Двоен шибидах, питане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i e46 03'
- Мечтае да кара: 740d f01
Двоен шибидах, питане
Здравейте.
Потърсих из форума, но намерих други проблеми.
Темата е въпрос като не знам дали трябва да питам за проблем или малко обяснение за невежеството ми.
имам такъв бутон до плафона (едната стрелка при мен е плътна)

и чак сега осъзнах, че мога да си вдигам и нагоре шибидаха. Питането ми е следното - как става.
Смисъл - бутончето напред-назад работи като машинките на стъклата - рязко натискане извършва пълният ход.
Това което се натиска навътре (нагоре към тавана на колата) обаче работи само докато е задържано. Като го задържа не мърда целият люк, а някак си - само това което е към интериора на колата и виждам нещо над пространството при тавана. Тази част към интериора стига само до средата и не става нищо. Страх ме е да дърпам със сила. Има ли някаква особеност или нещо е прецакано.
След като е стигнало до средата всяко натискане на лостчето за напред-назад връща интериорната част до прозореца и след това "захваща" целият люк и го мести.
Темата е въпрос като не знам дали трябва да питам за проблем или малко обяснение за невежеството ми.

и чак сега осъзнах, че мога да си вдигам и нагоре шибидаха. Питането ми е следното - как става.
Смисъл - бутончето напред-назад работи като машинките на стъклата - рязко натискане извършва пълният ход.
Това което се натиска навътре (нагоре към тавана на колата) обаче работи само докато е задържано. Като го задържа не мърда целият люк, а някак си - само това което е към интериора на колата и виждам нещо над пространството при тавана. Тази част към интериора стига само до средата и не става нищо. Страх ме е да дърпам със сила. Има ли някаква особеност или нещо е прецакано.
След като е стигнало до средата всяко натискане на лостчето за напред-назад връща интериорната част до прозореца и след това "захваща" целият люк и го мести.
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: Двоен шибидах, питане
Вероятно бутона ти не е наред, или имаш нужда от обучение на шибидаха.Използвай търсачката, имаше теми как точно се прави.
Ето ти примерна тема:
viewtopic.php?f=34&t=161521&p=1781315&hilit=%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%85#p1781315
Ето ти примерна тема:
viewtopic.php?f=34&t=161521&p=1781315&hilit=%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%85#p1781315
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
това ли имаш предвид
мисля да го пробвам
мисля да го пробвам
Колега шибидаха се рестартира (ресетва) като при това си "запомня" крайните позиции където се изключва
BMW power sunroof reset.
This will help when the battery has been disconnected.
If you have changed your battery sometimes the sunroof will only let you use the tilt function.
1. Tilt your BMW sunroof up.
2. Hold the tilt button in for at least 10 seconds. This should reset your sunroof and give you full functions again.
Some BMW power sunroofs have a recovery and reset mode.
PRESS IN and HOLD the sunroof closure rectangular slide button for as much as 3 minutes. During this time the roof will open, close, slide etc. to re-calibrate the positions
- joropc
- младши ентусиаст
-
bronic написа:това ли имаш предвид
мисля да го пробвамКолега шибидаха се рестартира (ресетва) като при това си "запомня" крайните позиции където се изключва
BMW power sunroof reset.
This will help when the battery has been disconnected.
If you have changed your battery sometimes the sunroof will only let you use the tilt function.
1. Tilt your BMW sunroof up.
2. Hold the tilt button in for at least 10 seconds. This should reset your sunroof and give you full functions again.
Some BMW power sunroofs have a recovery and reset mode.
PRESS IN and HOLD the sunroof closure rectangular slide button for as much as 3 minutes. During this time the roof will open, close, slide etc. to re-calibrate the positions
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
[quote="bronic"]Здравейте.

След като е стигнало до средата всяко натискане на лостчето за напред-назад връща интериорната част до прозореца и след това "захваща" целият люк и го мести.[/quote
Точно така трябва да бъде. Бутона за верт. отваряне няма функцията с едно натискане да се отвори целия. Когато отваряш вертикално шибидаха долната част се дърпа назад но по малко от половината и когато натиснеш бутона със стрелките за хоризонтално отваряне шибито се затваря като и долната част (към прозореца) и след това двете тръгват заедно на зад.

След като е стигнало до средата всяко натискане на лостчето за напред-назад връща интериорната част до прозореца и след това "захваща" целият люк и го мести.[/quote
Точно така трябва да бъде. Бутона за верт. отваряне няма функцията с едно натискане да се отвори целия. Когато отваряш вертикално шибидаха долната част се дърпа назад но по малко от половината и когато натиснеш бутона със стрелките за хоризонтално отваряне шибито се затваря като и долната част (към прозореца) и след това двете тръгват заедно на зад.
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
Vladocbr написа:Точно така трябва да бъде. Бутона за верт. отваряне няма функцията с едно натискане да се отвори целия. Когато отваряш вертикално шибидаха долната част се дърпа назад но по малко от половината и когато натиснеш бутона със стрелките за хоризонтално отваряне шибито се затваря като и долната част (към прозореца) и след това двете тръгват заедно на зад.
добре де, ама при мен когато е стигнало до средата долната част - нищо не става. стои си там, а горната част трябва да я подбутнеш наистина силно за да се отлепи от тавана и да се повдигне, но не остава вдигната.
- joropc
- младши ентусиаст
-
bronic написа:добре де, ама при мен когато е стигнало до средата долната част - нищо не става. стои си там, а горната част трябва да я подбутнеш наистина силно за да се отлепи от тавана и да се повдигне, но не остава вдигната.
Направи си "обучение" на люка...
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
малко неприятно, спрямо това което прочетох тук
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=628202
при мен се получава скърцане, като се мъча да "обуча tilt" вдигането.
ще издебна някои уикенд като не вали да си правя задблоков сервиз сам.
накрая сигурно ще свърша със залепен чадър на мястото на шибидаха, че няма да може да се затваря
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=628202
при мен се получава скърцане, като се мъча да "обуча tilt" вдигането.
ще издебна някои уикенд като не вали да си правя задблоков сервиз сам.
накрая сигурно ще свърша със залепен чадър на мястото на шибидаха, че няма да може да се затваря
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
bronic написа:Vladocbr написа:Точно така трябва да бъде. Бутона за верт. отваряне няма функцията с едно натискане да се отвори целия. Когато отваряш вертикално шибидаха долната част се дърпа назад но по малко от половината и когато натиснеш бутона със стрелките за хоризонтално отваряне шибито се затваря като и долната част (към прозореца) и след това двете тръгват заедно на зад.
добре де, ама при мен когато е стигнало до средата долната част - нищо не става. стои си там, а горната част трябва да я подбутнеш наистина силно за да се отлепи от тавана и да се повдигне, но не остава вдигната.
Най вероятно си е за ремонт и предполагам че са плъзгачите. При мен не се отваряше вертикално и се оказа че тези плъзгачи са счупени поръчах ги от Дару мисля че бяха около 80-90лв. и си ги смених сам за 30мин. Като махнеш шибидаха (металната част) ще разбереш дали са фира а и ще разбереш начина на действие.
- joropc
- младши ентусиаст
-
Vladocbr написа:bronic написа:Vladocbr написа:Точно така трябва да бъде. Бутона за верт. отваряне няма функцията с едно натискане да се отвори целия. Когато отваряш вертикално шибидаха долната част се дърпа назад но по малко от половината и когато натиснеш бутона със стрелките за хоризонтално отваряне шибито се затваря като и долната част (към прозореца) и след това двете тръгват заедно на зад.
Най вероятно си е за ремонт и предполагам че са плъзгачите. При мен не се отваряше вертикално и се оказа че тези плъзгачи са счупени поръчах ги от Дару мисля че бяха около 80-90лв. и си ги смених сам за 30мин. Като махнеш шибидаха (металната част) ще разбереш дали са фира а и ще разбереш начина на действие.
Колега, можеш ли да посочиш какво си сменил от схемата.Мисля, че ще е доста полезно за всички:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=54&fg=05
Или от тук(това е рамката):
Питам защото на джипката ми, шибидаха нещо тропа и ми казха, че са заминали някакви водачи.Мисля, че става въпрос за No11 от схемата(това е люк на X5):
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
joropc написа:Vladocbr написа:bronic написа:Vladocbr написа:Точно така трябва да бъде. Бутона за верт. отваряне няма функцията с едно натискане да се отвори целия. Когато отваряш вертикално шибидаха долната част се дърпа назад но по малко от половината и когато натиснеш бутона със стрелките за хоризонтално отваряне шибито се затваря като и долната част (към прозореца) и след това двете тръгват заедно на зад.
Колега, можеш ли да посочиш какво си сменил от схемата.Мисля, че ще е доста полезно за всички:
Или от тук(това е рамката):
Питам защото на джипката ми, шибидаха нещо тропа и ми казха, че са заминали някакви водачи.Мисля, че става въпрос за No11 от схемата(това е люк на X5):
Номер 7 от първия линк. При мен не работеше вертикалното отваряне а ако проработеше се отваряше на криво и също така при затворен шибидах през преминаване през дупки се чуваше едно дрънчене особенно при по висока скорост. Та предполагам и при теб също са плъзгачи. Доста са крехки за това редовна подръжка.
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i benzin/ gaz 1997
Vladocbr написа:bronic написа:Vladocbr написа:Точно така трябва да бъде. Бутона за верт. отваряне няма функцията с едно натискане да се отвори целия. Когато отваряш вертикално шибидаха долната част се дърпа назад но по малко от половината и когато натиснеш бутона със стрелките за хоризонтално отваряне шибито се затваря като и долната част (към прозореца) и след това двете тръгват заедно на зад.
Колега а как се маха (металната част) -отвътре от колата нищо не се вижда,всъщност от къде се започва да се разглобява

- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525dА 2003
Номер 7 от първия линк, точно тези се трошат. Аз нямах смелостта да ги пипам и за това отидох при един пич на бул. Тодор Александров, знае какво парви. Смяната не е толкова елементарна, сваля се цялото стъкло и т.н. А и не взима скъпо, 80-90 лв. плъзгачите и 20-30 лв. труд...
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
колеги помагайте разглобих шибидаха( метален) и са счупени от дясната страна пластмасовите водачи(на снимките- водач 1 и водач 2).водач 2 го извадих но не мога да се справя с водач 1-вързан е за жилото и не мога да разбера как да го сваля.В Ebay намерих водач 2 за 11$ но водач 1 го няма никъде(отделно)- само в комплект.
.
Ако някои има представа къде да го намеря да го купя и най вече как се вади моляяяяяя помогнете

.
Ако някои има представа къде да го намеря да го купя и най вече как се вади моляяяяяя помогнете

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
Така колеги общо взето се оказа проблем с моите счупени водачи.наложи се да взема цял шибидах -защото единия от водачите(1) не се продава отделно а само комплект с всичко друга на снимката(цената по сайтовете е от 55$ до 80$ и като се сложи и доставка става 120-140лв).Това е за едната страна ако се вземе и за другата.......Иначе комплекта шибидах го взех 90лв. Правих някои друга снимка при сглобяването на стария
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2