Температура на антифриза според бордовия ви компютър
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Re: Температура на антифриза според бордовия ви компютър
При мен 90-92градуса,повече не вдига,дори и при яка резачка.да ви кажа нещо,лятото сменях водна помпа,и като свалях радиатора имаше страшно много боклук-шумки,и всякакви неща.та след като почистих добре забелязах,че стрелката ми вече седи с половин милиметър по на ляво.погледнете си радиаторите и изчистете.важно е.водната помпа по бавно ще сдаде багажа.не че ще се избегне,но все пак......успех.
- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
spacepl написа:im0tep написа:На мен пък ми държи и градско и извънградско между 84 -89 градусаПомислих си че термостата ми стои леко отворен,но пък маркуча след термостата е студен.Нормални ли са тези градуси?Лятото си държи 92-100 градуса максимум с климатик и в баирите.
И аз така.
Вероятно термостат на 80 градуса .
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
Re:
mad_presley написа:signala написа:520 i
извън града 87-88 градуса
градско 90-92 градуса
това е с чисто нови водна помпа и термостат и почистен радиатор,преди това стигаше до 101-102 градско,само да добавя че термостата които сложих отваря на 80 гр.а оригиналния беше на 92
Ако си беше взел оригинален термостат, нямаше да имаш никаква разлика в температура нито извън града, нито в града, нито зиме, нито лете..., ще държи постоянно 92-94*С![]()
Охлаждащата система на BMW е една от най-перфектните, като константна температура, стига всички компоненти по нея да са в работещо състояние.Това спомага за перфектна работа на двигателя, икономия на гориво, бързо затопляне през зимата и още куп хубави неща
mad_presley, понеже предполагам, вида и качеството на двигателното масло също могат да окажат влияние за работната температура, и понеже имам дилема какво масло да избера, защото колата ми е на близо 300 000 км със скорошно сменен филтър картерни газове, но ми гори масло вече доста осезаемо (в момента с 5/40 Тотал Кварц), какво масло би ми препоръчал да сложа?
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Здравейте, в скритото меню температурата на антифриза показва 110градуса а с програмата INPA е 93градуса. Кое е по-вярното? Мерси
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
93 по ИНПА ама къде го гледаш, на ИКЕ или на ДМЕ, че има разлика.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
spacepl написа:93 по ИНПА ама къде го гледаш, на ИКЕ или на ДМЕ, че има разлика.
xaxa хвана ме неподготвен, не знам какво означава ИКЕ, иначе съм с малък борд и гледам меню 7.0 ето и снимка на ИНПА-та
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Температурният датчик е забоден в главата на мотора и е разделен на две части. Едната подава сигнал към компютъра на мотора (ДМЕ), другата към таблото (ИКЕ/КМБ). Разлика между двете показания винаги има, но не трябва да е повече от 5 градуса, поне според мен. Най добрия вариант да видиш дали ти работи добре датчика е да свържеш колата с ИНПА и като гледаш на същото място на което си направил снимката (а тя е от ДМЕ-то - компютъра на мотора) някой да премери със инфрачервен термометър колко показва под смукателните колектори, между 1-ви и втори цилиндър. При мен при тази процедура разликата е около 2 градуса. Другата част от датчика, което дава информация към таблото също е важна, но е по-скоро информативна, не играе роля за работата на мотора. От частта която подава информация към компютъра обаче ти зависи горивната смес и е пряко свързана със вървенето и разхода на гориво, така че е много важно да е колкото се може по-близко до истината. За целта можеш да си купиш един безконтактен термометър - вече поевтиняха много, в OLX-a ги има по 25-30 лева парчето. Аз си взех и съм много доволен.
Ето за нещо такова ти говоря:
http://olx.bg/lazaren-bezkontakten-infr ... -i69436012
ПС: Нов оригинален датчик за температура за М52 мотор съм го купувал от представителството на БМВ в Плевен за около 32 лева, така че не е болка за умиране. Смяната е малко неприятна, че е малко на кофти място, но не е толкова страшно.
Ето за нещо такова ти говоря:
http://olx.bg/lazaren-bezkontakten-infr ... -i69436012
ПС: Нов оригинален датчик за температура за М52 мотор съм го купувал от представителството на БМВ в Плевен за около 32 лева, така че не е болка за умиране. Смяната е малко неприятна, че е малко на кофти място, но не е толкова страшно.
Здравейте,имам подобен проблем.По скритото меню показва 100 градуса,а на ИНПА показва по ДМЕ 90.45градуса.Взех един мултицет със сонда за температура и измерих температурата на главата при термо датчика и ми показва 88 градуса.Вчера смених термо датчика с нов оригинален от Дару Кар.Незнам вече какво да правя.Да не е проблема да е в таблото?Мотора е М52B28 един ванос.