1-ва скорост ми изключва. Ремонт?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
1-ва скорост ми изключва. Ремонт?
Здравейте, ровнах се малко във форума и има го като проблем ама никой не го е решил, поне не е написал. На мен ми изключва 1-ва като много често започна да я използвам (София, светофари). Някой предполагат че може да е синхронизатор, други зъбно колело на 1-ва скорост.
Най-накрая съм намислил да свалим скоростите през другата седмица и да се разглоби за да се види какво е.
Ако се окаже някое от тези неща освен от Дару и Камор от къде може да се поръчат ? В дару гледах че синхронизатора е към 260 лв, май
... Абе всеки случай ще бъде интересно....
Благодаря...
Ако се окаже някое от тези неща освен от Дару и Камор от къде може да се поръчат ? В дару гледах че синхронизатора е към 260 лв, май
Благодаря...
Re: 1-ва скорост ми изключва. Ремонт?
jorryy написа:... Някой предполагат че може да е синхронизатор, други зъбно колело на 1-ва скорост...
Или фиксатор ...
No 15, 16, 17, 18, 19 от схемата

- jorryy
- младши ентусиаст
-
Ееее супер, още едно предполужение.... други...????/
Също така давайте идея от къде да се закупуват съответните части....
Също така давайте идея от къде да се закупуват съответните части....
Може и вал да е,само разглобяване и локализиране на дефектиралите елементи,така само си гадаем......иначе втора употреба кутия за около 150лв и си пак в играта за има няма 2-3 часа 
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
и мен ме съмнясва фиксатора нещо да е дал фира
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, позволявам си да дам съвет тука-
По добре си земи друга кутия, много по-лесно е така, а и по-ефтино,, със сигурност. Ако ще я даваш на сервиз, вече е друго. Миналата година отварях кутията на мойта баба, на втора се чуваше кофти шум, сякаш нещо иска да стърже вътре. И.... нямаше нищо счупено
Затворих, ново малсло, и стъпка. Доста скоро пак започна- тоя път разглабяне основно, оказа се, че просто зъбчатките вътре им пада няква сигментация ли, не знам кво и почва да се чува шум, без да има счупени зъби. Но на пръв поглед не го забелязах. Та, след смяна, а и пак ново масло, сметката ми излезе крива..
Можеше просто да си зема една кутия за 200 лв, да я сменим с брата докато си изпия кафето сутринта и да карам, а то кво стана- една седмица без кола, човърках си мозъка с глупости и не си струваше играчката, щото ми излезе доста по-скъпо....
Просто споделям опит. Смени кутията и не си губи времето със скъпи ремонти.
По добре си земи друга кутия, много по-лесно е така, а и по-ефтино,, със сигурност. Ако ще я даваш на сервиз, вече е друго. Миналата година отварях кутията на мойта баба, на втора се чуваше кофти шум, сякаш нещо иска да стърже вътре. И.... нямаше нищо счупено
Затворих, ново малсло, и стъпка. Доста скоро пак започна- тоя път разглабяне основно, оказа се, че просто зъбчатките вътре им пада няква сигментация ли, не знам кво и почва да се чува шум, без да има счупени зъби. Но на пръв поглед не го забелязах. Та, след смяна, а и пак ново масло, сметката ми излезе крива..
Можеше просто да си зема една кутия за 200 лв, да я сменим с брата докато си изпия кафето сутринта и да карам, а то кво стана- една седмица без кола, човърках си мозъка с глупости и не си струваше играчката, щото ми излезе доста по-скъпо....
Просто споделям опит. Смени кутията и не си губи времето със скъпи ремонти.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Доста и аз мисля за този вариант със смяната на кутията. Ще поумуваме с моя майстор и ще видя какво ще правя...
pepitoooooooooo написа:оказа се, че просто зъбчатките вътре им пада няква сигментация ли, не знам кво
Сегментация е понятие от областта на маркетинга, с което се означава дейност, целяща да се раздели пазара на отделни части (сегменти).
Цементация му е казва на твоето
- jorryy
- младши ентусиаст
-
А скорости от 520и Е39 ще станат ли на 523и - 97 година.
Последна промяна meha на 29 Сеп 2011, 16:12, променена общо 1 път
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
слагай от морга не се занимавай с ремонти
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
meha написа:http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=DD31&mospid=47539&hg=23&fg=05
Тоест,ДА
Само да погледне с коя кутия е, та да не се наложи и кардан да сменя, и лостова система.
Както се вижда и от линка на 523 се монтират и Getrag-a и ZF-a.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
+1 за друга кутия, ако твоята се окаже проблемна. Аз моето е36 го купих със заминал синхронизатор на 2-ра, и моите майсторчета като ми казаха, че струва 150лв.... Купих си кутия за 100
Да чукна на дърво няма никакви ядове. Пък и от старата взех някой лев. Даже да сме точни след продажбата на старата новата ми излезе реално 60лв. 
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
meha написа:pepitoooooooooo написа:оказа се, че просто зъбчатките вътре им пада няква сигментация ли, не знам кво![]()
![]()
![]()
Сегментация е понятие от областта на маркетинга, с което се означава дейност, целяща да се раздели пазара на отделни части (сегменти).
Цементация му е казва на твоето![]()
![]()
Успях да вдигна настроението, радвам се
А специално към колегата- Жори-- Търси кутия от 520,, на моргата ще и искат по-малко пари
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
pepitoooooooooo написа: Търси кутия от 520,, на моргата ще и искат по-малко пари![]()
Не подвеждай момчето , защото кутиите са различни. Като не си сигурен в нещо , не давай съвети.

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2