аларма/централно - проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- dzhukev
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525 tds 1998 год
аларма/централно - проблем
Здравейте,
И аз от няколко месеца се присъединих към вашия форум и се сдобих с BMW Е39 525 tds, 1997 година. Едно по едно някой неща започнаха да се обаждат. Проблемът е следния, преди няколко дни след като отключих колата с натискане на бутона от ключа (централното), след това не можах да я заключа. Досега не съм имал такива проблеми. Веднага смених батерйята, но нямаше разлика. Четох във форума, че трябва да откача една от клемите на акумолатора, и да откача и закача буксата на самата аларма, но пак нищо. В момента заключвам и отключвам от клучаклата,и на моменти като отключа колата започва да пищи, плюс това всеки път се включват аварийните. Направо не знам какво да правя. В момента съм във Франция и тук за една крушка вкарват колата във сервиз.
Не знам дали това е оригиналата аларма, колата е от Италия. Пускам няколко снимки на ключа и алармата.
Благодаря Ви предварително.
И аз от няколко месеца се присъединих към вашия форум и се сдобих с BMW Е39 525 tds, 1997 година. Едно по едно някой неща започнаха да се обаждат. Проблемът е следния, преди няколко дни след като отключих колата с натискане на бутона от ключа (централното), след това не можах да я заключа. Досега не съм имал такива проблеми. Веднага смених батерйята, но нямаше разлика. Четох във форума, че трябва да откача една от клемите на акумолатора, и да откача и закача буксата на самата аларма, но пак нищо. В момента заключвам и отключвам от клучаклата,и на моменти като отключа колата започва да пищи, плюс това всеки път се включват аварийните. Направо не знам какво да правя. В момента съм във Франция и тук за една крушка вкарват колата във сервиз.
Не знам дали това е оригиналата аларма, колата е от Италия. Пускам няколко снимки на ключа и алармата.
Благодаря Ви предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: аларма/централно - проблем
Дистанционното заключване/отключване на колата от бутоните на ключа няма нищо общо с оригиналната аларма, напротив тя се активира/деактивира от ключа
Предполагам, че батерията ти е била тотално изтощена или при смяната си държал ключа без батерия повече от 1 мин. и сега ключа (ключовете) трябва да се обучат
1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратата
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
При правилно програмиране,колата се заключва и отключва,и диода на ключа започва да мига бавно за около 10 секунди.
Ако не стане от първия път процедурата се повтаря отново /без 1 и 2-ра позиция/
Колата приема само един ключ, ако програмирате втория автоматично отхвърля първия.
Обучението на единия ключ води до "отхвърляне" на другия.
Този момент се преодолява като едно след друго изпълните комбинацията и със 2та ключа.
Прави се ВЕДНАГА буквално (имате около 10 сек.)
Предполагам, че батерията ти е била тотално изтощена или при смяната си държал ключа без батерия повече от 1 мин. и сега ключа (ключовете) трябва да се обучат
1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратата
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
При правилно програмиране,колата се заключва и отключва,и диода на ключа започва да мига бавно за около 10 секунди.
Ако не стане от първия път процедурата се повтаря отново /без 1 и 2-ра позиция/
Колата приема само един ключ, ако програмирате втория автоматично отхвърля първия.
Обучението на единия ключ води до "отхвърляне" на другия.
Този момент се преодолява като едно след друго изпълните комбинацията и със 2та ключа.
Прави се ВЕДНАГА буквално (имате около 10 сек.)
- dzhukev
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525 tds 1998 год
tsb_bg,
Много ти благодаря! Стана без проблеми,опитах няколко пъти,и на 3тия път стана,точно така както каза. Работи перфектно.
Благодаря още веднъж.
Много ти благодаря! Стана без проблеми,опитах няколко пъти,и на 3тия път стана,точно така както каза. Работи перфектно.
Благодаря още веднъж.
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Искам само да попитам, че и аз имам подобен проблем, но при мен колата е е39 525D 2001г. !! По същия начин ли става въпросното обучение или начина е друг !? 

- surikat
- Потребител
-
- Кара: E 39 2.5DА
- Мечтае да кара: Нещо ново
DekeR написа:Искам само да попитам, че и аз имам подобен проблем, но при мен колата е е39 525D 2001г. !! По същия начин ли става въпросното обучение или начина е друг !?
1 към 1
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.

- PANKARA
- Потребител
-
- Кара: BMW 520 24v
- Мечтае да кара: BMW X5
- Детайли за колата: кеф цена нема.............
Здравейте имам и аз един проблем и искам да питам?
Колата е 520 Е39 99та при мен проблема е следния:
Акумулаторат ми падна на нула купих си нов и стана проблема зна1и заключвам с ключа от ключалката и колата се заключва и след секунда се отключва и сваля прозорците по сащия начин прави и през алармата......
НО кагато я заключа чрез копчето на ключа няма проблем заключва се и се отключва безпроблемно .
Какъв е според вас проблема
МЕРСИ Предварително!!!!
Колата е 520 Е39 99та при мен проблема е следния:
Акумулаторат ми падна на нула купих си нов и стана проблема зна1и заключвам с ключа от ключалката и колата се заключва и след секунда се отключва и сваля прозорците по сащия начин прави и през алармата......
НО кагато я заключа чрез копчето на ключа няма проблем заключва се и се отключва безпроблемно .
Какъв е според вас проблема
МЕРСИ Предварително!!!!
Здравйте, от скоро имам бмв 530д. Появи се проблем с включване на аварийни светлини, но не винаги. Появява се 3-4 мин. след заключване и при повторно отключване и заключване спират. С прочитане на подобни коментари от вашия форум прочетох за обучение на ключа. Това ли е проблема и как да го обуча сам ! 

- nicks11
- Потребител
-
- Кара: BMW & Alfa Romeo
Да не отварям нова тема. При мен проблемът е следния. При опит за отключване с дистанционното, няма никаква реакция. Диодът на алармата продължава да свети. Отключвам с ключа, но нищо не свети. Нито плафони, нищо. На контакт светвят само лампите на маслото,акумулатора и еърбега. Изобщо не завърта стартера. Няма никакви токове. Дори не мога да си отворя багажника. Проверих бушоните в жабката-здрави са. Дали проблемът е в алармата иако е така, да търся алармаджия, поне да изключи алармата, за да мога да паля. Нещо друго може ли да се пробва при полви условия?
BMW E39 525TDS Touring & Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Струва ми се, че батерията на ключа ти е заминала.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
- nicks11
- Потребител
-
Сложих чисто нови батерии. Имам и 3-те ключа. Двата с чипа и сервизният, но с никой от тези с чиповете не става работата. Дори като отварявм с ключа, се отваря само шофьорската врата. Бушоните в жабката ги проверих. Здрави са.
- nicks11
- Потребител
-
Диагноза: Паднал акумулатор. Сега търсим причината. Таралеж или малкото вентилаторче?
- pdrumev
- Потребител
-
- Кара: 318tds
- Мечтае да кара: 530d
здравейте колеги ,моля помагайте. Купих си 525д 2001г.,и проблемите мо са два 1- колата се отключва и заключва многократно по време на движение и при всяко затваряне на коя да е врата, и 2- климатроника се включва и изключва когато си иска , иначе като се включи си работи много добре. Моля за съвет. Предварително ви благодаря.
- ZuRi4i90
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 520
Здравейте, имам следния проблем , когато отключа колата с централното от ключа, алармата започва да пищи и не мога да я спра ,докато сама не спре. Как да отстраня проблема , той се появи от 10 дни насам откакто съм в планината ,където е доста студено и влажно , да не би да е от това нещо?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
15 мнения
• Страница 1 от 1