Съвети и въпроси относно избор на Е39.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е39.

Мнение от omegaart » 10 Фев 2015, 13:39

bobo1903 написа:Има ли програма с ,която да разбереш реалните километри ? Моята има сервизна книжка(ако не е фалишива де :mhihi: ) ,а на нея има подпис и печат ,че 2011 в Австрия е била обслужена на 152 000 , а сега след 3 години колата е на 185 000 и си мисля ,че са реални съдейки по книжката. Въпреки ,че има книжка трудно е да се вярва на факта ,че 18 годишна кола да е на 185 000 :mhihi: . Вие как мислите ?

Отиваш на горубляне под моста и виждаш 1 караванка ... вътре седят едни момченца ( чичковци ) и попълват книжки по цял ден + имат печати за всичко :Р
При положение , че един печат да си направиш е от 20-50лв ... и могат да изкопират всичко :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Фев 2015, 14:17

bobo1903 написа:Има ли програма с ,която да разбереш реалните километри ? Моята има сервизна книжка(ако не е фалишива де :mhihi: ) ,а на нея има подпис и печат ,че 2011 в Австрия е била обслужена на 152 000 , а сега след 3 години колата е на 185 000 и си мисля ,че са реални съдейки по книжката. Въпреки ,че има книжка трудно е да се вярва на факта ,че 18 годишна кола да е на 185 000 :mhihi: . Вие как мислите ?

Какво те интересува на колко километра е колата? Колата не се скапва толкова от каране, колкото от лоша и ненавременна поддръжка. Това може да си проличи от състоянието на някои детайли, агрегати, работа на отделните системи и затова някой като сложи тук обява за коментар, това е просто смешно. Никой по снимка не може да определи нито едно от тези неща по снимка, а само на място, пряк контакт, оглед, тест, диагностика и т.н.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 13 Фев 2015, 14:04

Elesar74 написа:

Какво те интересува на колко километра е колата? Колата не се скапва толкова от каране, колкото от лоша и ненавременна поддръжка. Това може да си проличи от състоянието на някои детайли, агрегати, работа на отделните системи и затова някой като сложи тук обява за коментар, това е просто смешно. Никой по снимка не може да определи нито едно от тези неща по снимка, а само на място, пряк контакт, оглед, тест, диагностика и т.н.

:yes:
Много ми е интересно, каква е историята на тази кола:
http://www.mobile.bg/11419063910202908
Обсъждахме я миналият месец, беше на цена около 6 и нещо, а сега е на 5600.
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от Shevchenko » 14 Фев 2015, 14:05

Днес гледах една кола, на която ми казаха в сервиза следните неща:
- протекла рейка
- 2 десни тампона
-лява биалетка
-ляво буре(задно)
-семеринг колянов вал
-гарнитура на клапаните.
Това бихте ли казали, колко горе-долу би ми излезнало за ремонт? :)
Благодаря предварително!
Хубав уикенд!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 15 Фев 2015, 12:29

Shevchenko написа:Днес гледах една кола, на която ми казаха в сервиза следните неща:
- протекла рейка
- 2 десни тампона
-лява биалетка
-ляво буре(задно)
-семеринг колянов вал
-гарнитура на клапаните.
Това бихте ли казали, колко горе-долу би ми излезнало за ремонт? :)
Благодаря предварително!
Хубав уикенд!

Рейка рециклаж - 200-300лв
2 тампона - 100лв
бурето - 60лв ( без труд ) още 50 за труд
семеринга - 40-60 + 50тина труд
гарнитура - зависи от мотора от 40 - 100лв комплект ( ако е за v8 мотор ) и труд 10-20лв

абе пиши го 1000 щото явно ще излезнат и още неща :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 15 Фев 2015, 13:05

на мен ми интересно, колко горе - долу върви една спретната е39 или по друг начин - колко горе - долу е готов да даде един фен за една спретната е39?

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 15 Фев 2015, 13:13

Еее зависи от мотор, екстри, година (фейс или не)... Общо взето можеш да се ориентираш за пазара като отвориш мобилето (немското) и маркираш желаните показатели. Тук цените са малко по-ниски, но и състоянието им е по-лошо.
Последна промяна Alexch на 22 Фев 2015, 12:36, променена общо 1 път
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 15 Фев 2015, 13:39

Лошото е че има много кошници които подбиват пазара. И като пуснеш една читавелка фейс с нова боя обслужена наистина и с реални километри за 8к примерно никои не ти я оценява
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Фев 2015, 14:35

bigdady написа:Лошото е че има много кошници които подбиват пазара. И като пуснеш една читавелка фейс с нова боя обслужена наистина и с реални километри за 8к примерно никои не ти я оценява

:yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Фев 2015, 14:49

bigdady написа:Лошото е че има много кошници които подбиват пазара. И като пуснеш една читавелка фейс с нова боя обслужена наистина и с реални километри за 8к примерно никои не ти я оценява

Така е :yes: За моята досега ми е звънял само един украинец или руснак беше,но не ми се занимаваше с него да му я показвам,че нещо не ми вдъхна доверие(а и български не знаеше почти)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Фев 2015, 15:29

молдовец или украинец, руснаците купуват само бензин (с повече обем за предпочитане) :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през просото.
Мечтае да кара: за без пари
Детайли за колата: F07 535хd

Мнение от masterdealer » 15 Фев 2015, 16:49

Много ми е интересно, каква е историята на тази кола:
http://www.mobile.bg/11419063910202908
Обсъждахме я миналият месец, беше на цена около 6 и нещо, а сега е на 5600.[/quote]

Звънях на човека за да ми каже какво и е. Има счупени брони за лепене и боя и други работи. Уж не беше удряна и трошена, а се оказа, че има две виновни ПТП-та с тая кола само за 2 год. От тук насетне се сещай за другите неща. Иначе има примамлив вид :angel:
(oOO \ [||] [||] / OOo)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Фев 2015, 17:25

Bavarcho написа:молдовец или украинец, руснаците купуват само бензин (с повече обем за предпочитане) :yes:

Ева ли го какъв беше,но даваше зор да се виждаме вечерта миналия петък,когато валя снега.
Надеждни ли са подобни типове?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Фев 2015, 17:50

(bubsa) написа:
Bavarcho написа:молдовец или украинец, руснаците купуват само бензин (с повече обем за предпочитане) :yes:

Ева ли го какъв беше,но даваше зор да се виждаме вечерта миналия петък,когато валя снега.
Надеждни ли са подобни типове?

Зависи какъв е бил - има такива които идват тук за десетина дни например с цел да напазаруват кола като един човек които има опит тук (лична карта българска!) ги води (авто туризъм :mhihi: ), има такива които гледат колата за някой в дадената страна (там вече снимки се правят, клипове и т.н.), има такива които подготвят документи за износ и си я изнасят колата (предимно за по-скъпи коли, и 99% руснаци)
Руснаците са най-културни и възпитани, знаят как да общуват (даже и да знаят три думи на български) и да те накарат да им обърнеш внимание. Молдовци, украинци и т.н. от бившите СОЦ републики всичките са супер нахални, идват на групички най-често по трима, почват да почукват всеки сантиметър от купето, цъкат всички копчета, пазарят се за цената като цигани на битака.
Общо взето всичките си имат някакви предпочитания за марка/клас/двигател и т.н., както казах руснаците купуват бензин (такива мотори дето тук трудно се продават) рядко биха имал интерес за дизел.
В крайна сметка език и да не знаеш не е толкова фатално, накрая се стига до цифри.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 22 Фев 2015, 1:16

[quote="(bub[/quote]
Така е :yes: За моята досега ми е звънял само един украинец или руснак беше,но не ми се занимаваше с него да му я показвам,че нещо не ми вдъхна доверие(а и български не знаеше почти)[/quote]

Колега,то руснака може да ти е звънял ама те вече масово се нахвърлиха на японски и корейски чисто нови автомобилчета и задължително бензин и с големи мотори и естествено новите премиум китайски на 'греат уол'. То при тях горивото си е 60 стотинки!!!! Ама то и е Нормално това развитие на нещата след като подписаха договори с Корея и Китай за внос на автомобили и окончателно загърбиха Добрата стара Европа. БМВ, МЕРЦЕДЕС, АУДИ И ФОЛКСВАГЕН преиключиха 2014 в Русия с невиждан спад....Същото ще е и тази година... Ама затова сами сме си виновни включително и ние..Пък на руснака не му пука,защото Путин им направи лихвеният процент в банките по депозитите 18%,подписа договори с автомобилни производители като субару,лексус и греат уол, махнаха им визите за Египет и хората си пътуват. Само,че разликата това лято ще е за Турция и Египет,а ние ще духаме супата и само ще се облизваме и ще чакаме някой да се излъже и да посети нашите курорти... Информацията ми е достоверна....Самият аз съм вече потърпевш от това не идване на руснаци в България...Тази година резервациите за майските празници на руски туристи са пълен провал, за сметка на това пък Турция и Египет не могат да се оплачат...
Поздрави от мен и си карайте бмв-цата,че в Русия вече са станали като музейни ценности... Много им висока цената на е39-ките..Гонят тези на е60.....
Справка :www.auto.ru
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

ПредишнаСледваща

Назад към E39