Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
aivanov99 написа:Най-накрая се наканих да си поиграя с печката, че нещо не палеше. Закачих колата с INPA. Имаше записана грешка за Circulation pump. Изтрих грешката, натискам бутона Additional heater on и греда - грешката от снимката. Пуснах 1-2 пъти теста на помпата - бачка. Вадя прословутия бушон 47, връщам го обратно след 10 тина сек. - нищо. И тъкмо се бях отказал и облак дим из под колата![]()
. Та така за сега бачка. оставих я да работи докато загрее и с угаси. ДОкато работеше бая пушеше. Предполагам е от теста на помпата - набила е яко нафта. Някой има ли идея за грешката?
Колега , как се стига до това меню да се тества печката , моята работи но само когато е пуснат климатроника ...
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
nightdriver написа:ivo86 написа:Това е тествано и проверено или просто така си мислиш ? Не се заяждам просто искам да разбера със сигурност дали и от къде взима сигнала.
просто мисля логически или : при външна температура от 5.5С , която е изписана на борда , печката се влючва , а тази температура на борда идва от датчика под бронята...
Така е но, все пак има и темепрературен датчик в самата печка (ясно е че той служи за да не прегрее самата тя), но дали наистина е направена да взима сигнал от външният сензор или от нейният си... Питам просто защотото двата има разлика от 3-4-5 градуса, поне по мои замервания..
п.с Наистина друго си е с печка

при мен проблема се оказа,че нямам запалване в горивната камера, след като обстойно прегледах цялата инсталация и слагах друга електроника и с нея пак записваше същата грешка... накрая реших да проверя дали достига гориво до самата печка. Воала... нямах гориво, след нищене на инсталацията подкачваща помпа и тн... стигнах до резервоара... и какво да видя, там липсваше една тръбичка като сламка (16116752909). Малко побългаряване и всичко си заспа, кой защо и по каква причина я е махнал не знам.. но работи . Успех на всичките колеги.
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
Явно тъпата циркулационна помпа е най-проблемното звено в печката. Трия грешката, печката тръгва. На следващата сутрин пак записва грешка и печка йок. Явно ще трябва да сменям помпата. Реално печката може да работи и без тази помпа. Няма ли как да се излъже електрониката че помпата бачка, за да не набива грешка?

- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: дълго и безаварийно колицата.
Виж, първо изчисти помпата вътре, че има ли вътре боклуци трудно тръгва и дава грешка в компа. Иначе помпата е с безчетков мотор и почти няма какво да и се повреди.
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
aivanov99 написа:Явно тъпата циркулационна помпа е най-проблемното звено в печката. Трия грешката, печката тръгва. На следващата сутрин пак записва грешка и печка йок. Явно ще трябва да сменям помпата. Реално печката може да работи и без тази помпа. Няма ли как да се излъже електрониката че помпата бачка, за да не набива грешка?
Колега, най-вероятно няма да ти е проблем циркулационната помпа на печката, а самата и електроника. За да си сигурен все пак, може да свалиш помпата и да видиш, че работи перфектно. Казвам ти го от опит, на моята кола и на един приятел преди дни същото. Грешка циркулационната помпа, а тя си работи перфектно - проблема е в електрониката.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
При проблем в електрониката печката въобще не тръгва. Имал съм проблем с електрониката и грешка помпа, печката въобще не тръгва. Имайте предвид че помпата дори да върти може да не прави достатъчно дебит. Един от тестовете е да се гледа на живи данни как работи и дали не прегрява от това че не върти помпата.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
би трябвало ако прегрее електрониката да сработи защото има един елемент като термо сензор захвант за корпуса с една метална пластина
ето една снимка на бензиновата термото с
много зле замислено с този алуминии.. като корозира и всичко пропива с вода.. няма развиване на болтове и тн

ето една снимка на бензиновата термото с
много зле замислено с този алуминии.. като корозира и всичко пропива с вода.. няма развиване на болтове и тн
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
Ще си играя пак с Inpa да гледам живи данни. Но нали все пак водната помпа върти водата. Не вярвам да не смогва до такава степен че да прегрява.

- ares2
- старши ентусиаст
-
помпата от печката не е супер мощна, освен управлението на климатика да пуска и другата помпа горе под клапаните ( които имат поне)
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
aivanov99 написа:Ще си играя пак с Inpa да гледам живи данни. Но нали все пак водната помпа върти водата. Не вярвам да не смогва до такава степен че да прегрява.
Аз ти казвам от опит какво знам.

- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
Въпрос:
Може ли когато отключа печката да контролира Врътките ? имам предвид следното нещо: Настройвам таймерите примерно в 11:00 да пусне печката, вентилатора на парното ми е на позиция 1, ще пусне ли сигнал към клапана на парното за да отвори и да не прегрее печката ?
Може ли когато отключа печката да контролира Врътките ? имам предвид следното нещо: Настройвам таймерите примерно в 11:00 да пусне печката, вентилатора на парното ми е на позиция 1, ще пусне ли сигнал към клапана на парното за да отвори и да не прегрее печката ?
- mo4itos
- Потребител
-
- Кара: 525d e39
- Детайли за колата: 2000 г
И аз да споделя. Моята печка досега не работеше , но се зарових и открих че помпата за нафтата не работи. Купих аз чисто нова втора употреба и хоп печката тръгна но много пушек имаше. Вчера свалих печката разглобих я почистих горивната камера до блясък с помоща на четка за зъби и поизмих кичето с алкохол и така имаше малко нагар и по свеща. Днес като я сложих и като задъни от раз си запали грам пушек няма и сичко супер НО!!!!! Колата беше загряла на 40 50 градуса и тая печка работеше до 80 градуса на колата това нормално ли е ??????????
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Колеги, дайте насоки за сваляне на печката. Утре мисля да я сваля, но не искам да се лутам много. Опишете с няколко думи каква е процедурата.
- ares2
- старши ентусиаст
-
сваляш колелото (лявото)
махаш подкалника
виждаш печката и от долу има два болта които държат печката за една подложка, която пък е вързана с други болтове на стойка към купето
ако не е сваляна никога може да се скъсат малко болтове
ако ще я отваряш пак пръскай с разни спрейове за развиване защото е ужас
вебасто малко са се намазали с тоя скапан алуминии които корозира и пропуска влага през уплътненията навсякъде .. и при платката и къде ли не
не случайно всяка втора печка не работи
махаш подкалника
виждаш печката и от долу има два болта които държат печката за една подложка, която пък е вързана с други болтове на стойка към купето
ако не е сваляна никога може да се скъсат малко болтове
ако ще я отваряш пак пръскай с разни спрейове за развиване защото е ужас
вебасто малко са се намазали с тоя скапан алуминии които корозира и пропуска влага през уплътненията навсякъде .. и при платката и къде ли не
не случайно всяка втора печка не работи
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Благодаря! А подкалника мисля, че беше хванат с едни черни копчета.Има ли вероятност да се изпоначупят?