Данъци
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- miro.drifta
- Потребител
-
Re: Данъци
колеги , аз за 6 години нито един пат не сам влизал в данъчното. дори не знам къде се намира. пък и кво да им плащам. дупките по които си трошим коЛИТЕ ЛИ? ПАК ДОБРЕ че имам винетка. така че за тия пътища в БГ никога нема да платиа данък. да додат да ме съдят. болиме....!

- bawdy
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW F07 535d
Здравйте колеги! Аз моята вобще не сам я регистрирал и мисля и да не го правя! С тези улици и пътища, те трябва да ни плащат на нас!
- klls
- Потребител
-
- Кара: Audi A8
- Мечтае да кара: самолет
те ще имат да взимат аз ще имам да давам и така .....докато не ме налазят ....
- kalata8603
- Потребител
-
- Кара: Е 39 523i
колеги !! мисля че да си платиш данъка е едно КРАЙНО решение !!! защо да го правиш ....за да напълниш джобчето на някой чиновник, министър ......къде отиват всички тези пари ...винетки ...такси и т.н.! замислете се ! в една нормална държава трябва да платиш .щеш не щеш .но получаваш ли нещо срещу това .мисля че перфектните пътища сами говорят за себе си ....интересно ми е за мойта кола колко ли ще е данъка .........за 170 коня бензин може би 300 лв ... не знам и не искам да знам ! няма да им дам и ЛЕВ !
- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
Привет колега карам е39 96-та ( Дартанян
)
данъка ми за 2 години в Град Свищов е 240 камъка
и аз съм малко против плащането на тея данъци че и Винетки ( вагинетки ) искат .. ляля
ама им пуснах 50 лв + 20 лв глоба за забавяне .. и да платя остатъка е въпрос само на добро настроение
а това идва само с шофиране върху хубава пътна настилка нали
ПС: в Свищов главните улици са стравнително добре.. засега ( до есента съдейки по това какво видях докато правеха главната )

данъка ми за 2 години в Град Свищов е 240 камъка

и аз съм малко против плащането на тея данъци че и Винетки ( вагинетки ) искат .. ляля
ама им пуснах 50 лв + 20 лв глоба за забавяне .. и да платя остатъка е въпрос само на добро настроение

а това идва само с шофиране върху хубава пътна настилка нали
ПС: в Свищов главните улици са стравнително добре.. засега ( до есента съдейки по това какво видях докато правеха главната )
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Само да вметна. Ако регистрирате кола в данъчно, после плащате данък. Ако не искате да плащате, не регистрирате в данъчно. Регистриране в данъчно и след това неплащане на данъци, води до едно голямо натрупване на лихви, в-у данъците. Продажбата на кола без да има платен ПД, става като се преведат 10лв по сметката на дадената община и като основание за нареждане се запише плащане на ПД за ХХм ХХг за кола с рег Н ХХХХХХ, след което с документа - платежното отивате при нотариуса и скл сделка за продажба. Нотариуса не го интересува, колко е данъка, а дали има документ за платен такъв, ако ще и за един ден да е 

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
И аз съм от тези дето не плащат за да се пълни банковата сметка на министрите

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- boris_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Аз карам 530д 2003 година. Данъка ми за 6 месеца в София е точно 218 лева. Преди карах Е36 325 ТДС и такава беше сумата на данъка ми за цялата година 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
boris_m написа:Аз карам 530д 2003 година. Данъка ми за 6 месеца в София е точно 218 лева. Преди карах Е36 325 ТДС и такава беше сумата на данъка ми за цялата година
Колега,а за цяла година плащаш 436лв.така ли

- boris_m
- кандидат ентусиаст
-
Ами толкова излиза. Аз я купих наскоро и затова платих само за 6 месеца. Можеше да не платя нищо, ако предишният собственик беше платил данък за годината, но той явно е бил на мнението на повечето колеги тук и въобще не я е регистрирал
:):) Започвам и аз да се замислям за регистрацията на следващата си покупка
:):)

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Е как тогава я купи бе мен?!
Не знаеш ли че при покупко-продажбен договор продавача трябва да представи бележка от данъчното?!Мислиш ли че данъчните нямат контакт с КАТ?
Много се лъжете с това да не им плащате за дупки....след време ще ви стане и вашата дупка по-голяма!
Неможеш се скриеш от държавата,винаги щом притежаваме имущества си плащаме като поп, иначе в противен случай ти пращат писмо!
В тая регистрация не пише ли кой е собственика в този период от придобиването и до продажбата му?!?!За какво са тия договори които важат пред всякакви други документи?!
Ами не е ли в нормата...все пак е 193 к.с. а моята е 184 к.с. за 6 месеца 145 лв. данък!
Значи излиза че за Сф. коефициента е 1,77 а при мен 1,58
Тук долу горе ги изчислява разликата е в коефициента във всяка община!

Не знаеш ли че при покупко-продажбен договор продавача трябва да представи бележка от данъчното?!Мислиш ли че данъчните нямат контакт с КАТ?
Много се лъжете с това да не им плащате за дупки....след време ще ви стане и вашата дупка по-голяма!
Неможеш се скриеш от държавата,винаги щом притежаваме имущества си плащаме като поп, иначе в противен случай ти пращат писмо!
В тая регистрация не пише ли кой е собственика в този период от придобиването и до продажбата му?!?!За какво са тия договори които важат пред всякакви други документи?!

Nikolay86 написа:boris_m написа:Аз карам 530д 2003 година. Данъка ми за 6 месеца в София е точно 218 лева. Преди карах Е36 325 ТДС и такава беше сумата на данъка ми за цялата година
Колега,а за цяла година плащаш 436лв.така лиТова ми се струва адски много
Ами не е ли в нормата...все пак е 193 к.с. а моята е 184 к.с. за 6 месеца 145 лв. данък!
Значи излиза че за Сф. коефициента е 1,77 а при мен 1,58

Тук долу горе ги изчислява разликата е в коефициента във всяка община!
Последна промяна cucko на 11 Юли 2010, 0:21, променена общо 1 път
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
cucko написа:Е как тогава я купи бе мен?!![]()
Колега,кола съвсем спокойно може да се прехвърли без платен данък и документ за това..От личен опит ти го казвам.Повечето нотариуси си затварят очите,да си лапнат комисионната.Прехвърля се.. после в КАТ,никой не те пита имаш ли докумет за платен данък

За всичко друго си прав,но малко се оливат с тези винетки,данъци...И после нашия министър тука от една седмица се по-телевизора-"В българия били най-ниски данъците"-измива си ръцете.Е какво няма да са най- ниски?..ние по-официални данни сме най-зле в европейския съюз.Нивото на заплащане в България е най-лошото и не само в съюза..Икономически погледнато,тези данъци,който плащаме са много високи за нас,но това икономистите ни го спестяват..
- boris_m
- кандидат ентусиаст
-
Ами cucko, аз съм платил данъка си от момента, в който колата е станала моя собственост до края на годината, т.е. 6 месеца. Догодина ще платя за цяла година.
Ако искаш да разбереш как не се регистрира кола в данъчното, кара се няколко години и после се продава спокойно, прочети темата от началото. Много хора правят така и то от много години, което е факт, а също е факт и това, че не получават писмата, за които намекваш! И накрая, не можах да разбера за какво точно ми се караш, след абсолютно добросъвестно съм регистрирал колата и съм платил данък ???