Климатроник-Сензор външна температура

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: Климатроник-Сензор външна температура

Мнение от gentata » 26 Яну 2014, 17:16

Teogop написа:...С това приключвам с моите коментари по тази тема.
За съжаление форумите много се комерсиализират и потребителите вече доста по-трудно намират достоверна информация в тях.

Колега датчика за външна температура играе роля за управлението на климатроника до толкова колкото контролера да определи до колко време да работи подгрева на задното стъкло, колко време да се обдухва предното при принудителното му включване и кога да работи компресора и кога не. Но за прецизен контрол на температурата вътре в купето външния термо-сензор няма отношение. Това се върши единствено и само от контролера на климатроника, в зависимост от зададения режим и температурите измервани от сензорите на вътрешните радиатори (2бр.), на изпарителя (1бр.) и датчика за температурата в купето (намира се в блока на климатроника и се обдухва от вентилаторче, което често се натрупва с прах и не си върши работата).

the_feature написа:Аз карах 2 лета без този датчик и климатроника си охлаждаше идеално. чувал съм че ако го нямало климатроника не работел както трябва но от личен опит знам че не му влияе по никакъв начин.

Това че работи компресора (при охлаждане) когато от външния сензор идва отчетена температура -40градуса показва че явно е заложено в контролера на климатроника че може да е повреден датчика за външна температура. Много ме съмнява да работи компресора на климатроника ако показанието е да речем -21 градуса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Re: Климатроник-Сензор външна температура

Мнение от turbo » 27 Яну 2014, 7:47

На мой приятел на Е39 525tds 06/1996, когато му беше сдал багажа датчикът за външната температура и всичко си беше ОК... зимата.
Като дойде лятото и изрева като бенгалски тигър, че не може да го накара да не му нагрява краката климатроникът, колкото и да му дава ниски стойности на температурата. Мисля, че само надолу духаше жега, а навсякъде другаде хладно.
Не знам...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Предишна

Назад към E39