Какво ми е необходимо за да мина от ръчка към автомат?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Какво ми е необходимо за да мина от ръчка към автомат?
Здравейте колеги и се извинявам ако има подобна тема но нищо не ми излиза с търсачката.И така решил съм да улесня жена ми с карането на кола пък и имам един смг волан от Е46 който някак си съм си наумил да го инсталирам в Е39 тдс.Въпросчетата ми са какво ми е нужно за да сложа кутия автомат и изобщо дали не е прекалено сложна цялата манипулация.Само да допълня от автомат към скорости на волана врътката е лесничка,скоро го направихме на една Е36 със същия волан.Самото минаване от ръчни към автомат ме претиснява и дали има съвместимост с по новите автомати с мотор тдс.
Предварително благодаря ако има някой отзовал се с мнение
Предварително благодаря ако има някой отзовал се с мнение
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Re: Какво ми е необходимо за да мина от ръчка към автомат?
Сигурно и други хора знаят но Ilko Ivanov сигурно ще знае.
Еееййй , верно има хора дето само се чудят как да си направят живота по лош
Необходимо ти е ето това колега за да се откажеш http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=729157
Иначе с мноооого кинти става лесно.
Необходимо ти е ето това колега за да се откажеш http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=729157
Иначе с мноооого кинти става лесно.

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
ivoo написа:Еееййй , верно има хора дето само се чудят как да си направят живота по лош![]()
![]()
![]()
Че то иначе защо да се живее
Иначе съм скаран с чуждите форуми,езиците не са ми слабост.Някъква идея каква кутия и какво към нея да вземам имаш ли

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колегата дето е дал линка към американския форум малко те е метнал на върбата, работата е малко по-малко
Особенно ако си намериш едно донорче, работата си е два дни точно със всичко.
Но струва ли си при условие че много карана 525 ТДС автомат ще си вземеш за 5К ?
Да правиш това на 13 годишна кола е просто мазохизъм...
Особенно ако си намериш едно донорче, работата си е два дни точно със всичко.
Но струва ли си при условие че много карана 525 ТДС автомат ще си вземеш за 5К ?
Да правиш това на 13 годишна кола е просто мазохизъм...
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
това с превключването от волана ми се струва че няма да стане ,поне на tds,там кутията не беше стептроник
освен частите ...кутия ,контролер ти трябват и малко познания да си кодираш колата за автоматик,но е готина екстра
освен частите ...кутия ,контролер ти трябват и малко познания да си кодираш колата за автоматик,но е готина екстра
- sadex5
- ентусиаст
-
Как да няма
ZF 5HP19 каква кутия е ? Абе само кутия да му трябваше, ами викам и радиатор и разни други маркучи, последна грижа му е програмирането.
Да вади 4 бона и да зема направо една сглобена в завода, колегата е с номер 8888 на другата кола

Да вади 4 бона и да зема направо една сглобена в завода, колегата е с номер 8888 на другата кола
- cls6666
- ентусиаст
-
sadex5 написа:Как да нямаZF 5HP19 каква кутия е ? Абе само кутия да му трябваше, ами викам и радиатор и разни други маркучи, последна грижа му е програмирането.
Да вади 4 бона и да зема направо една сглобена в завода, колегата е с номер 8888 на другата кола![]()
все още говорим за тдс нали?не съм виждал или са рядко нека някой колега дето има да каже и пусне снимка
- sadex5
- ентусиаст
-
1996 BMW 525tds Steptronic
Info on BMW 525tds Steptronic manufactured or sold in 1996, version for Europe with 4-door sedan body type, RWD (rear-wheel drive) and automatic 5-speed gearbox (with Steptronic manual shift mode). Basic specs and characteristics: diesel engine of 2497 cm3 / 152.4 cui displacement with advertised power 105 kW / 141 hp / 143 PS ( ECE ) / 4800 and 260 Nm / 192 lb-ft / 2200 of torque. Dimensions: this model outside length is 4775 mm / 188 in, it’s 1800 mm / 70.9 in wide and has wheelbase of 2830 mm / 111.4 in. The officially claimed value of a drag coefficient Cd = 0.29 . Standard wheels were fitted with tires size 205/65 R 15 V. Reference vehicle weights are: official base curb weight 1515 kg / 3340 lbs, gross weight GVWR 2040 kg / 4497 lbs
Info on BMW 525tds Steptronic manufactured or sold in 1996, version for Europe with 4-door sedan body type, RWD (rear-wheel drive) and automatic 5-speed gearbox (with Steptronic manual shift mode). Basic specs and characteristics: diesel engine of 2497 cm3 / 152.4 cui displacement with advertised power 105 kW / 141 hp / 143 PS ( ECE ) / 4800 and 260 Nm / 192 lb-ft / 2200 of torque. Dimensions: this model outside length is 4775 mm / 188 in, it’s 1800 mm / 70.9 in wide and has wheelbase of 2830 mm / 111.4 in. The officially claimed value of a drag coefficient Cd = 0.29 . Standard wheels were fitted with tires size 205/65 R 15 V. Reference vehicle weights are: official base curb weight 1515 kg / 3340 lbs, gross weight GVWR 2040 kg / 4497 lbs
- cls6666
- ентусиаст
-
не знам откъде е инфото ,
вярвам само на снимков материал,щото в wds няма схема на M51 с стептроник
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
За да направиш от ръчка автомат и всичко да е едно към едно ти трябва "само" : скоростна кутия комплект, маховик, стойката на скоростната кутия, инсталацията на мотора(от автомат) с компютъра на автомата, за по-лесно и компютъра на мотора с евс-а и ключа направо, кардан, диференциал, таблото от автомата, педали, лост за скоростите с инсталацията, жилото, топката за скоростите и маншона, средната конзола на барчето, механизъма за заключване на волана с жилото му, бутон за кик-даун, може и да забравям нещо, ще ме допълнят 
Ако монтажника ти е по на ти с електрониката, някой от нещата могат да бъдат спестени.
Ако монтажника ти е по на ти с електрониката, някой от нещата могат да бъдат спестени.

Най добрият вариант е да спре до една англичанка и само да прехвърля и после само за препрограмиране.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
kalingk написа:Най добрият вариант е да спре до една англичанка и само да прехвърля и после само за препрограмиране.
...и да действа по-бързо , докато не е дошъл собственика
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Момчета,това са утъпкани пътеки вече
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B8%D0%BA
Ще Ви дам и още една тема за размисъл :
Вече не ми е проблем да направя и ТДС със стептроник ,без да се сменя скоростната кутия
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B8%D0%BA
Ще Ви дам и още една тема за размисъл :
Вече не ми е проблем да направя и ТДС със стептроник ,без да се сменя скоростната кутия
- cls6666
- ентусиаст
-
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2