аларма/централно - проблем

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds 1998 год

аларма/централно - проблем

Мнение от dzhukev » 26 Яну 2011, 19:33

Здравейте,
И аз от няколко месеца се присъединих към вашия форум и се сдобих с BMW Е39 525 tds, 1997 година. Едно по едно някой неща започнаха да се обаждат. Проблемът е следния, преди няколко дни след като отключих колата с натискане на бутона от ключа (централното), след това не можах да я заключа. Досега не съм имал такива проблеми. Веднага смених батерйята, но нямаше разлика. Четох във форума, че трябва да откача една от клемите на акумолатора, и да откача и закача буксата на самата аларма, но пак нищо. В момента заключвам и отключвам от клучаклата,и на моменти като отключа колата започва да пищи, плюс това всеки път се включват аварийните. Направо не знам какво да правя. В момента съм във Франция и тук за една крушка вкарват колата във сервиз.
Не знам дали това е оригиналата аларма, колата е от Италия. Пускам няколко снимки на ключа и алармата.
Благодаря Ви предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Re: аларма/централно - проблем

Мнение от tsb_bg » 26 Яну 2011, 20:18

Дистанционното заключване/отключване на колата от бутоните на ключа няма нищо общо с оригиналната аларма, напротив тя се активира/деактивира от ключа
Предполагам, че батерията ти е била тотално изтощена или при смяната си държал ключа без батерия повече от 1 мин. и сега ключа (ключовете) трябва да се обучат

1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратата
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
При правилно програмиране,колата се заключва и отключва,и диода на ключа започва да мига бавно за около 10 секунди.
Ако не стане от първия път процедурата се повтаря отново /без 1 и 2-ра позиция/
Колата приема само един ключ, ако програмирате втория автоматично отхвърля първия.

Обучението на единия ключ води до "отхвърляне" на другия.
Този момент се преодолява като едно след друго изпълните комбинацията и със 2та ключа.
Прави се ВЕДНАГА буквално (имате около 10 сек.)

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds 1998 год

Мнение от dzhukev » 27 Яну 2011, 13:13

tsb_bg,

Много ти благодаря! Стана без проблеми,опитах няколко пъти,и на 3тия път стана,точно така както каза. Работи перфектно.
Благодаря още веднъж.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 27 Яну 2011, 14:15

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525D 163hp 2001г.

Мнение от DekeR » 17 Авг 2012, 13:27

Искам само да попитам, че и аз имам подобен проблем, но при мен колата е е39 525D 2001г. !! По същия начин ли става въпросното обучение или начина е друг !? :)

Потребител
Аватар
Кара: E 39 2.5DА
Мечтае да кара: Нещо ново

Мнение от surikat » 17 Авг 2012, 20:19

DekeR написа:Искам само да попитам, че и аз имам подобен проблем, но при мен колата е е39 525D 2001г. !! По същия начин ли става въпросното обучение или начина е друг !? :)

1 към 1
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525D 163hp 2001г.

Мнение от DekeR » 19 Авг 2012, 13:47

:yes: добрее, значи първо трябва да сменя ключа...че батерията вече му е здала багажа а от Камор-а ми искат 350лв. за нов !! Което спрямо варинта eBay ее напълно абсурден ;) ..пък после, ще го настроя!! Мерси :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520 24v
Мечтае да кара: BMW X5
Детайли за колата: кеф цена нема.............

Мнение от PANKARA » 18 Фев 2013, 16:59

Здравейте имам и аз един проблем и искам да питам?
Колата е 520 Е39 99та при мен проблема е следния:
Акумулаторат ми падна на нула купих си нов и стана проблема зна1и заключвам с ключа от ключалката и колата се заключва и след секунда се отключва и сваля прозорците по сащия начин прави и през алармата......
НО кагато я заключа чрез копчето на ключа няма проблем заключва се и се отключва безпроблемно .
Какъв е според вас проблема
МЕРСИ Предварително!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от gopery » 02 Апр 2013, 12:50

Здравйте, от скоро имам бмв 530д. Появи се проблем с включване на аварийни светлини, но не винаги. Появява се 3-4 мин. след заключване и при повторно отключване и заключване спират. С прочитане на подобни коментари от вашия форум прочетох за обучение на ключа. Това ли е проблема и как да го обуча сам ! :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: BMW & Alfa Romeo

Мнение от nicks11 » 21 Апр 2013, 17:49

Да не отварям нова тема. При мен проблемът е следния. При опит за отключване с дистанционното, няма никаква реакция. Диодът на алармата продължава да свети. Отключвам с ключа, но нищо не свети. Нито плафони, нищо. На контакт светвят само лампите на маслото,акумулатора и еърбега. Изобщо не завърта стартера. Няма никакви токове. Дори не мога да си отворя багажника. Проверих бушоните в жабката-здрави са. Дали проблемът е в алармата иако е така, да търся алармаджия, поне да изключи алармата, за да мога да паля. Нещо друго може ли да се пробва при полви условия?
BMW E39 525TDS Touring & Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 22 Апр 2013, 15:28

Струва ми се, че батерията на ключа ти е заминала.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от nicks11 » 22 Апр 2013, 15:38

Сложих чисто нови батерии. Имам и 3-те ключа. Двата с чипа и сервизният, но с никой от тези с чиповете не става работата. Дори като отварявм с ключа, се отваря само шофьорската врата. Бушоните в жабката ги проверих. Здрави са.

Потребител
Аватар

Мнение от nicks11 » 24 Апр 2013, 5:33

Диагноза: Паднал акумулатор. Сега търсим причината. Таралеж или малкото вентилаторче?

Потребител
Аватар
Кара: 318tds
Мечтае да кара: 530d

Мнение от pdrumev » 21 Юли 2013, 23:23

здравейте колеги ,моля помагайте. Купих си 525д 2001г.,и проблемите мо са два 1- колата се отключва и заключва многократно по време на движение и при всяко затваряне на коя да е врата, и 2- климатроника се включва и изключва когато си иска , иначе като се включи си работи много добре. Моля за съвет. Предварително ви благодаря.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 520

Мнение от ZuRi4i90 » 14 Авг 2016, 14:33

Здравейте, имам следния проблем , когато отключа колата с централното от ключа, алармата започва да пищи и не мога да я спра ,докато сама не спре. Как да отстраня проблема , той се появи от 10 дни насам откакто съм в планината ,където е доста студено и влажно , да не би да е от това нещо?

Благодаря предварително!

Назад към E39