Механизъм багажник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Механизъм багажник
Откакто имам колата не може да се отваря багажника с копчето от ключа и от вътре(само ръчно) и вчера реших да видя къде е проблема.Отворих механизма и видях,че се е счупило едно пластмасово зъбно колело което е с пластмасова ос и се опитак да го залепя,обаче пустия му поксипол ама грам не залепна за него.Има ли някакво по здраво лепило за пластмаса да пробвам,предполагам няма да се продават такива части никъде
Поздрави
Поздрави- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Re: Механизъм багажник
Части незнам но вариянти те са два или нова 186лв. от дарукар или втора употреба.
- Magnat_Master
- Потребител
-
- Кара: Бмв 525ТДС /98г.
Колега и аз бях така с машинката. Залепих го с горещ силикон не е мраднало вече 5 месеца. Дано да съм полезен.
Досега съм пробвал какви ли не лепила за пластмаса но нито едно не издържа дълго на механично натоварване.Затова най-добре направи каквото те съветва колегата 
- mladenvv
- Потребител
-
- Кара: bmw 525tds
- Мечтае да кара: bmw F10
колега имах същия проблем като твоя..няма как да го залепиш, аз си взех от дару кар ново за 130 лева,мисля че беше ноември месец(на мене ми го нямаше цялото моторче,но в багажника имаше счупени части от пласмасовата ос).http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=60
при мене ги нямаше номера 23 с 24(тях си купих за тия пари от дару..)
забравих да ти кажа да провериш на няколко места преди да го купиш, че аз като питах първо в един магазин на ауто + на бул черни връх ми казаха и там тая цена , а пак ауто + но на ул.цар симеон ми искаха 160 с доставка от германия.
провери си по вин кода в саита на дару трябва да ти излезе колко струва и дали го имавтора употреба несе знае колко ще искара,но ти зи знаеш.Успех
при мене ги нямаше номера 23 с 24(тях си купих за тия пари от дару..)
забравих да ти кажа да провериш на няколко места преди да го купиш, че аз като питах първо в един магазин на ауто + на бул черни връх ми казаха и там тая цена , а пак ауто + но на ул.цар симеон ми искаха 160 с доставка от германия.
провери си по вин кода в саита на дару трябва да ти излезе колко струва и дали го имавтора употреба несе знае колко ще искара,но ти зи знаеш.Успех
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
didite_bg написа:Откакто имам колата не може да се отваря багажника с копчето от ключа и от вътре(само ръчно) и вчера реших да видя къде е проблема.Отворих механизма и видях,че се е счупило едно пластмасово зъбно колело което е с пластмасова ос и се опитак да го залепя,обаче пустия му поксипол ама грам не залепна за него.Има ли някакво по здраво лепило за пластмаса да пробвам,предполагам няма да се продават такива части никъдеПоздрави
аз преди година лепих с поксипол- държа ,преди дни се счупи пак лепих ,но с едно на 3М с него лепим броните ама е много скъпо ако ще е само за това -40 лв е
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
аз купувах нова машинка и изкара 2,5 години,така че ти решаваш
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
Ясно е вече,че иска ново,но почвам с експериментите кое ще го залепи и като ми омръзне ще си купя
все пак 130 лв за едно зъбно колело...-ще го дам на стругар да ми го направи и пак може да стане за 20-30 кинта ама вечно 
didite_bg написа:Ясно е вече,че иска ново,но почвам с експериментите кое ще го залепи и като ми омръзне ще си купявсе пак 130 лв за едно зъбно колело...-ще го дам на стругар да ми го направи и пак може да стане за 20-30 кинта ама вечно
точно така я оправих моита стругар
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
didite_bg написа:Ясно е вече,че иска ново,но почвам с експериментите кое ще го залепи и като ми омръзне ще си купявсе пак 130 лв за едно зъбно колело...-ще го дам на стругар да ми го направи и пак може да стане за 20-30 кинта ама вечно
така я оправих моита СТРУГАР
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
nikol78 написа:така я оправих моита СТРУГАР
BMW-M5 написа:точно така я оправих моита стругар
И от двата си профила ли трябваше да напишеш едно и също нещо ???
Не се учудвай ако утре не можеш да се логнеш във форума !!!
Колега аз имах същото счупване. Предлагам ти да намериш някое втора ръка от форума за 20-25 лева.
Смяната е елементарна
Смяната е елементарна
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
След 7 месеца ми остана излишно време и се заех с това зъбно колело. Разпробих го от единия до другия край и му вкарах една дълга шестенна пръчица и допълнително го залепих. Изглежда здраво, работи за сега, но ще видим колко ще изкара. За стругар попитах, обаче ми казаха ,че е много малко и не се знае дали може да се направи. Казаха ми за някакъв завод за зъбни колела в Габрово, че нямало проблем да го направят там.Да видим колко ще изкара за 0 лв 
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Този номер съм го правил преди 3 години още...отрязох главата на един самонарязващ винт и го навих като шпилка между двете счупени части и отделно го залепих с Поксипол.Изкара година и половина! След това го лепих още 4 пъти...изкарва по 1-2 месеца и пак се чупи.Накрая ми писна и за сега си отварям механично с ключа 
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
поксипола е слаба работа,след време се отчупва и от двете повърхности поне на тия пластмаси,подготовката е по важна преди да се лепи трябва да се ''надере'' мястото с едра шкурка 80-100 и да се обезмасли добре 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2