Втвърдяване на волана

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Втвърдяване на волана

Мнение от topalov.t » 23 Мар 2011, 12:54

Здравейте имам невероятен проблем

Болана се втвтърдява

Сутринта паля колата и тръгвам - няма ядове. Спирам за малко, гася я и след тока като я запалих и тръгнах и пак всичко е ок. Обаче малко след това на волата му изчезна хидравликата. Стана твърд. Загасих колата и я запалих и всичко се оправи. Тръгнах и след 2 мин пак същото - волата като на лада. От сутринта това го прави постоянно - паля колата и всичко е ок. Тръгвам и след 2 мин волана е твърд. В движение няма проблеми. Намаля ли скоростта се втвърдява.

Съвети?:)

Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Re: Втвърдяване на волата

Мнение от ALiGaToR » 23 Мар 2011, 18:17

А колега я кажи като си на едно място и като е на ниски обороти щом казваш че е трудно въртенето, то как е ако си на едно място и си с високи обороти? Принципно колата когато е в движение и без хидравлика на волана пак лесно се върти.
Не съм запознат много с хидравликите, но по мое мнение, че ако като си на едно място и вдигнеш оборотите и започне по-лесно да се върти, то тогава сигурно помпата ти е дала богу дух и не може да прави необходимото налягане на по ниски обороти на двигателя.
Това са само мои догадки така, че най-добре колегите дето имат хидравлика на волана да кажат те дали стоят точно така работите.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 23 Мар 2011, 23:08

скоро ми се случи да ми се скъса водната помпа от виското и дърпахме колата и волана си беше както е на место -твърд като камък и в завои идваше нанагорно,въртеше се трудно и не олекваше,може би заради маслото в рейката знам ли?
п.с. ако някой го интересува помпата беше AIRTEX на има няма 15000 км. :OT:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 23 Мар 2011, 23:22

topalov.t написа:Здравейте имам невероятен проблем

Болана се втвтърдява

Сутринта паля колата и тръгвам - няма ядове. Спирам за малко, гася я и след тока като я запалих и тръгнах и пак всичко е ок. Обаче малко след това на волата му изчезна хидравликата. Стана твърд. Загасих колата и я запалих и всичко се оправи. Тръгнах и след 2 мин пак същото - волата като на лада. От сутринта това го прави постоянно - паля колата и всичко е ок. Тръгвам и след 2 мин волана е твърд. В движение няма проблеми. Намаля ли скоростта се втвърдява.

Съвети?:)

Благодаря

Просто имаш проблем със сервотроника колега.
Километража работи ли ти ?

Потребител
Аватар

Мнение от topalov.t » 24 Мар 2011, 11:11

Работи километража

А и вече бая мускули направих с тоя волан.

Тоя сервотроник какво представлява и колко пари е?

Пробвах го това на неутрална да дам повече газ и да видя дали се оправя волана ама не се :) същото дърво

Днеска сутринта пак - паля и всичко е ок. Излизам от паркоместото (10 секунди) и волана стана камък.

Идей?

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 24 Мар 2011, 13:36

Наскоро да си сменял скоро някой модул по колата ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 24 Мар 2011, 13:38

:OT:

Никой ли от модераторите не го дразни заглавието на темата или пък това ,че нито веднъж ВОЛАН не е написано правилно???...Да не говорим за другите правописни грешки !

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 24 Мар 2011, 14:54

Илко, чаках вече да му кажеш как да си пусне тестовия режим на сервотроника :lol:
Я изкарай бушон 11 и пак го сложи, когато ти е втвърден волана и кажи какво става. И има един гаден куплунг на клапана на сервотроника дето прави мизерии, не е зле да го пръснеш с малко контактен спрей като за начало. Прави се на канал най-добре !
И проверете токовете до клапана на сервотроника през ЗКЕ, трябва да е от порядъка на 600 мА на място, при движение се увеличава.
Ама колегата да ни беше казал със сигурност има ли екстра 216 или не :lol: Да не се окаже клапан на рейката накрая.
Не знам дали колегите знаят, но БМВ поставя сервотроник за първи път през 1985 година.
Колега, дойде ми на ум, ти да не си ходил скоро да ти ,,убират луфта'' на рейката ????? Или да си сменял GM модула и да са ти сложили low GM, вместо този за коли със сервотроник .

Потребител
Аватар

Мнение от topalov.t » 24 Мар 2011, 15:37

Не съм ходил никъде. Рейката има луфт ама не съм го оправил защото нямам време. Колата я имам от 6 месеца и има около 7 хиляди км. Не знам кой какво е правил преди това с нея.

Препоръчайте сервиз в София, където да видят колата моля

ПС: Извинявам се за правописните грешни, не е от неграмотност а от бъгав Windows, който сменя буквите.

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 24 Мар 2011, 21:07

Някой може ли да изброи вероятните причини за тежък волан.Прави ми впечатление ,че поне на моята Е39 волана е значително по тежък от на другите коли.Единствено мога да го сравня с Е12 ,но тя нямаше хидравлика.
Освен това и помпата на хидравликата е шумна -вие при завиване.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 25 Мар 2011, 0:14

Причините, или поне аз се сещам са поне 20....Най-добре е да го погледне някой, който го е виждал и преди. Ето на колегата с евентуалния сервотроник проблем му казах поне 6 неща.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d , E39 Touring

Мнение от Я.Велинов » 07 Яну 2012, 0:18

Ilko Ivanov написа:Просто имаш проблем със сервотроника колега.

За да не пускам нова тема ще пиша направо в тази. Значи и на мен започна да ми се втвърдява волана, но точно откакто спря да ми бачка километража (именно за това цитирам колегата Ilko Ivanov защото той е предположил, че проблемите са свързани) и ми светнаха ASC-то и ABS-а , най-вероятно ми е заминал задния ляв датчик на АБС-а, съдя по информацията която прочетох, но не видях никъде това дали влияе и на сервотроника, та въпроса ми е - да се настройвам ли за сериозни ремонти на хидравликата или проблема ми идва от датчика. Симптомите са следните - като запаля волана е лек, потеглям - волана се втвърдява и после и на място е твърд, гася колата и пак я паля и волана олеква, докато пак не тръгна и се втвърди отново, като всичко това стана откакто спря да ми работи километража и светнаха ASC-то и ABS-а, преди не съм имал никакви проблеми. Благодаря на отзовалите се и честито на всички именници!

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 07 Яну 2012, 10:35

GAME OVER написа:
Ilko Ivanov написа:Просто имаш проблем със сервотроника колега.

За да не пускам нова тема ще пиша направо в тази. Значи и на мен започна да ми се втвърдява волана, но точно откакто спря да ми бачка километража (именно за това цитирам колегата Ilko Ivanov защото той е предположил, че проблемите са свързани) и ми светнаха ASC-то и ABS-а , най-вероятно ми е заминал задния ляв датчик на АБС-а, съдя по информацията която прочетох, но не видях никъде това дали влияе и на сервотроника, та въпроса ми е - да се настройвам ли за сериозни ремонти на хидравликата или проблема ми идва от датчика. Симптомите са следните - като запаля волана е лек, потеглям - волана се втвърдява и после и на място е твърд, гася колата и пак я паля и волана олеква, докато пак не тръгна и се втвърди отново, като всичко това стана откакто спря да ми работи километража и светнаха ASC-то и ABS-а, преди не съм имал никакви проблеми. Благодаря на отзовалите се и честито на всички именници!

Оправи си проблема с АБС-а и сервотроника ще си заработи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d , E39 Touring

Мнение от Я.Велинов » 07 Яну 2012, 14:59

Ilko Ivanov написа:Оправи си проблема с АБС-а и сервотроника ще си заработи.

Благодаря много, камък ми падна от сърцето :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: Втвърдяване на волана

Мнение от gentata » 07 Яну 2012, 23:36

:OT: Колега за да е полезна темата и на други, оправи си заглавието че едва ли някой ще търси проблем с "волата" когато ползва търсачката. А и в първия пост като по чудо само веднъж си оцелил начина по който се пише "ВОЛАН". Той че windows-a прави проблеми е ясно но има и един бутон "Прегледай" преди "Изпрати".Аиде със здраве и успех с отстраняването на проблема и без лоши чуства :winky: :yes:
:driving:
Последна промяна gentata на 10 Мар 2015, 19:38, променена общо 1 път

Следваща

Назад към E39