Виско или ел. перка е по-добре ...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Re: Виско или ел. перка е по-добре ...

Мнение от stenlipk » 27 Апр 2015, 23:04

Незнам...така усещам....

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 28 Апр 2015, 21:13

Чисто ново виско, оригинално, за 540-ката, първите 20 секунди вие като някой койот, после грам не се чува :mhihi:
Досега винаги съм го чувал първите 2-3 секунди, ама това, чисто новото, вие поне 20. Някой друг може ли да сподели как е при него :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 28 Апр 2015, 21:43

zAcK написа:Чисто ново виско, оригинално, за 540-ката, първите 20 секунди вие като някой койот, после грам не се чува :mhihi:
Досега винаги съм го чувал първите 2-3 секунди, ама това, чисто новото, вие поне 20. Някой друг може ли да сподели как е при него :mhihi:

при мен (на 528и) си се чува доста често, бях писал преди време в една от другите теми (за V12-ките :mhihi: ) и след това смених и виското и перката. общо взето смених всичко по охладителната система без радиатора, но и новото виско пак се чува често - по обяд като е 10-15 градуса и спра на някой светофар при тръгването се чува V12-ката ( :mhihi: ) отначалото докато ускоря и после спира.

иначе разлика във вървежа, не ми е направило впечатление да има.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 28 Апр 2015, 22:21

zAcK написа:Чисто ново виско, оригинално, за 540-ката, първите 20 секунди вие като някой койот, после грам не се чува :mhihi:

Със сигурност е повече от 2-3 секунди, но май не са 20. Брой ги 10 за статистиката. И не е чисто ново.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 TDS

Мнение от Vladocbr » 29 Апр 2015, 7:03

При мен ако тръгна веднага на студен мотор си го чувам поне 2-3мин. Лятото в голямите жеги само в задръстванията.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: каруца

Мнение от iskamdatikaja » 01 Май 2015, 13:17

chris71ano написа:Наскоро си говорихме с един приятел автомонтьор-ралиджия :mhihi: човек разбиращ от коли накратко и ми каза че виското сериозно отнема от мощността на двигателя... дори повече от климатик. Та се замислям дали да не си преправя колата с ел. перка. Какви са предимствата и недостатъците при едно сравнение между виско и ел. :roll:

Карай си с перка и виско и не се занимавай с глупости :D. Ако са дали в ира перката и виското, една бърза поръчка от Бмв и си ток :) Това охлаждане е премислено, кога и колко пъти трябва да се включва, защото с тези перки от Benz си мисля, че ще стане ,,оле мале'' после. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 96' e39 520
Детайли за колата: m52b20

Мнение от hishnika » 01 Май 2015, 17:44

Защо толкова плюете ел. перката не знам, аз само с позитиви съм останал към ел.перката

Сега някой ще ми изскочи с изречението "ти знаеш ли какви коли излизат с виско", ми не мисля да си губя времето да търся а Вие щом знаете е по просто да ги напишете и да спрете с нареждането към хората които са за ел. перка!!!

Няма силя която да ме убеди, че виското не товари двигателя, просто защото е още една маса което трябва да се задвижи (завърти)

Дали ще си махна виското - не, защото така са решили от БМВ, дали ще си махна на някоя от другите ми коли ел. перката и да си сложа виско - не, пак защото така са решили съответните производители :!:

Кое е по добре - за мен лично е без значение, стига всичко да е изрядно и да работи както е замислено!!! :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 02 Май 2015, 11:41

не е токова просто колкто изглежда всичко с това виско
не случаино го ползват от БМВ от 300 години..
то е много по чувствително и охлажда и поддържа някакви температурни граници постоянно. нищо не се завърта принудително защото то си се върти почти без никакво усилие увлечено от мотора и в това време си охлажда без дори да товари мотора.. когато се стегне за малко това отново не прави кой знае какъв товар..
Ел. перката е много по късна реакция на загрявнето на мотора както и много по голям товар за алтернатора които стяга много повече от така страшното виско..
но всеки си знае какво иска д аима под капака..
то ако не беше по добро нямаше да го има на БМВ двигателите от 5 поколения назад
Изображение

Предишна

Назад към E39