Дюзи с увеличен дебит.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Дюзи с увеличен дебит.
Здр.колеги.Надявам се,че мястото на темата е тук
.Та така,въпросът ми е следния-имам приятел които е сменил въпросните дюзи с такива (тунинг дюзи),с увеличен дебит и колата е повишила значително мощността.Истина ли е това и ако,някой който вече има опит може ли да ми каже какви точно трябва да са ,като номер,налягане и нещо по специфично с което мога да ги поръчам.Моят приятел ги е поръчал от Германия.
Колата е БМВ Е39 2,5 ТДС '96.
Поздрави и благодаря предварително. колеги извинявам се но забравих да спомена че колата ми е с чип и вдига количеството на ваздух вапросния човек има саштия чип след това смени дюзите и накрая интерколер от камион ивеко хахах та сашто ме интересува откаде мога да си порачам или купя такива дюзи мерси
Поздрави и благодаря предварително. колеги извинявам се но забравих да спомена че колата ми е с чип и вдига количеството на ваздух вапросния човек има саштия чип след това смени дюзите и накрая интерколер от камион ивеко хахах та сашто ме интересува откаде мога да си порачам или купя такива дюзи мерси
Последна промяна BMW_Dolna на 02 Сеп 2011, 23:30, променена общо 1 път
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Дюзи с увеличен дебит.
И да сложиш дюзи с по-голям дебит електрониката пак ще се стреми да "впръсква" толкова гориво, колкото е нужно, като просто коригира инжекторните времена. Почети малко повече, и ще разбереш, че повече гориво без повече въздух не става
Дюзи с голям дебит ще ти трябват, ако значително вдигнеш бууста, което като гледам нямаш намерение да правиш. Така че твоя приятел нещо е спестил от историята 
- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
И да сложиш дюзи с по-голям дебит електрониката пак ще се стреми да "впръсква" толкова гориво, колкото е нужно
С една поправка не се стреми а впръсква точно толкова колкото трябва и ефекта е нулев без други подобрения.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
E39 Rider написа:С една поправка не се стреми а впръсква точно толкова колкото трябва;)
Така де, имах предвид че се стреми и го постига успешно
Мдааа , преди време един колега беше си сменил дюзите и се опитваше да ни убеждава че след интервенцията колата му станала `Самолет`
viewtopic.php?f=35&t=242146
viewtopic.php?f=35&t=242146

значи с извинение забравил сам да спомена че е39ката ми има чип на турбото за допалнително ваздух за вапросния ми приятел има саштия чип като моя тои сложи тези дюзи и интерколер от камион ивеко
и ме интересива откаде мога да ги закупя заштото тои ги е купил от германия както казах но е загубил номера на този които му ги е пратил и купил от там и сас чипа + тези дюзи разликата е невероятна а интерколера го добави после благодаря ште очаквам отговори откаде мога да закупя
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
аман от тунери 
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Колега, с един чип далеч не се постига нуждата от по-голям дебит. Свържи се с колегата AVGO да ти каже какво е правил по неговия ТДС, и е с фабрични дюзи (а е мерена 155 коня на колелата, сега може и да е повече). Пък и тая работа на сляпо да се правят нещата не е препоръчителна. Ако искаш още от мотора си сложи хубав чип, и си я карай. Ако искаш да я бутваш сериозно, нещата не опират само до повече бууст + повече гориво. Прецизността на работата на мотора е това, което го прави хем с добри мощностни характеристики, хем с подобаващ разход на гориво. Така че подобна интервенция трябва да се прави от човек, който е на ТИ с модификациите, за да се получат те както трябва, защото все пак ще разчиташ на този мотор, няма да ти е за каране по пистите. В такъв случай има колеги, които да те насочат към правилните хора. Но цената вероятно няма да ти хареса 
- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
NAPSTERS написа:аман от тунери
ОФФФ: Аман от такъв правопис
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
BMW_Dolna написа:Здр.колеги.Надявам се,че мястото на темата е тук.Та така,въпросът ми е следния-имам приятел които е сменил въпросните дюзи с такива (тунинг дюзи),с увеличен дебит и колата е повишила значително мощността.Истина ли е това и ако,някой който вече има опит може ли да ми каже какви точно трябва да са ,като номер,налягане и нещо по специфично с което мога да ги поръчам.Моят приятел ги е поръчал от Германия.
И глава, и глава си поръчай....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
хаха да колегата е прав първо започни с главата.не мога да разбера защо се вкарвате в такива филми с тези стари дизели да ги правите като ferrari,колега моя съвет е да си купиш едно 540i пък на него му слагай каквото искаш 
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
МНОГО КОЛЕГИ САМО СЪС K&N въздушен филтър качват по 15-30 коня
)))))) това с тия дюзи е същия ефект
поне за момента перпетум мобиле още не е измислено колеги
хората на запад слагат по няколко хилядарки в евро ние в бедна БЪЛГАРИЯ само правим чудеса
за некви скромни кончета и то на уморени коленца
с тия дюзи ще върви повече -ще харчи доста по малко -и наи важното колата ще стане поне 500 кс
колеги защо слагаме такива теми
то е смешно само като го прочетем EBASI I KONETE I SILATA OT TDs форума почва да прилича на ПЕРНИШКИ ФОРУМ за ГОЛФОВЕ кадето с една смяна на масло качват 10 кс а с нов фиттър за купе от 20 до 50 кс
поне за момента перпетум мобиле още не е измислено колеги
хората на запад слагат по няколко хилядарки в евро ние в бедна БЪЛГАРИЯ само правим чудеса
за некви скромни кончета и то на уморени коленца
с тия дюзи ще върви повече -ще харчи доста по малко -и наи важното колата ще стане поне 500 кс
колеги защо слагаме такива теми
то е смешно само като го прочетем EBASI I KONETE I SILATA OT TDs форума почва да прилича на ПЕРНИШКИ ФОРУМ за ГОЛФОВЕ кадето с една смяна на масло качват 10 кс а с нов фиттър за купе от 20 до 50 кс- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
Чип, КиН филтър, махане на катализатора и каране с по хубаво гориво, кво повече ти трябва тва са едни 30 коня и още 50 нютун метра...за повече вземай М5 и тогава и не ти трябва да пипаш нищо!
13 мнения
• Страница 1 от 1