530dа 02г. на 300000км. проблем ли е?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: 530dа 02г. на 300000км. проблем ли е?
с едно уточнение ,че Е39 карано малко в БГ не влиза .. трябва да ходиш да го търсиш навън и пак няма да е лесно .. под карано малко имам предвид всичко под 200к - нищожен пробег за тоя клас кола за 12г .. а като давах за пример по горе за вървящо Е39 на 150к - говоря за около 2006-2007г , колата беше 3 годишна 
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Така е под 200к си е карано малко.
Колите със сервизна история и добра поддърка струват пари, не е коректно да се сравняват с болшинството варели търкалящи се по пътя.
Рядко се намира читава кола от България, но според цена/качество има разумни оферти.
Колите със сервизна история и добра поддърка струват пари, не е коректно да се сравняват с болшинството варели търкалящи се по пътя.
Рядко се намира читава кола от България, но според цена/качество има разумни оферти.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Абе с тезата, че евтиното излиза скъпо съм съгласен на 100%, но за обратното никаква гаранция няма...
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз това с тия километри, никак не го вярвам. Лично аз, с моята кола, за 3 г. в България, й врътнах 90 000 км. просто ей така. И то не свързано с работа, а за кеф. Просто не мога да повярвам, че Ханс от Германия или където и да е в Европа, с техните магистрали и дълги разстояния, е карал тази кола дето по принцип е направена за път, за 10 г. и повече години, 150-180 к. км. Това за мен са али-бали и последното нещо което може да се гледа като надеждна информация за една кола, е нейния километраж. Вчера един човек, вносител от Италия само дето не ми се закле, че неговите коли са на реални км.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Тинтири минтири си говорите, ама някой хора имат удоволствието да карат 530д на оригинални км защото са си я купили като мома... а не като бабичка с напукани пети

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
doncheff написа:Абе с тезата, че евтиното излиза скъпо съм съгласен на 100%, но за обратното никаква гаранция няма...
Това определено е така нужна е и голяма доза късмет, за да попаднеш на добра кола.
- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Аз мога ли да споделя моето скромно студентско мнение като работещ и живеещ в Германия. Както колегите преди мен споделиха 10 и кусур годишен Мерцедес, БМВ, Ауди и камо ли Фолксваген дизел под 250к км трудно се намира по простата причина, че нафта в Германия се взима за да се кара и да се върши работа не за кеф и по тая логика тия коли се сцепват от каране. Освен това данъка за дизел е 2 пъти по-голям от за бензинов автомобил и пресметливия немец си избива разликата като върти поне 30000 км на година с дизеларката. Друг е въпроса, че на немските пътища и с немската нафта 300 000 км се равняват на 100 000 км навъртяни в България. Така че купувача да си прави сметка какво иска и ако ще си купува колата за кеф и гъзария да си вземе една бензинова с М54 мотор с ръчни скорости и да не му мисли много.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Купувача да си вземе каквото му е на сърце. На иде с тая е39-ка в сервиз да я инспектират и ако е ок и цената му харесва, да я купува. Както и да ги въртите и сучете тия километри ако машината е добре поддържана и всичко й работи както трябва, не виждам кое трябва да го притеснява колегата. Да - има куп 530д за 6-7к лв., но то всеки си решава. Обикновено на тия евтините им трябват няколко хиляди, за да заприличат на коли
Един познат вчера вика, че си взел такава за 2300
и вика с ремонтите ми стъпи на 3000 и нещо... Ми евала, но аз не би го направил това.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Dirty M5 driveR написа:Купувача да си вземе каквото му е на сърце. На иде с тая е39-ка в сервиз да я инспектират и ако е ок и цената му харесва, да я купува. Както и да ги въртите и сучете тия километри ако машината е добре поддържана и всичко й работи както трябва, не виждам кое трябва да го притеснява колегата. Да - има куп 530д за 6-7к лв., но то всеки си решава. Обикновено на тия евтините им трябват няколко хиляди, за да заприличат на колиЕдин познат вчера вика, че си взел такава за 2300
и вика с ремонтите ми стъпи на 3000 и нещо... Ми евала, но аз не би го направил това.
Е ти не би ама много хора биха , едно приятелче си взе оня ден S500 2001-ва за 6200лв почти в идеално състояние , сега ще вкара 1000 лв сервизно и обслужване и ще я шитне за 10-11 000.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Преди време един познат ще си купува Е60 530Д, преди време имам предвид около година и нещо.. Решил да прочете малко форума да се ограмоти за модела, цените и т.н. След месец идва с Е60-тката взел я за около 16 000лв. (нещо такова) което дори сега си е ниска цена за добро Е60 530ДА - като външен вид и салон ок. С четири различни гуми
Харесала му на човека, взел я. Пък и евтина. За един месец имаше ремонти - ходова част, скорости (автоматик), турбо, дюзи, не знам какво си... Идва и казва "четох в форума бяха писали, че читаво 530ДА с екстри под 25хил. няма, сега разбирам че са били прави" 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
omegaart написа:Е ти не би ама много хора биха , едно приятелче си взе оня ден S500 2001-ва за 6200лв почти в идеално състояние , сега ще вкара 1000 лв сервизно и обслужване и ще я шитне за 10-11 000.
Аз не казвам, че е тъпотия да се направи това. Въпросното момче си е механик, стегнал си е колата и сега с кеф си я кара. Казвам, че аз никога не бих поел такъв риск, защото за мен нещата стоят така: ако нямам средствата да си купя дадения автомобил в подобаващо състояние, просто не си го купувам
- Gecata
- Потребител
-
- Кара: ги да говорят
- Мечтае да кара: X5M
Благодаря на всички отзовали се колеги,но се отказах от тази кола.Просто като се размислих,не си заслужава цената с предстоящите ремонти за тези километри(все пак са 300 000)Моето търсене продължава и се надявам скоро да съм в сектата 
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Ти кола на колко КМ търсиш, горе долу?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
deyan-enchev написа:Ти кола на колко КМ търсиш, горе долу?
120 - 140 хил., всички търсят на толкова, по възможност десет годишен дизел на съмнително ниска цена

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Аз точно затова го питам да му спестим разочарованията на ранен етап.
Не искам да го подценявам колегата ама ме съмнява да изкара 12-15 хиляди евро за е39ка на реални км.
Не искам да го подценявам колегата ама ме съмнява да изкара 12-15 хиляди евро за е39ка на реални км.