мистериозно тропане отзад е 39 комби
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 740d
- Мечтае да кара: P1
мистериозно тропане отзад е 39 комби
здравейте колеги,като минавам през редовните дупки в квартала с по висока скорост така се чува някво глухо лупне отзад,прегледаха я - всичко било наред само тампоните на /тея 4-те големи / били уж размекнати - някви предложения,моше ли да е от амортесиорите или знам ли
благодаря
благодаря
\\//
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
Re: мистериозно тропане отзад е 39 комби
Размекнати тампони
И аз го имам този проблем
Napsters / Милен / ми сложи подложки ама след месец не вършат работа.... т.е. трябва да му звънна и да ги сменя...
Смяната на шарнирните втулки отзад води до чудеса във возията!!! Ако са меки, нищо чудно да ти потропва..
Аз още не мога да повярвам на каква возия е способна тази кола, след като ги смених, както и задните носачи.
Аз още не мога да повярвам на каква возия е способна тази кола, след като ги смених, както и задните носачи.
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
barty написа:Размекнати тампониИ аз го имам този проблем
Napsters / Милен / ми сложи подложки ама след месец не вършат работа.... т.е. трябва да му звънна и да ги сменя...
няква идея кви пари са
\\//
- Стоян 1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 530d
към 100 лв броиката и са 4 бр
и за смяната им още 100
и за смяната им още 100
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Да знаете че подложката е нож с 2 остриета и може голям *** да изядете с тях. Късат се пружини ( трудно , но е факт ) и т.н.
Това е като много временно решение.
Това е като много временно решение.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
От тампоните е най-вероятно. Ако са за смяна освен потропването има и едно клатене напред назад при спиране (когато колата вече е спряла). Комбитата обикновенно са с нивомат (а не с пружини) и тези тампони са около 100 лв/бр. до като на седаните които са с пружини комплекта 4 бр. са около 160лв.

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
И при мен имаше такова загадъчно потропване и въпросното клатене при спиране,като свалихме носачите не искам да казвам в какво състояние бяха и след смяната сякаш се качих в друга кола, не съм очаквал че само от смяна на едни носачи ще се промени толкова много возията.Въпросните носачи са по 180 лв/бр., поне аз дадох толкова, и до колкото разбрах няма опция да им се сменят само тампоните докато при предните е възможна смяна само на тампоните.
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- gangstafenoss
- кандидат ентусиаст
-
gentata написа:От тампоните е най-вероятно. Ако са за смяна освен потропването има и едно клатене напред назад при спиране (когато колата вече е спряла). Комбитата обикновенно са с нивомат (а не с пружини) и тези тампони са около 100 лв/бр. до като на седаните които са с пружини комплекта 4 бр. са около 160лв.
нивомат казва6 колега, кво е тва животно идея си немам
\\//
- gentata
- старши ентусиаст
-
Ето това са елементите на този вид окачване. Вместо пружини има въздушни възглавници. Когато си с такова окачване независимо колко навираш в багажника задницата си стои на едно ниво а не "кляка" за разлика от нормалното окачване (с пружини). Има компресор, въздушния акумулатор се намира под резервната гума в багажника. И поддръжката е "малко" скъпичка
Нивомат се нарича защото автоматично поддържа височината на задната част на колата (както споменах по-горе).

- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
На мен ми се бяха разбили едни гумени уплатнения където стоят на амортисьорите отгоре и потракваше на завой,но имах и счупена пружина,като ги смених и двете се оправи но неразбрах от кое чукаше.Номер 7 http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... ing_strut/
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Моята също глухо тропаше и имах усещането, че в завоите задната част на колата искаше да прави нещо различно от предната. Сменихме 4-те гумено-хидравлични тампона на които е окачен задния мост и всичко заспа. Цени в БГ не знам...
Power is Nothing Without Insanity
- Svetozart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d
Да ви кажа и мойто комби се клати напред назад като спра и в завой се опитва да изпревари предницата особено ако има коловози или е неравен пътя, едвам се одържа.
трябва ли да сменя носачите( и четирите или само някой) и за кои гумено тампони говорите? Gentata е написал, че като ги сменил и това клатене изчезнало. Можели някой да ми покаже за кои тампони става въпрос. Мойто комби е пружини без нивомат.
трябва ли да сменя носачите( и четирите или само някой) и за кои гумено тампони говорите? Gentata е написал, че като ги сменил и това клатене изчезнало. Можели някой да ми покаже за кои тампони става въпрос. Мойто комби е пружини без нивомат.
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Svetozart написа:Да ви кажа и мойто комби се клати напред назад като спра и в завой се опитва да изпревари предницата особено ако има коловози или е неравен пътя, едвам се одържа.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DG71&mospid=47557&btnr=33_0525&hg=33&fg=30
В моя случай сменихме част номер 2 от схемата. Трябват ти 4-и на брой. Производство на Лемфордър...
Power is Nothing Without Insanity
- gentata
- старши ентусиаст
-
При мен и тропането и клатенето изчезна след смяна на 4-те гумени тампона, носачите ми са добре. По-горе един колега спомена че при него това клатене и тропане е от носачите но явно при него тампоните са добре. Така че и едното и другото може да е причина. Номер 2 от тази схема са гумените тампони за които говорим. LEMFÖRDER е правилния избор
.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2