гадното дрънчене от поставен метален катализатор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
гадното дрънчене от поставен метален катализатор
Колеги колата ми няма катализатор и се почна резонатор тип пура-ефекта слаб, ,после резонатор хубав скъп-зле,сега съм катализатор универсален метален копие на оригинала свален от бмв 2000 -пак зле......мисля за оригинален 2ра употреба,но незнам в какво състояние ще е.Гугалчето го прерових и попаднах на /Лазаров /в софия ,обадих се искат да се поръча и плати предварително и без колата на място не става ,а не съм близо.Даите малко съвет ,ако трябва и да се доработи ,някоя схема ако имате от друг форум ,четох за този резонанс ,че се монтирала някаква шайба да връща газовете но каде и какъв размер отвор не разбрах и се надявам да помогнете.Знам че има писано много за гадните катализатори ,но се надявам в последствие някой да е измислил нещо .
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Re: гадното дрънчене от поставен метален катализатор
Звука или вървежа не ти харесва ?! Освен катализатора има още елементи по генерацията които може да се модифицират , може по тях да има проблем .
ами звука е гаден ,иначе всичко е сток с тръби и гарнета,а вървенето незнам каке била с катализ. понеже го нямаше
.
аве колата няма ядове с тръби,просто има едно гаргорене около 2500об. Та днес взех че монтирах една шайба преди катализатора,свалена от рено, и ефекта се появи като намаляване на гадния дринчащ звук остана само тънко звънтене ,но е поносимо.Тази шайба е с един отвор в средата и 4 около средната,беше си фабрично монтирана на входа на катализатора.
krasi_bmw написа:.Гугалчето го прерових и попаднах на /Лазаров /в софия
не се шегувай с тоя
Купи си втора употреба и карай
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Много интересно , или не са ти слагали качествени резонатори или трябва смениш сервиза 
Миналата седмица махнах и 2-та катализатора щото единия се беше РАЗПАДНАЛ и дрънчеше като алтав и ми лазеше по нервите а другия в момента съм с прави тръби и тая седмица ще ходя да видя средното ( Y - образно ) гърне да го сваля , отворя и изтупам от всичката керамика дето е вътре
или с краен случай да сложа резонатор.
http://www.magnaflow.com/02product/02glasspack.asp
ето такова търся ама не съм сигурен че в БГ се предлага звънял съм на 2-3 места и няма ...
представлява ето това

Миналата седмица махнах и 2-та катализатора щото единия се беше РАЗПАДНАЛ и дрънчеше като алтав и ми лазеше по нервите а другия в момента съм с прави тръби и тая седмица ще ходя да видя средното ( Y - образно ) гърне да го сваля , отворя и изтупам от всичката керамика дето е вътре
http://www.magnaflow.com/02product/02glasspack.asp
ето такова търся ама не съм сигурен че в БГ се предлага звънял съм на 2-3 места и няма ...
представлява ето това

колега това на втората снимка го имам ,доста е добре,но...ако намериш нещо което си заслужава свиркай.
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
в ebay продават катализатори - нови, неоригинални. има различни видове. може и на magnaflow да се поръча от англия. доста по-евтини са от оригиналните, а за звук и емисии казват, че са екстра.
ами в началото съм написал че в момента съм с точно такъв от англичанка ,незнам емисийте как са ,но на звук е по-зле от пурата която имах преди.

9 мнения
• Страница 1 от 1