530D 184 кс. тромаво набира (налягане на турбо ?) Решен !

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: 530D 184 кс. тромаво набира (налягане на турбо ?)

Мнение от Zubcho » 13 Авг 2013, 18:17

dak написа:Да така е , когато е хладно дърпа по добре , вчера пак гледахме живи данни на добре загрят мотор ... дебитомера си тотално зле , като е загрят реагира 2 пъти по бавно на подаването на газ и до като направи исканите стойности оборотите отиват над 3500 и няма за кога да навакса. Няма какво повече да го умувам. Дават ми чисто нов Бош за 290 лв. и се чудя дали да го взимам. Как ви се стува цената ?

Цената е перфектна. Искай и гаранция да ти дадат, но не само на думи, а на документ! Трябва да е поне 1 година, да не казвам, че даже 2.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Мнение от dak » 13 Авг 2013, 18:24

Същия дебитомер колегата laviatan го дава на 240 лв. 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dak » 17 Авг 2013, 22:07

Сложих нов дебитомер БОШ със номера който го дават по каталог 0 928 400 527 а моя стария завършва на 314 . Колата тотално умря , все едно няма турбо с огромен лаг и тръгва да върви след 2500 оборота , на 5та при пълна газ разходомера показва 10 на 100 :shock: какъв е проблема ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Авг 2013, 22:21

Защо не взе същия като стария ? Този 0 928 400 527 е за M57D30 193кс .
HOW TO FIND YOUR PART NUMBER

•Please check the opposite side of the housing if you find the number 'PBT-GF-30' as this is not the model/part number! It is the abbreviation for Polybutylene Terephthalate and 30% glass fibre (the plastic used in ALL air mass meter housings; regardless of brand. A small mirror might be helpful as sometimes the original part number is located where it can't be seen without removing the unit completely.

•We recommend using the BOSCH e-Catalogue to find the correct parts for your car - CLICK HERE

•The part number(s) are usually stamped onto the unit and will usually have the manufacturers logo next to it, unless its not an original branded part which. For example: (Bosch logo here) 0 280 218 040.

• If in doubt, email us and we will confirm this from your vehicles registration number or vehicle details (if you are from outside of the UK) You can also request a quote for any part by clicking on the 'Part Quote' Button at the top of the description.
•The best way to replace your Mass Air Flow Meter is to get the part number from the unit which is currently installed
.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dak » 17 Авг 2013, 22:39

Този го дават заместител на 314 който вече не се произвежда !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Авг 2013, 22:48

dak написа:Този го дават заместител на 314 който вече не се произвежда !
Кво викаш ..няма производство
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-GENUINE-M ... 43b14f37cb :mhihi:
Вземи си един китайски за 80 лв като ще да е за проба грешка да не се набутваш
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от vas33 » 19 Авг 2013, 8:36

dak написа:Сложих нов дебитомер БОШ със номера който го дават по каталог 0 928 400 527 а моя стария завършва на 314 . Колата тотално умря , все едно няма турбо с огромен лаг и тръгва да върви след 2500 оборота , на 5та при пълна газ разходомера показва 10 на 100 :shock: какъв е проблема ?

Щом си бил със стар дебитомер нищо чудно новия да трябва да се адаптира, свържи се с някой колега дето е в час.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dak » 20 Авг 2013, 10:06

В момента се опитваме да направим ъпдейт на ДДЕ защото това било задължително за моя мотор след смяна на дебитомера с по нов. Проблем е че ДИС които инсталирахме не може да се върже с колата :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Авг 2013, 18:27

Иди в кой да е оторизиран представител да ти го направят това за 20 лв и не се занимавай. Само си губиш времето с глупости.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 20 Авг 2013, 18:31

Здравейте, колега, след хиляди мъки подкарахме ДИС-а и вързахме колата. Обновихме DDEто с последната версия софтуер и колата пак е зле! Дебитомера е 527, възможно ли е да е попаднал на дефектен дебитомер? :dunno: Някак не се връзва нов, оригинален дебитомер и обновено ЕКУ и колата да не върви!
Дани, все пак беше хубаво да ги смениш маркучите, още първия път ти казах тях направо да ги смениш. В доста от случаите само с поглед и препипване няма да се разбере за проблем.
П.П. Пробва ли да размениш клапанчетата на турбото и ЕГРа?

EDIT: Току що препрограмирахме колата със правилната версия и колата тръгна. :smoke: Моя грешка, че се вслушах в колега, който ме посъветва да му пусна автоматично програмиране!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dak » 20 Авг 2013, 21:19

Значи , колата вече е съвсем друга работа :D върви на поразия и топла и студена в благодарение на колегата SHTILL (Влади) който сума време дерза до като ми инсталира работещ ДИС и успешно ъпдейтна компа на колата и всичко това през интернет понеже се намира на 100 км. от мен ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ ВЛАДИ :clap: :clap: :clap: Колегата laviatan е също много коректен и беше готов да ми върне парите от дебитомера който си е супер читав и оригинален за скромната сума от 240 лв. при положение , че вървят по 330 лв. по магазините. Съветвам колеги който имат софтуерни проблеми да се обръщат към колегата SHTILL момчето е в час с доста неща ! В Пазарджишка област няма човек който да разбира от ДИС ! Колегите от Пазарджик и областта да търсят SHTILL (Влади) за софтуерна помощ !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dak » 24 Авг 2013, 20:59

Дилемата продължава , определено има подобрение след смяната на дебитомера но днес след продължително каране и добре загрят мотор колата пак стана тромава :lol: явно ще падне разглобяване на кулери , колектори и замяна на клапани и вакуми но в момента не ми се занимава. Ще продължавам да пиша в темата след всяка направена интервениция. Поздрави !

ПП: На някой ако му трябва работещ дебитомер който е на 90% читав (стария ми) да свирка !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от mecho_puc » 24 Авг 2013, 21:15

На мен с работещ нещо не ми харесва как върви а като го изключа колата става самолет ... малко пуши но го преживях :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
Мечтае да кара: S65 AMG

Мнение от W140_S600_V12 » 24 Авг 2013, 21:16

dak написа:Дилемата продължава , определено има подобрение след смяната на дебитомера но днес след продължително каране и добре загрят мотор колата пак стана тромава :lol: явно ще падне разглобяване на кулери , колектори и замяна на клапани и вакуми но в момента не ми се занимава. Ще продължавам да пиша в темата след всяка направена интервениция. Поздрави !

ПП: На някой ако му трябва работещ дебитомер който е на 90% читав (стария ми) да свирка !

Колега, няма как да очакваш на тия жеги колата да лети. При по студен въздух вървежа е един, сега е друг. И това си е съвсем нормално, а включи ли се и голямата перка става още по тромава колата. Струва ми се, че всичко ти е наред и се фибмиращ излишно. Ще минат жегите и вървежа ще се върн В края на септември колата ще е самолет. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 25 Авг 2013, 1:45

dak написа:Дилемата продължава , определено има подобрение след смяната на дебитомера но днес след продължително каране и добре загрят мотор колата пак стана тромава :lol: явно ще падне разглобяване на кулери , колектори и замяна на клапани и вакуми но в момента не ми се занимава. Ще продължавам да пиша в темата след всяка направена интервениция. Поздрави!

Изчисти и нагара по всмукателния колектор (от EGR-а се натрупват доста сажди). :cry:
mecho_puc написа:На мен с работещ нещо не ми харесва как върви а като го изключа колата става самолет ... малко пуши но го преживях :)

А разхода как е :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39