Тропане отпред
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
Тропане отпред
Колеги,от около месец ми тропа нещо отпред, когато минавам по паваж, но не е постоянно,а само докато стъпи на паважа,после спира.
Майсторите казаха,че било тампон на стабилизираща щанга и ги смених,но тропането си остана
Дайте съвет къде може да е проблема
Майсторите казаха,че било тампон на стабилизираща щанга и ги смених,но тропането си остана

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Тропане отпред
sparky01 написа:Колеги,от около месец ми тропа нещо отпред, когато минавам по паваж, но не е постоянно,а само докато стъпи на паважа,после спира.
Майсторите казаха,че било тампон на стабилизираща щанга и ги смених,но тропането си остана![]()
Така както си го описал проблема и от разстояние мога да ти кажа,че проблема може да е във всеки тампон и във всяка част от окачването ти

- im0tep
- старши ентусиаст
-
Ами сменяй масторите тогава,мини през няколко сервиза дая видят и ако има общи мнения сменяй !
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
И при мен го има този проблем. Стъпя ли на паваж се чува някакво леко тропана отпред. Отидох на няколко сервиза и ми викат всичко по окачването е идеално, ама нещо ми се струва, че не е точно така. Навява ме мисълта, че може да са тампони на носач, ама как да са наема да сменям като викат нищо й няма
?

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Не се хвърляйте веднага на окачване, започнете от по-простото - провеихтел и си рейките?
И при мен тропаше по паваж но отидох на реглаж на рейка и сега не тропа 

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
И аз съм за рейка! 

- im0tep
- старши ентусиаст
-
goguma написа:Не се хвърляйте веднага на окачване, започнете от по-простото - провеихтел и си рейките?И при мен тропаше по паваж но отидох на реглаж на рейка и сега не тропа
По простото???

Реглаж на рейка???

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
im0tep написа:goguma написа:Не се хвърляйте веднага на окачване, започнете от по-простото - провеихтел и си рейките?И при мен тропаше по паваж но отидох на реглаж на рейка и сега не тропа
По простото???![]()
Реглаж на рейка???![]()
![]()
За мен е по-простото, ако има луфт и тропа само трябва да я вдигнеш на канал и всеки ще види луфта веднага, а самията реглаж е за 5 минути, само сваля двете кори и затяга, струва 20 кинта

- gosho_d
- Потребител
-
- Кара: E34->Е39->Е38
Тропане, чуваще се отвътре, или тракане като на ламарина, чуващо се и отвън?
колега накрайници на рейка и шарнирните болтове аз бях със същия проблем направо дранчеше,моите не ги смених рециклирах ги 100 лева ми излезе нови бяха 200 но мнооуго приателчета не са доволни от тях и вече сам на 30000 км от както сам ги рециклирал и още не са мраднали нито мога да ги мардам с рака при един стругар в ямбол които от 30 години се занимава с това, един савет за рейка когато вдигнещ цялата предница гресирай хубаво зъбите рейката като махнеш маншоните и вартиш волана на ляво и дясно максимално от както е станала рейка не е кресирана моята старжеше и от тогава волана още по леко се варти и обешуми
- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
Подобен проблем и при мен. Днес се оказа - носач + целия шенкел. Цената с работа и реглаж - 700лв.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
goguma написа:im0tep написа:goguma написа:Не се хвърляйте веднага на окачване, започнете от по-простото - провеихтел и си рейките?И при мен тропаше по паваж но отидох на реглаж на рейка и сега не тропа
По простото???![]()
Реглаж на рейка???![]()
![]()
За мен е по-простото, ако има луфт и тропа само трябва да я вдигнеш на канал и всеки ще види луфта веднага, а самията реглаж е за 5 минути, само сваля двете кори и затяга, струва 20 кинтаЗа мен това е по-просто от тампони, но това си е мое мнение, съдя по себе си
Колега,прочети тази тема за обирането на луфта на рейката viewtopic.php?f=35&t=208009&hilit=%D0%BB%D1%83%D1%84%D1%82+%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
im0tep написа:Колега,прочети тази тема за обирането на луфта на рейката http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BA%D0%B0
Колега, мненията в темата са противоречиви, явно е различно при всяка кола. Колегите, които казват че им се стяга волана след реглаж, или че пък реглаж е невъзможен

И така при мен проблемът се реши, всичко е наред, нямам проблеми с волана или тропане след това, но пак повтарям - очевидно е че всяка кола си е различна, няма как да сложим всички поб общ знаменател. При някои номерът минава, при други - не. При мен стана, може би е късмет

Успех и поздрави на всички

- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
gosho_d написа:Тропане, чуваще се отвътре, или тракане като на ламарина, чуващо се и отвън?
Само тропане и се чува само вътре,няма дрънчене.
Няма смисъл да гадаем в понеделник ще я карам при други майстори да видим кво ще излезе

51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4