Термостат за 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Термостат за 530д
Ivo_Borisov написа:Охладителя на агр охлажда газовете които минават през него, термостата е сложен за да не отваря кръга преди да е загряла колата иначе няма загряване.
Аз съм само с един термостат.Той е сменен с оригинален,но преди смяната му изолирах егр-а и сега колата си загрява до средата,но чувствително по-бавно.Преди малко за 20-тина минути работа на място загря мъничко преди стрелката след синьото.
Та въпроса ми е,има ли смисъл да си работи егр-а поне през зимата?Някой опитвал ли е със него колко по-бързо загрява?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
С агр по бързо загрява. Има колеги които зимата си го пускат а лятото го изолират пак.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:С агр по бързо загрява. Има колеги които зимата си го пускат а лятото го изолират пак.

Тези дни ще го почистя и ще карам с него.
Има ли някакви особености при чистенето му?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Имаше тема някъде за чистенето.
Намерих доста информация по въпроса

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Препоръчвам ти Меглио за целта.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Препоръчвам ти Меглио за целта.
Получи се нещо много странно

Приготвил съм Меглио и един друг обезмаслител на Вюрт за целта.Мисля и колектора да го сваля за почистване,че като махах пеперудите нямаше време(той и не беше много мръсен)
Единственият проблем е,че нямам пароструйка на близо

ПП Мерси за отговорите и се извинявам на колегата,че пиша в неговата тема за други работи.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
колеги използвам темата да опиша и моите симптоми колата е 525д ръчка стрелката на температурата си отива на 12ч но при спускане леко пада или като поседи на место пак леко пада особено сега при -5,6 градуса.Не бях влизал в скритите менюта да я гледам но бях видял темата и викам да погледна значи едвам достига 80 градуса.Та да питам сега като е студено колко трябва да достига горе долу и с един термостат ли съм или с два колата е ръчка поогледах така тръбата от егр май нямам втори. И какви пари беше каморския голям термостат
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
bigdady написа:колеги използвам темата да опиша и моите симптоми колата е 525д ръчка стрелката на температурата си отива на 12ч но при спускане леко пада или като поседи на место пак леко пада особено сега при -5,6 градуса.Не бях влизал в скритите менюта да я гледам но бях видял темата и викам да погледна значи едвам достига 80 градуса.Та да питам сега като е студено колко трябва да достига горе долу и с един термостат ли съм или с два колата е ръчка поогледах така тръбата от егр май нямам втори. И какви пари беше каморския голям термостат
Аз моя каморски го взех с отстъпка иначе беше нещо от порядъка на 130лв. Виж Левиатан той ми го предлагаше същия за 113лв оригинален на БМВ също.
При мен каморския стигна до 82С на байра към след Бояна, на връщане падна до 76С. С измит радиатор съм бях свалял цялата предница отпред лятото и промих кулери, радиатори всичко незнам дали е това.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bigdady
- младши ентусиаст
-
той сигурно и моя на баира ще дигне до толкова, не трябва ли до 90 да достига, то ако е така изобщо няма да го пипам
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
bigdady написа:той сигурно и моя на баира ще дигне до толкова, не трябва ли до 90 да достига, то ако е така изобщо няма да го пипам
Ами и на стария и на новия пише 88С спирах пипах маркуча от термостата да го видя топъл ли е ама така и не отвори, явно си иска сериозно натоварване на мотора. Пред мен имаше коли и карах на 3та на 1500об. така и не можах да я напъна здраво.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Имам проблем с температурата на 530д 193кс. Днеска си смених термостата, марка Swag. Оставих колата на място да загрее до 94градуса. След това покарах 20-ти км. и температурата се вдигаше до 105градуса а като спусках по наклони падаше до 83-84-85 градуса. Като пусна климатика пак се вдига до към 105градуса с нормално каране на 5-та с около 2000об.
Виското ми работи, перката на климатика също. При стария термостат нещата бяха същите. Температурата се вдигаше до 105 а по наклон пада до 83-84.
Може ли водната помпа да е проблема или от нещо друго температурата играе толкова.
Виското ми работи, перката на климатика също. При стария термостат нещата бяха същите. Температурата се вдигаше до 105 а по наклон пада до 83-84.
Може ли водната помпа да е проблема или от нещо друго температурата играе толкова.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
BT9028BA написа:Имам проблем с температурата на 530д 193кс. Днеска си смених термостата, марка Swag. Оставих колата на място да загрее до 94градуса. След това покарах 20-ти км. и температурата се вдигаше до 105градуса а като спусках по наклони падаше до 83-84-85 градуса. Като пусна климатика пак се вдига до към 105градуса с нормално каране на 5-та с около 2000об.
Колега чистил ли си между радиаторите.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
todorakis82 написа:BT9028BA написа:Имам проблем с температурата на 530д 193кс. Днеска си смених термостата, марка Swag. Оставих колата на място да загрее до 94градуса. След това покарах 20-ти км. и температурата се вдигаше до 105градуса а като спусках по наклони падаше до 83-84-85 градуса. Като пусна климатика пак се вдига до към 105градуса с нормално каране на 5-та с около 2000об.
Колега чистил ли си между радиаторите.
Не съм ги чистил. Днеска докато сменях термостата се замислих да ги сваля и почистя, но беше голяма жега и се отказах. Но в близките дни ще взема да ги почистя да видим дали ще се пооправят нещата