Съвети и въпроси относно избор на Е39.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е39.
Колеги , не избирайте колата по годината а по състоянието ! Аз винаги така съм правил и до сега не е имало грешки. Като гледам повечето линкове в темата са напудрени фейслифтове , изпадат читави коли преди фейса и с по малко екстри но в доро състояние. Екстри и визия лесно се добавят но ремонтите по мотор и окачване са солени 

- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
dak написа:Колеги , не избирайте колата по годината а по състоянието ! Аз винаги така съм правил и до сега не е имало грешки. Като гледам повечето линкове в темата са напудрени фейслифтове , изпадат читави коли преди фейса и с по малко екстри но в доро състояние. Екстри и визия лесно се добавят но ремонтите по мотор и окачване са солени

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
Колеги, а тези?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=feyyrn
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11467734628487709&slink=feyyrn
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11467734628487709&slink=feyyrn
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
numizmat написа:Колеги, а тези?
Първата съм я гледал.
1. Купе - отлично състояние, без ръжди. Има само козметични забележки - драскотини и т.н.
2. Мотор и кутия - бих казал в добро цялостно състояние. Сервотроника затяга - мисля, че е клапана му. Газта е за изпарител, дюзи или нещо подобно - не работи адекватно. По коша има доста откачени неща, свободностоящи планки и разни допълнително пускани кабелчета...нещо бая е пипано. Кутията е сменяна с такава от 535 - сменили са и опашката и е паснала.
3. DSP бутона не реагира на натискане, но музиката свири доста добре.
4. Окачването е здраво, но много се люшка колата...не знам дали трябва да е така...
5. Интериора има забележки - лайстната на волана е тотал щета, копчетата на ел. седалките са изкъртени а основата на седалката е надрана жестоко. Таблото му е от англичанка преди фейса и дава много проблеми - постоянно свети дсц лампата и не дава на колата да ускори адекватно ако не се изключи от бутона. Цигания голяма, но човека бил много на зор и няма пари за читаво табло.
За мен колата е добре основа, но не на тия пари. За 8000-8500 може би да...
Благодаря ти за адекватното мнение! Днес я видях. Този автомобил даже и 7хил лв. не струва. След покупкана отиват поне 2к
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Моята я изтървахте вече,замина обратно за Германия
Успех на всички търсещи читав V8-мак.

Ilko Ivanov написа:Моята я изтървахте вече,замина обратно за Германия![]()
Читаво 39 няма, ти 8мак

Някой не си ли продава колицата, колеги ?
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
viewtopic.php?f=46&t=404240 на снимки бива г/д даже и мотора е сменян 

Не искам да обиждам собственика й, но според мен купето не си знае годините.. Отделно 12к за 20г кола..
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
numizmat написа:...Отделно 12к за 20г кола..
Има примери далеч по скъпи от това за доста по стари коли (Е24, E31 и т.н ако говорим за BMW).
Това че е еди-колко-си годишна кола не значи че трябва да се подарява. Не го познавам колегата от обявата нито съм запознат с колата но за да е преценил че иска такива пари за колата явно има защо. 540-ката не е като 520-ката поддръжката си иска своето, особенно за този двигател. Вземете си 40-ка за 4-5000 дори и 6000 и почвате с ангренаж, уплътнения, горивни помпи/филтри, скоростна кутия - обслужване, евентуално свещи бобини и такива разни други дреболии. А и ходовата част чака. Та без ходовата част сте на едни поне 2к лв назад. Ходова част само ще спомена че средната щанга е около 400лв а не е като да не се разбиват шарнирите им. Цените на носачите не са като на другите не-V8 двигатели.
Та като се искат по-високите пари явно има подобаваща сума налята в тази кола и се очаква тези ремонти за които писах по-горе да са вече направени. Разбира се не се изключва и вероятноста цената да е надута но това може лесно да се разбере. Има го и другия вариант цената да е ниска а колата да е в добро състояние но защото собсвеника е на зор както се казва.
И в единия и в другия случай може да се разбере какво е състоянието. Но да се прави връзка цена-години не е правилно, вярната зависимост е цена - техн. състояние, все още Е39 не е със статута на споменатите по-напред модели

Напълно съгласен съм с написаното от теб, Но ясно си личи, че купегото и салона са износени. Може да не разбирам много, но салона на Bmw се износва трудно. Дано колегата си продаде колата и ю вземе исканите пари.
А за цените на класиките, там нямам какво да добавя
А за цените на класиките, там нямам какво да добавя

Ilko Ivanov написа:Моята я изтървахте вече,замина обратно за Германия![]()
За колко я продаде ми е любопитно. Виждал съм я на снимки твоята и изглеждаше като мечта за Е39 фен
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
alex4409 написа:Ilko Ivanov написа:Моята я изтървахте вече,замина обратно за Германия![]()
За колко я продаде ми е любопитно. Виждал съм я на снимки твоята и изглеждаше като мечта за Е39 фен
14 евра
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Ее поне кажи защо