Съвети и въпроси относно избор на Е39.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е39.
(bubsa) написа:Bavarcho написа:Tristaiosemnaiseis написа:Хора, някой да си продава 540-ката?
Три месеца търся по цяла Европа 540 с оригинален М пакет (трудно бих направил компромис да е е с М пакет само ако има интересни екстри, цвят) има ама на цена дето ми идва прекалено. (а не е да търся за 7к лева...) Една червена ударена отзад я изпуснах за някакви 300 - 400 евро, ама шанс..
Тука в България с оригинален м пакет за доста време само една имаше внос на 7900 обява, но беше "поизморена" за тия пари, най-общо казано. Другото по обяви в момента![]()
Над 10-к има две дето не са лоши, ама не са й тези пари дето им се искат. Светло синята дето беше на конкурса тая година, на едно момче от Самоков, десняк с неоригинален пакет, иначе цвета е страшен и има стойка, но тия пари.. Другата на Жоро дето я пребоядисва тъмно синя, има пари по нея наляти, но на тая цена си е вечно негова. (като я беше взел идва да му кодирам таблото от м5 и ми разправя какво мисли да прави, тогава си викам тоя какви ми ги говорито пък взе че ги направи тия работи)
Има една на 9200 май последно я гледах, сребриста с М брони и правена фейс, тая аз съм я докарал от Швейцария и я взеха свестни хора дето със сигурност не са я карали на разпад, а и беше читава на добри километри, но пак цената е леко завишена според мен. (като знам и за колко им я дадох)
Аз 2 месеца търсих 540 и обиколих България,но не намерих.Даже "колеги" от форума ме подвеждаха със снимки и се разкарвах с платформа на ляво на дясноИмаше една единствена от всички,която беше
а и и знам историята,но 14к за е39
Не,че не са набити 2 пъти повече в нея де.
И така взех е46 като компромисен вариант
И аз имам същите наблюдения... Харесах доста една фейсова с М паркет в чужбинско и утре в 10:30 мои хора ще я гледат, пък да видим... Освен нея няма нищо читаво. Дори по снимки веднага ми става ясно, че дори не бих се изплюл на тях. А като вдигаш бюджета курниците си остават същите...само цената се променя. Просето си НЕМА!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
От другата ти тема ми става ясно,че колата,която ще гледат е австрийка.Кажи им много внимателно да и огледат пода и под резервната гума!Също така и при капачката на резервоара.Трудно няма да е ръждак,но все пак...
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
(bubsa) написа:От другата ти тема ми става ясно,че колата,която ще гледат е австрийка.Кажи им много внимателно да и огледат пода и под резервната гума!Също така и при капачката на резервоара.Трудно няма да е ръждак,но все пак...
Ами човека изрично беше написал KEIN ROST, така че тая надежди някакви...

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Колеги, нещата с колите на българския пазар отиват все повече към лошо.
От известно време се оглеждам за 523, 525бензин или 528.
Нямам особенни претенции за екстри и вид - не че няма да се зарадвам на подгрев на седалки и рекаро... ама просто искам да е стокова и пазена кола.
То не са увити волани с какво ли не, фейсови фарове на коли 97ма, с бяла оптика отпред - отзад с жълта, салони като излезли от орлово гнездо раздърпании скъсани... счупени бутони на климатроника или направо липсващи такива, ръжди и пребоядисвани некадърно детайли...
То излиза че дали търсиш кола за 3000 или за 5-6000 разлика няма в България...
От известно време се оглеждам за 523, 525бензин или 528.
Нямам особенни претенции за екстри и вид - не че няма да се зарадвам на подгрев на седалки и рекаро... ама просто искам да е стокова и пазена кола.
То не са увити волани с какво ли не, фейсови фарове на коли 97ма, с бяла оптика отпред - отзад с жълта, салони като излезли от орлово гнездо раздърпании скъсани... счупени бутони на климатроника или направо липсващи такива, ръжди и пребоядисвани некадърно детайли...
То излиза че дали търсиш кола за 3000 или за 5-6000 разлика няма в България...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
http://www.cars.bg/c1430181
хм, доста евтинка ми се вижда. Някой с по-набито око може ли да каже нещо по въпроса, или някой, ако я е гледал на живо?
хм, доста евтинка ми се вижда. Някой с по-набито око може ли да каже нещо по въпроса, или някой, ако я е гледал на живо?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
TheRetard написа:http://www.cars.bg/c1430181
чак па много евтина...
австрииски гнилондер, сигурно 1997г. в добрия случай, фаровете пълни с вода, джантите най-обикновените 15-ки па и без капачки...
това е купено от някой превозвач да си запълни курса, като ги знам какви оппадци внасят по тоя край лошо ще ти стане като отидеш..

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Bavarcho написа:TheRetard написа:http://www.cars.bg/c1430181
чак па много евтина...
австрииски гнилондер, сигурно 1997г. в добрия случай, фаровете пълни с вода, джантите най-обикновените 15-ки па и без капачки...
това е купено от някой превозвач да си запълни курса, като ги знам какви оппадци внасят по тоя край лошо ще ти стане като отидеш..
Ти не разбираш, пише че е 2001

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Днес заминавам за Германия да си тьрся кола,но някак сьм скептичен че ще намеря това което искам. Ако някой е сериозен и си хареса нещо от немско,може да има опция да му се докара... Пишете на лично ,ако някой има интерес... там ще бьда до петьк, най-кьсно неделя...
- donev1990
- Потребител
-
- Кара: бавно..
- Мечтае да кара: e30 M3
- Детайли за колата: // - e30 - M40B16
// - e46 - M54B30
- е39 - М57D30
Колеги след е46 330i touring реших, че ми трябва по-голям автомобил. Харесал съм една е39 530d touring 2002година, автомобила изглежда много добре, доста запазен, с екстрите които търся, регистрирана, гражданска, данък, винетка, автоматик и т.н...
Тъй като до сега не съм имал автоматик, из интернета четох мнения, че автоматика бил зле, бил добре и не мога да намеря единодушно мнение. Общо взето мисля да го закарам да го погледнат в някой сервиз и ако е добре няма да се замислям.
Това което повече ме плаши е окачването отзад или т.н нивомат, не намерих нищо конкретно из нета, а познат майстор ми каза да бягам, защото не изкарвали много по нашите пътища, четох че се рециклирало за не много пари. Човека който продава колата каза, че можело да се подмени със стандартно, ако може малко повече инфо.
Благодаря предварително
Тъй като до сега не съм имал автоматик, из интернета четох мнения, че автоматика бил зле, бил добре и не мога да намеря единодушно мнение. Общо взето мисля да го закарам да го погледнат в някой сервиз и ако е добре няма да се замислям.
Това което повече ме плаши е окачването отзад или т.н нивомат, не намерих нищо конкретно из нета, а познат майстор ми каза да бягам, защото не изкарвали много по нашите пътища, четох че се рециклирало за не много пари. Човека който продава колата каза, че можело да се подмени със стандартно, ако може малко повече инфо.
Благодаря предварително
Жив е той, жив е! Там под капака,
потънал в масло, лежи и пъшка
шестак с дълбока от дрифтове рана,
шестак остаряващ, но в сила баварска.
На една страна изхвърлил масло,
на друга парче гума на две разчленена:
обороти се мeнят, купе се люшка,
гуми свирят сякаш проклинат цяла вселена!
Лежи шестакът там под капака
форсира се и сърдито реве;
келеш в ограничител го вкарва,
и бензина още по-силно тече!
Настане вечер - месец изгрее,
баварски грохот цепи свода небесен,
задница се върти, съединител прегрее,-
Шестакът пее баварска песен!
потънал в масло, лежи и пъшка
шестак с дълбока от дрифтове рана,
шестак остаряващ, но в сила баварска.
На една страна изхвърлил масло,
на друга парче гума на две разчленена:
обороти се мeнят, купе се люшка,
гуми свирят сякаш проклинат цяла вселена!
Лежи шестакът там под капака
форсира се и сърдито реве;
келеш в ограничител го вкарва,
и бензина още по-силно тече!
Настане вечер - месец изгрее,
баварски грохот цепи свода небесен,
задница се върти, съединител прегрее,-
Шестакът пее баварска песен!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Автоматът не е последна мода, но е доста приличен за годините си - адаптивен е, има ръчен режим. Не държи много на засилване с чипове обаче...
За задното окачване - може да се смени с пружини, като ти трябват задни макферсони и шенкели от кола без нивомат, след което, за да не свети лампата на таблото, трябва и прекодиране. Възглавниците се рециклират по 100 лева за брой, доколкото съм чел. Нови са по 350 без отстъпки. Аз ако имах нивомат, не бих го сменил за стандартно окачване...
За задното окачване - може да се смени с пружини, като ти трябват задни макферсони и шенкели от кола без нивомат, след което, за да не свети лампата на таблото, трябва и прекодиране. Възглавниците се рециклират по 100 лева за брой, доколкото съм чел. Нови са по 350 без отстъпки. Аз ако имах нивомат, не бих го сменил за стандартно окачване...

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
не знам колко е модерен автомата, ама много по-добре сменя предавки (не се усеща, като е читав) от даже супер седем же троника на мерцедес..
възглавниците на нивомата са по 60 - 70 лева че и по-тънко втора употреба, няма какво да му се плашиш..
възглавниците на нивомата са по 60 - 70 лева че и по-тънко втора употреба, няма какво да му се плашиш..

Bavarcho написа:TheRetard написа:http://www.cars.bg/c1430181
чак па много евтина...
О, да. Аз не съм много на "ТИ" с нещата, определено ще има някой с мен.
Благодаря за бързите отговори
- dakatadan
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 E30 1984г.
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 model 1967
Здравейте колеги, някой да даде мнение за това http://www.cars.bg/c1787391
и 2.5 достатъчен ли е на това купе. По принцип търся с 2.8 ама ако не е чак толкова голяма разликата и 525 ще взема.
От доста време ровя обявите и вече ставам нетърпелив
. По принцип бюджета ми е около 9000 ама в него трябва да вляза с регистрация и ГАЗ ако няма колата.
и 2.5 достатъчен ли е на това купе. По принцип търся с 2.8 ама ако не е чак толкова голяма разликата и 525 ще взема.
От доста време ровя обявите и вече ставам нетърпелив

- masterdealer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през просото.
- Мечтае да кара: за без пари
- Детайли за колата: F07 535хd
dakatadan написа:Здравейте колеги, някой да даде мнение за това http://www.cars.bg/c1787391
От доста време ровя обявите и вече ставам нетърпелив. По принцип бюджета ми е около 9000 ама в него трябва да вляза с регистрация и ГАЗ ако няма колата.
Като гледам бронята сериозно се съмнявам, че тая кола е 193 кс. Виз 523 170 коня може да е

А и като гледам колко е постна и повдигната като трактор изненадите на място ще са доста, доста ободряващи за търсещия

(oOO \ [||] [||] / OOo)