гадното дрънчене от поставен метален катализатор

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

гадното дрънчене от поставен метален катализатор

Мнение от krasi_bmw » 27 Сеп 2011, 22:51

Колеги колата ми няма катализатор и се почна резонатор тип пура-ефекта слаб, ,после резонатор хубав скъп-зле,сега съм катализатор универсален метален копие на оригинала свален от бмв 2000 -пак зле......мисля за оригинален 2ра употреба,но незнам в какво състояние ще е.Гугалчето го прерових и попаднах на /Лазаров /в софия ,обадих се искат да се поръча и плати предварително и без колата на място не става ,а не съм близо.Даите малко съвет ,ако трябва и да се доработи ,някоя схема ако имате от друг форум ,четох за този резонанс ,че се монтирала някаква шайба да връща газовете но каде и какъв размер отвор не разбрах и се надявам да помогнете.Знам че има писано много за гадните катализатори ,но се надявам в последствие някой да е измислил нещо .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Re: гадното дрънчене от поставен метален катализатор

Мнение от Ba4oIlia » 28 Сеп 2011, 0:09

Звука или вървежа не ти харесва ?! Освен катализатора има още елементи по генерацията които може да се модифицират , може по тях да има проблем .

ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi_bmw » 28 Сеп 2011, 0:22

ами звука е гаден ,иначе всичко е сток с тръби и гарнета,а вървенето незнам каке била с катализ. понеже го нямаше :lol: .

ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi_bmw » 28 Сеп 2011, 14:38

аве колата няма ядове с тръби,просто има едно гаргорене около 2500об. Та днес взех че монтирах една шайба преди катализатора,свалена от рено, и ефекта се появи като намаляване на гадния дринчащ звук остана само тънко звънтене ,но е поносимо.Тази шайба е с един отвор в средата и 4 около средната,беше си фабрично монтирана на входа на катализатора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 28 Сеп 2011, 16:11

krasi_bmw написа:.Гугалчето го прерових и попаднах на /Лазаров /в софия

не се шегувай с тоя :mhihi:

Купи си втора употреба и карай ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 28 Сеп 2011, 17:38

Много интересно , или не са ти слагали качествени резонатори или трябва смениш сервиза ;)

Миналата седмица махнах и 2-та катализатора щото единия се беше РАЗПАДНАЛ и дрънчеше като алтав и ми лазеше по нервите а другия в момента съм с прави тръби и тая седмица ще ходя да видя средното ( Y - образно ) гърне да го сваля , отворя и изтупам от всичката керамика дето е вътре :) или с краен случай да сложа резонатор.

http://www.magnaflow.com/02product/02glasspack.asp

ето такова търся ама не съм сигурен че в БГ се предлага звънял съм на 2-3 места и няма ...

представлява ето това

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi_bmw » 28 Сеп 2011, 22:06

колега това на втората снимка го имам ,доста е добре,но...ако намериш нещо което си заслужава свиркай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 28 Сеп 2011, 22:36

в ebay продават катализатори - нови, неоригинални. има различни видове. може и на magnaflow да се поръча от англия. доста по-евтини са от оригиналните, а за звук и емисии казват, че са екстра.

ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi_bmw » 28 Сеп 2011, 23:38

ами в началото съм написал че в момента съм с точно такъв от англичанка ,незнам емисийте как са ,но на звук е по-зле от пурата която имах преди. Изображение Изображение

Назад към E39