523 i прегряване ?????
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kalata8603
- Потребител
-
- Кара: Е 39 523i
523 i прегряване ?????
здравейте колеги ......нещо много странно ми се случи преди малко ........карам си аз по бул българия и по едно време гледам стрелката на температурата ..както седи по средата .....тръгна към червеното .......разбира се веднага спрях ......изгасих двигателя .....не е влизала в червеното просто загря .....отворих капака вода дори не беше хрърлила ......чуваше се едно съскане само от маркуча (маркучите бяха меки .) ...скобата беше малкло хлабава ......някой има ли идея какво да гледам първо че утре ще ходя по майстори и не ми се губят излишни пари и време ! мотора е М 52 Б 25 благодаря на отзовали те се !
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: 523 i прегряване ?????
kalata8603 написа:...скобата беше малкло хлабава ......
Имаш въздух в системата и за това така ти загрява. Потърси във форума за обезвъздушаване и ще намериш всичко, което ти трябва
- kalata8603
- Потребител
-
дано да е така колега ......мислех си .....виското ....термостата ....но определно това съскане се появяви ...много тънко просто ......се чува ......и като паркирам , отварям капака и .......ссссссссссс ........гледам маркуча ок си е ......скобата и тя .......антифриза ........утре ще я карам на доктор че да не стане голямата бела !
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
И на мен преди 2 години така ми се случи и после изкарахме водната помпа на 7 парчета.
За тдс става въпрос.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Воденичаров написа:И на мен преди 2 години така ми се случи и после изкарахме водната помпа на 7 парчета.За тдс става въпрос.
ТДС-a си е ТДС, тази не е с пластмасова перка
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Силикона как е?
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
mad_presley написа:Воденичаров написа:И на мен преди 2 години така ми се случи и после изкарахме водната помпа на 7 парчета.За тдс става въпрос.
ТДС-a си е ТДС, тази не е с пластмасова перка
... има и със, зависи от годината да каже колегата

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Колега най вероятно е водната помпа, вероятно е с пластмасова турбинка и е заминала!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега вариянтите са няколко:
-Имаш въздух в системата- можеш да провериш като на загряла кола (отворен голям кръг, отвиеш пробките за обезвъздушаване, ако от тях излиза пара значи имаш въздух по с-мата и трябва да го изкара докато не почне да ти пръска само антифриз от пробките. Като я обезвъздушавах си следи нивото на антифриза
че го дърпа бързо. Като видиш, че нивото в казанчето пада, гасиш отвиваш внимателно капачката и пълниш с антифриз до горе, и така докато не изкара всичкия въздух.
- Заминала водна помпа- ако е с пластмасова турбина и е станала на салата, както скоро стана с мойта, аз имах късмет че се беше счупила на 2 и оспях да извадя перката
.
- Ако не ти отваря термостата също- маркучите към радиатора топли ли са? Ако не са ясно- термостата е зациклил.
-Сдало виско, него може да го провериш с навит на руло вестник- т.е. да се опиташ да го спреш, ако спира лесно значи е пътник.
Това са нещата от които може да загрява провери ги и внимавай да не я прегрееш, че в тия жеги всичко става за секунди!
-Имаш въздух в системата- можеш да провериш като на загряла кола (отворен голям кръг, отвиеш пробките за обезвъздушаване, ако от тях излиза пара значи имаш въздух по с-мата и трябва да го изкара докато не почне да ти пръска само антифриз от пробките. Като я обезвъздушавах си следи нивото на антифриза
че го дърпа бързо. Като видиш, че нивото в казанчето пада, гасиш отвиваш внимателно капачката и пълниш с антифриз до горе, и така докато не изкара всичкия въздух.- Заминала водна помпа- ако е с пластмасова турбина и е станала на салата, както скоро стана с мойта, аз имах късмет че се беше счупила на 2 и оспях да извадя перката
.- Ако не ти отваря термостата също- маркучите към радиатора топли ли са? Ако не са ясно- термостата е зациклил.
-Сдало виско, него може да го провериш с навит на руло вестник- т.е. да се опиташ да го спреш, ако спира лесно значи е пътник.
Това са нещата от които може да загрява провери ги и внимавай да не я прегрееш, че в тия жеги всичко става за секунди!

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
не си мислете че само пластмасовата турбина прави проблеми ... тези с металните турбинки направо протичат и пак става мазалото относно колегата както му казаха една проверка на водна помпа и виско и ако всичко е наред обезвъздушаване и да си кара спокойно
Барай шишарката Минкеее ....
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
...или пък много мръсни радиатори.Ако не са чистени никога, знаете какво има там.. 
- kalata8603
- Потребител
-
колеги благодаря за мненията .днес я водих на доктор........термостата си беше заминал . не отваряше единия маркуч топъл ........другия студ .все едно не се поузва! радиатора прочисиха го .....беше пълен с боклуци ......силикона си беше ок , а водната помпа не сме гледали ....за труд ми взеха 30 лв и 35 лева за термостат - VENET френски е .....сипахме и вода малко да прочисти ситемата и след 3-4 дена ще ходя да ми налеят антифриз ..........тогава мисля и да я видя водната помпа че да не направи някоя беля ....!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Радвам се че си минал тънко!
Сутринта на един приятел ТДС-а като твоя проблем обаче се оказа спукана глава.
Сутринта на един приятел ТДС-а като твоя проблем обаче се оказа спукана глава.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
И при М52 оригинално е с платсмасова турбина помпата, свалете и я вижте, иначе съвет ако е прегряла колата като спреш не я гаси веднага а остави малко да повърти водната на празен ход.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Ако е счупена водната помпа кога ще се охлади?
Ако стрелката е мръднала малко може да изчакаш, но ако забие в червеното гасиш веднага.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2