проблем с паленето

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с паленето

Мнение от gergii » 08 Окт 2011, 23:52

Здравейте колеги,днес ми се случи следното лампата за бензина ми светна и след 2-3 км спрях на един паркинг след което тръгвам да паля стартера варти всичко нормално но не пали..... помислех ,че няма бензин отидох взех 5 литра налях и запали...учудих се попринцип трябва да има резерва колата...както и да е явно съвпадение.Напълнех я до-горе след определо време спрях и пак не иска да пали всичко върти нормално но не пали.... а бензин този път имаше със сигурност,бутнаха ме и веднага запали ... немога да си го обесня след това 20 пъти пробвах винаги си пали...просто да попитам според вас от какво може да е ,четох доста теми ама не са конкретни...+ това искам да ви попитам още нещо като я купих като дам на контакт нищо не свети на таблото след като запаля всички лампи светят 3-4 сек и изгасват казаха ми ,че някакъв кабел бил обърнат,ако някой знае нещо по двата въпроса ще съм благодарен да изкаже своето мнение :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Re: проблем с паленето

Мнение от Lawmaker » 09 Окт 2011, 11:59

Това на жигулка ли? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Окт 2011, 12:39

само като инфо... старото ми бмв като го взех, така ми светна лампата за резерва, и след 2км спря... налях му бензин, и си тръгна всичко наред... след една седмица помпата ме остави на един светофар... затова съм приел, че под 15 литра бензин няма да оставям в колата... не ми се е повтаряла тази случка...
лично аз си го обясних с факта, че тези коли си лежат някое време без каране, и отчитащата горивото система малко се дисбалансира... все пак поплавъка е механика и електро... ако е дремала колата без бензин повечко време, ако се посъберат боклуци по дъното, и готово, една помпа назад...
естествено може и нещо друго да се окаже...

Потребител
Аватар

Мнение от gergii » 09 Окт 2011, 14:32

извинявам се , че не съм дал инфо за колата..колата е бмв 520и 97г
днеска разбрах от какво е проблема акомулатора има мъртва клетка и дава 10 волта ток... а това е малко и за това не пали колата

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 09 Окт 2011, 14:42

Владо написа:само като инфо... старото ми бмв като го взех, така ми светна лампата за резерва, и след 2км спря... налях му бензин, и си тръгна всичко наред... след една седмица помпата ме остави на един светофар... затова съм приел, че под 15 литра бензин няма да оставям в колата... не ми се е повтаряла тази случка...
лично аз си го обясних с факта, че тези коли си лежат някое време без каране, и отчитащата горивото система малко се дисбалансира... все пак поплавъка е механика и електро... ако е дремала колата без бензин повечко време, ако се посъберат боклуци по дъното, и готово, една помпа назад...
естествено може и нещо друго да се окаже...

:yes:
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Окт 2011, 16:25

Помпата най-вероятно. Аз така с 15+ литра не можах да запаля. Налях малко и пална веднага. Смених я и оттогава пали с всякакво количество гориво в резервоара. Но под 15л. не е удачно да се оставя колата.

Назад към E39