Проблем с преден ляв диск
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- superfly
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i E39
- Мечтае да кара: BMW M5 F10
Проблем с преден ляв диск
Колеги, днес докато си карах изведнъж като започна да скърца ужасно силно, гадно и дразнещо предното ляво колело на 520i 1999г. и ... пробвах всякак бих спирачки, мърдах наляво надясно и не спираше да скърца адски много. Спрях свалих гумата и нямаше нищо което да се опираше в нея нито в диска. Въртях диска и имаше едно положение докато въртиш което винаги запира ... но скърцането го нямаше.
След като сложих гумата отново направих няколко кръгчета и скърцането го нямаше това добре, но се чудя това запиране на диска май не трябва да е така нали ?
Накладки има поне сантиметър и нещо, диска не ми се струва крив за да запира.
Нямам време да отида до сервиз само за да питам това за диска. Ако е нещо по така ще взема почивен ден за да я закарам...
След като сложих гумата отново направих няколко кръгчета и скърцането го нямаше това добре, но се чудя това запиране на диска май не трябва да е така нали ?
Накладки има поне сантиметър и нещо, диска не ми се струва крив за да запира.
Нямам време да отида до сервиз само за да питам това за диска. Ако е нещо по така ще взема почивен ден за да я закарам...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Проблем с преден ляв диск
Най вероятно ти е влязло камъче между диска и предпазната ламарина, нещо често срещано в колите ни. И на мен като ми се случи първия път ми изкара акъла 

- zegher
- Потребител
-
- Кара: E39 530D estate
Лагер на главината ?
Не е.
Най-вероятно е било камъче, и на мен ми се е случвало - неистово стържене се получава.
А да не си влязъл в някое езеро със загрели спирачки през последните дни? Ако дисковете не са оригиналните като нищо да се изметнат. Ако има биене в кормилото като натиснеш спирачка вероятно е това.
Не е.
Най-вероятно е било камъче, и на мен ми се е случвало - неистово стържене се получава.
А да не си влязъл в някое езеро със загрели спирачки през последните дни? Ако дисковете не са оригиналните като нищо да се изметнат. Ако има биене в кормилото като натиснеш спирачка вероятно е това.
- superfly
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i E39
- Мечтае да кара: BMW M5 F10
Не съм джапал никъде но може да е било камъче ... Волана си е супер всичко върви добре. Явно така ще я оставя. Благодаря за отговорите.
Ivo_Borisov написа:Най вероятно ти е влязло камъче между диска и предпазната ламарина, нещо често срещано в колите ни. И на мен като ми се случи първия път ми изкара акъла
Изпитано 2-3 пъти,първия път ме вкара направо в болест,и така ме издъни пред една мадама,че чак тя се снаказа
Ма вече ако стане така,задна -първа, и го изпращам с "камъните падат"
meha написа:Ivo_Borisov написа:Най вероятно ти е влязло камъче между диска и предпазната ламарина, нещо често срещано в колите ни. И на мен като ми се случи първия път ми изкара акъла
Изпитано 2-3 пъти,първия път ме вкара направо в болест,и така ме издъни пред една мадама,че чак тя се снаказа
Ма вече ако стане така,задна -първа, и го изпращам с "камъните падат"
7 мнения
• Страница 1 от 1