Как да си сложим speedcams в навигационната карта.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Как да си сложим speedcams в навигационната карта.

Мнение от asasin18 » 19 Юли 2012, 1:27

ivo1bg написа:Не колега, това работи само на МК4.

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

колега. Сигурен ли си че не става на е65 :( нали и на нави май е мк4

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Re: Как да си сложим speedcams в навигационната карта.

Мнение от ivo1bg » 19 Юли 2012, 8:23

Разбира се, че съм сигурен :). Е65 е с Navi01/03, които компютри са със съвсем друга операционна система. За жалост никой не е направил пач за тези навигации. Но ако камерите са поставени като ПОИ-та с Pimp-My-Nav, можеш да си ги изкараш на дисплея, въпреки, че няма да имаш гласово предупреждение за тях.

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530d & CL605

Мнение от Martuc1 » 30 Окт 2012, 12:08

Привет :)
А, има ли начин да вкараме БГ камерите в новото BMW ROAD MAP HIGH 2013 DVD DL чрез POISoN. С ипмортване в диска на Navteq не съм имал проблеми досега, но при двуслойното ДВД, DB - папката съдържа два файла, и след екстрактване през UltraISO( както и BILIOGR), POISoN-а не може да ги разпознае явно
"Opening map database from D:\BMW\DB
Unable to open database files" :dunno:
Идеи? :)

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 31 Окт 2012, 9:16

Маунтни имиджа в deamon tools и след това в poison посочи само виртуалния драйв и му дай open ;).

P.S. Не знам дали ме разбра, че писах на бързо. За ЦД-то вадиш Bibliogr и carindb, а за ДВД-то папката DB и bibliogr, а не посочваш самата папка DB ;).

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530d & CL605

Мнение от Martuc1 » 01 Ное 2012, 19:04

ivo1bg написа:Маунтни имиджа в deamon tools и след това в poison посочи само виртуалния драйв и му дай open ;).
P.S. Не знам дали ме разбра, че писах на бързо. За ЦД-то вадиш Bibliogr и carindb, а за ДВД-то папката DB и bibliogr, а не посочваш самата папка DB ;).

Разбрах те перфектно ;) Благодаря! Грешката ми беше, че извадих 2та файла от папката ДБ, а НЕ ТРЯБВАШЕ :D
Качих камерите(722 моб+стац) записах Вербатим ДЛ на 2.4Х, но не го захапа после МК4-та... явно и аз съм за леща... :(

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 01 Ное 2012, 21:44

В темата за картите един колега даде линк за еднослойно двд. Пробвай с него и ако лещата не е здала тотално, трябва да тръгне. Тези дни и аз ще направя едослойно двд, но трябва да привърша ремонта в нас и да си подредя компотите като хората, че сега е ужас :).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: 330xd

Мнение от tuporashko » 29 Яну 2013, 14:02

:OT:
поне логото на мк 3 може ли да се смени с тези по красивите, който вие сте посочили и същите ли са манипулацийте?

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 29 Яну 2013, 14:34

Да, може да се смени логото по описания начин, но тук ще трябва да отвориш папката мк3 и вътре ще търсиш файла usw_load. Мисля, че така се казваше, не съм си на компа за да погледна. Него също може да отвориш с navtweak и в images ще видиш буут логото, което можеш да смениш. След това обаче, ще трябва да си внимателен, защото имиджа, който ще направиш задължително трябва да е в MODE2. Иначе пенсионираш МК3-ката ;).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: 330xd

Мнение от tuporashko » 29 Яну 2013, 14:55

имам едно мк 2 което според мен е по достойно за пенсиониране,мисля първо на него да пробвам да вида какво ще стане и тогава на мк 3.Ще вида да прочета някаде повечко за това и да пробвам :)предполагам няма да е трудно

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 29 Яну 2013, 15:13

Navtweak може да работи само с файловете за МК3 и МК4. На МК2 нищо няма да можеш да му направиш, освен да го пенсионираш и замениш с къде-къде по-новия МК4, който се ражда преди няма и 11 години :lol:.

Потребител
Аватар
Кара: E61 530XD
Мечтае да кара: M5

Мнение от kambala » 28 Апр 2013, 17:55

Здравейте,
Имам следния въпрос: искам да си сменя splash screen-а на МК3-ката. Свалил съm си v32 MODE 2, взимам navboot с UltraIso, сменям снимката с navtweak и после пак с UltraIso връщам navboot и го запазвам. До тук добре, обаче като тръгна да го пържа с imgburn гледам, че пише MODE 1 ?! Къде бъркам ?
Четох, че може да едитвам .cue файла с notepad, но не ми звучи безопасно за МК3-ката :)

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 29 Апр 2013, 9:03

За мк3 ти трябва друг файл - usw_load. Виж два поста нагоре ;).

Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 29 Апр 2013, 11:37

kambala написа:Здравейте,
Имам следния въпрос: искам да си сменя splash screen-а на МК3-ката. Свалил съm си v32 MODE 2, взимам navboot с UltraIso, сменям снимката с navtweak и после пак с UltraIso връщам navboot и го запазвам. До тук добре, обаче като тръгна да го пържа с imgburn гледам, че пише MODE 1 ?! Къде бъркам ?
Четох, че може да едитвам .cue файла с notepad, но не ми звучи безопасно за МК3-ката :)

Не можеш с UltraISO да сейвнеш в MODE2, винаги се сейфва в MODE1. За да стане пак в MODE2 ти трябва Mode 2 CD Maker+GUI Като си модифицираш usw_load файла, разархивираш нацяло имиджа в някоя папка, след това drag&drop в големия прозорец на Mode 2 CD Maker+GUI и....там вече се ориентираш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Мнение от dir2cas » 02 Май 2014, 19:29

Колеги, някой може ли да погледне файла за сваляне от първия пост на темата, защото нещо е зачезнал.

Опитвам се да намеря като цяло V32 фърмуера с мода за камери, нощен режим и тн и целта е да го къстъмайзна по описаната процедура.
Одеве изтеглих архива от http://www.neiloakley.com/ и по точно този, но ми показва, че архива е счупен и не мога да го отворя.

Може ли някой да даде актулани линкове за сваляне на мода за MKIV или поне файла от първия пост, където се предполага, че също го има.

edit: Да кажа само, че свалих наново горепосочения архив от www.neiloakley.com и този път е наред - изглежда вчера не се е бил свалил както трябва - файла беше 174МБ, а в действителност трябва да е 201МБ.

Ако може все пак колегата/ите да погледнат какво е станало с файловете посочени в първия пост....

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 11 Май 2014, 10:30

Тези дни ще дам нови линкове, но това, което си свалил също върши работа.

Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2

ПредишнаСледваща

Назад към E39