Препоръка за добра аларма+монтаж!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

Препоръка за добра аларма+монтаж!

Мнение от Kala » 20 Юни 2011, 21:40

Колеги,

рових доста, но няма еднозначно мнение!
Моля, препоръчайте ми сервиз, където да ми поставят много добра аларма и да се изпълни професионално. Идеята ми е да няма вмешателство по ел. системите на Е39-ката! Не ми се ходи при случайни хора, иска ми се да имат опит с тези коли. Става дума за 525d, 2002, automat. От София съм, Гео Милев.
В "Сервизно обслужване" не намерих нищо:(

Мерси!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Препоръка за добра аларма+монтаж!

Мнение от omegaart » 20 Юни 2011, 22:48

Е нямаш ли оригинална аларма + модул ?

По принцип вградената ( не винаги ) си има и аларма.

Аз си сложих съвсем обикновена от БСМ ( Bulgaria Sound Machine ) или нещо такова беше, но доста добре направена.

Играчката струваше 50-60 кинта и се монтира абсолютно елементарно. Всъщност самата аларма си е само "сирена" като в нея е шок датчика + токов датчик + сирена + антена :)

монтирахме я до темпомата и само плюс и минус и сложихме. Работи перфектно и съм доволен. Мина пред каското.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 20 Юни 2011, 22:53

Много познато ми звучи това, което си писал, защото и аз минах през същия проблем, като дори писах преди 3 седмици в една стара тема за аларми, но никой не ми отговори.

Минах аз през КАТ да регистрирам хубавицата и стана 4:30, а тя няма аларма, което е задължително за маркировката на каското. И точно до маркировачите естествено алармаджии, заложили се за такива като мен. Питам аз, кой е най евтиния вариант и майстора вика: "Ми 95 лв., перфектна..... само че няма да можеш да я ползваш понеже компютъра на колата си проверява системите периодично и алармата ще се включва сама" :kuku: "Не благодаря" :nono: , казах аз и колата пренощува в гараж.
На другата сутрин си припомних, че за Е34-ката си купих музика от Авител с вкл. монтаж преди 2 години и съм много доволен. Веднага грабнах телефона и почнах: "Ама нали няма да пада акумулатора, нали няма да се включва сама и т.н.т.", човека само ме попита "Вие работил ли сте с нас преди?", "НЕ!" излъгах го нарочно, "Ето, за това се колебаете, приятен ден".. и разговора приключи. Няколко часа по-късно се сдобих с монтирана аларма Буран М5 за 105 лв. всичко, с две години гаранция и без никакви проблеми до сега. Там предлагат и по-скъпи аларми, имобилайзери, с няколко нива на защита и тем подобни.

Съветвам те, само да не ти връзват алармата за централното, защото освен, че става бавно, после ще зависиш от батериите на дистанционното на алармата. Успех!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 21 Юни 2011, 10:43

Авител :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 21 Юни 2011, 15:55

Колега аз си сложих скоро при познат на Е39-ката .Незнам каква марка но ми е направи добре , 100 кинта , с допълнителни релета за вдигане на прозорците и отваряне на багажника,Дистанционното е сгъваем ключ.Единствения проблем на е39 е че за да ти мигат мигачите при включване на алармата ,трябва да ги активираш през LCM-ma (аз така направих).Това е при положение ,че не искаш да ти роват в инсталацията,но да ти бачкат имобилайзер и т.н.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от seriozen » 22 Юни 2011, 0:24

Колега защо искаш да си монтираш аларма. Аз мисля, че имам на моята Е39-ка, но никога не съм я пускал ...
Не го правя защото не искам да пречи на мен и на съседите да спим.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Юни 2011, 7:17

Ами тя на Е39 оригиналната аларма се включва само когато се отвори врата, багажник или преден капак. Няма шоков датчик. Това ако стане няма да ти е проблем дали ще ви пречи на съседите защото ще ти гепат или разбият колата :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

Мнение от Kala » 23 Юни 2011, 21:15

Колеги,

колата няма аларма, което е кофти. Не може да се кара без абсолютно никаква аларма. Вярно, че плаши гаргите, но има и кофти гарги:) Идеята ми е да има превенция срещу дребни кражби, дори и когато вече е късно - поне дане ти стои колата разбита без да разбереш часове (дни). Няма повече да коментирам, че трябва и точен адрес да дам :evil:
Мерси за мненията за сега, май ще опитам Авител!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 24 Юни 2011, 7:34

Kala написа:Мерси за мненията за сега, май ще опитам Авител!

Няма какво да опитваш,по-добра аларма от тях,няма кой да ти сложи-аларма която да управлява центр.заключване,да ти прибира ел.стъкла или шибидах когато са отворени,шоков и обемен датчик(ако искаш)....и всичко това да работи без да има последици като консумация на ток,небрежно нарязани кабели прокрани където не трябваи прочие.......момчетата са много точни и ще ти я направят добре,ако искаш даже ще ти я направят да ти работи от ключа на колата ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 24 Юни 2011, 8:30

meha написа:...направят да ти работи от ключа на колата

И аз ще слагам аларама до няколко седмици, като вече имам предварителен разговор с човека, който ще ми я монтира (това в Димитровград). Говорихме точно за такава, която ще се управлява от ключа на колата, като цената за българска такава ще бъде около 170 лв с монтажа (или 200 с обемни датчици).

Още се чудя обаче, дали да избера този вариант или с отделно дистанционно - и двата вида си имат плюсове и минуси.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 24 Юни 2011, 10:16

uBaH написа: Говорихме точно за такава, която ще се управлява от ключа на колата, като цената за българска такава ще бъде около 170 лв с монтажа (или 200 с обемни датчици)

точно така е и моята,само че не пожелах обемни
Монтирана в Авител,изключително прецизно и професионално-вече 3-та година няма никакви бъгове :bowdown: и е доста чуствителна при сваляне на странични огледала :mhihi: ,не че стои много на открито де,ама има и такива моменти :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 07 Авг 2014, 9:55

meha написа:
uBaH написа: Говорихме точно за такава, която ще се управлява от ключа на колата, като цената за българска такава ще бъде около 170 лв с монтажа (или 200 с обемни датчици)

точно така е и моята,само че не пожелах обемни
Монтирана в Авител,изключително прецизно и професионално-вече 3-та година няма никакви бъгове :bowdown: и е доста чуствителна при сваляне на странични огледала :mhihi: ,не че стои много на открито де,ама има и такива моменти :mhihi:

След като регистрирах колата за каското ми трябваше аларма и се насочих към АВИТЕЛ. Монтираха ми аларма за 150 лв. Вдига стъкла, имобилаизер, шок датчик. Всичко добре отивам да си взема колата, почнаха: Тука тая кола какво си я правил те корите на вратите отваряни правихме ти бакийте... Колата я разглабях за цялостно боядисване и както знаете за сваляне на огледалата се махат и корите на вратите. Като колата не е имала никакви проблеми до момента в който сложиха алармата... Та минаха два дена и колата не искаше да запали акумулатора стопен на 11в хванах го навреме и го заредих, като не заподозрях някакъв проблем... в следващите дни карах колата всеки ден, като тази седмица 2 дена не я карах. Акумулатор варта на 2 г меря с мултицета свален на 6В :banghead: Включих го отново да го заредя зареди се до 12,4 волта измерих за отечка и какво да видя с включена изключена аларма 0,4 Ампера след заспиване на модулите 0,37А като допустимото е 0,04 А.... Извадих един по един бушоните промяна никаква, разкачих и таралежа за всеки случай пак нищо. Акумулатора остана с умряла клетка предвид пада на 6 В купих вчера нов сложих го снощи повторих процедурата стойностите останаха същите на отечката.... Днес закарах колата в Авител "майсторите" бяха категорични, че не може да е от алармата или от тяхна намеса, да видим какво ще измислят сега.... Само да спомена дадоха ми гаранционна карта непопълнена без касов бон, поисках им да попълнят гаранцията казаха, че не е необходимо.... Та така един акумулатор съм назад в момента....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 07 Авг 2014, 10:26

Аз отидох за аларма при мой познат - човека ми каза: "Мога да ти сложа каквато искаш, но не съм сигурен, че ще мине без незаспиване на модули и падане на акумулатори". Та и аз минах на елементарния вариант, за който колегата omegaart спомена по-нагоре - досега нямам ядове и мина пред каското... :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Мнение от themoldestone » 09 Авг 2014, 21:10

Здравейте колеги,

С Е60 съм, но тука видях тема, която ме интерсува. Мойта аларма към CAN-a, се повърква от време на време и се включва точно през 50-55 мин от заключването. Случва ми се по около веднъж на месец. Добре, че охраната на паркинга ми е познат и ми звъни иначе сигурно акумулатора ще замине съвсем, а и изнервя околните. Най-вероятно, имайки предвид, че става през точно определен интервал от време, някой модул не заспива и задейства алармата. Забелязах, може да е странно, но проблема се явява ако в същия ден съм отварял багажника - каква е логиката нямам никаква идея. Някой знае ли как мога да проверя кой модул не заспива, ако има такъв, или да даде някакви насоки какво да проверявам?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 10 Авг 2014, 14:35

themoldestone написа:Здравейте колеги,

С Е60 съм, но тука видях тема, която ме интерсува. Мойта аларма към CAN-a, се повърква от време на време и се включва точно през 50-55 мин от заключването. Случва ми се по около веднъж на месец. Добре, че охраната на паркинга ми е познат и ми звъни иначе сигурно акумулатора ще замине съвсем, а и изнервя околните. Най-вероятно, имайки предвид, че става през точно определен интервал от време, някой модул не заспива и задейства алармата. Забелязах, може да е странно, но проблема се явява ако в същия ден съм отварял багажника - каква е логиката нямам никаква идея. Някой знае ли как мога да проверя кой модул не заспива, ако има такъв, или да даде някакви насоки какво да проверявам?

Повече ми прилича, някой модул да се включва след 50-55 мин от заключването и токовият датчик да го хваща. Но за да разбереш какво точно става трябва да се закачи амперметър на акумулатора и да си проследи през тези 50-55 мин от заключването какво се случва със силата на тока.

Следваща

Назад към E39