките. 
Не си си прочел домашното. БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
Jikata написа:здравейте колеги ,искам да попитам дали някой се е занимавал с секторни кутии,и да попитам дали може да се регулира или натяга или разхлабва,понеже ми се струва че моята е малко натегната
На Е34-кат си я натягах че имаше луфт та ако се прекали задържа и ако си с подобен проблем можеш да се пробваш. Има една гайка най-отгоре на кутията развиваш леко след това завърташ ( мисля отвиваш да разхлабиш ) шпилката дет стърчи ( със имбус ) ама малко и пак затягаш гайката като контра е тя . Кчваш се и пробваш как е , прави по не повече от чтвърт оборот като за начало и после прецени какво е станало и колко е промяната.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
До колкото съм запознат е39-ката е с хидравлична рейка а е34 е със секторна кутия такаче ако колегата кара е39 то проблемаму е в тази хидравлична рейка ако е рециклирана скоро е нормално да е малко по тегава или другия вариянт ако е сменял накраиници
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Да хвърля малко светлина по въпроса, защото никой от писалите не е напълно прав.
1. Е34 е със секторна кутия, а всички Е39 са с рейка, с изключение на 540 и М5, които са със секторна кутия.
2. Натягането на болтовете на секторната кутия с цел обиране на луфта не върши работа, защото в резултат на натягането волана затяга в крайно положение и при завой не се връща обрано
Знам сега, че ще се пишат тези, които са си ги натегнали без проблем, но при тях просто луфта е бил съвсем малък, почти пренебрежим.
3. Към автора - силно препоръчвам да се ориентираш към подмяна секторната кутия. Най-добре с нова, ако ти е над бюджета - запазена на старо. Всичко друго ще бъде неудачно или временно решение.
1. Е34 е със секторна кутия, а всички Е39 са с рейка, с изключение на 540 и М5, които са със секторна кутия.
2. Натягането на болтовете на секторната кутия с цел обиране на луфта не върши работа, защото в резултат на натягането волана затяга в крайно положение и при завой не се връща обрано
Знам сега, че ще се пишат тези, които са си ги натегнали без проблем, но при тях просто луфта е бил съвсем малък, почти пренебрежим.3. Към автора - силно препоръчвам да се ориентираш към подмяна секторната кутия. Най-добре с нова, ако ти е над бюджета - запазена на старо. Всичко друго ще бъде неудачно или временно решение.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Alexch написа:Да хвърля малко светлина по въпроса, защото никой от писалите не е напълно прав.
2. Натягането на болтовете на секторната кутия с цел обиране на луфта не върши работа, защото в резултат на натягането волана затяга в крайно положение и при завой не се връща обраноЗнам сега, че ще се пишат тези, които са си ги натегнали без проблем, но при тях просто луфта е бил съвсем малък, почти пренебрежим.
3. Към автора - силно препоръчвам да се ориентираш към подмяна секторната кутия. Най-добре с нова, ако ти е над бюджета - запазена на старо. Всичко друго ще бъде неудачно или временно решение.
Я да чуем единия от писалите ( аз ) кво не бил прав съвсем. Щото май не се чете кво пита чоляка в темата.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
vladobate написа:Alexch написа:Да хвърля малко светлина по въпроса, защото никой от писалите не е напълно прав.
2. Натягането на болтовете на секторната кутия с цел обиране на луфта не върши работа, защото в резултат на натягането волана затяга в крайно положение и при завой не се връща обраноЗнам сега, че ще се пишат тези, които са си ги натегнали без проблем, но при тях просто луфта е бил съвсем малък, почти пренебрежим.
Я да чуем единия от писалите ( аз ) кво не бил прав съвсем. Щото май не се чете кво пита чоляка в темата.
Вярнооо, събота вечер си казва думата
Нека да продължим по същество
Сега обаче опасността е ако я отпусне, луфта да се появи отново 
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
здравейте момчета, благодаря за мненията,сега имам едно ходене изван страната и като се варна ще отида при майстора ми ,4е трябва да сменям дискове и задни амортисиори и ще погледнем за какво става вапрос .ще пиша като има някакво развитие по вапроса
9 мнения
• Страница 1 от 1