Ремонт на ABS блок

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Re: Ремонт на ABS блок

Мнение от sigman » 25 Май 2010, 10:09

ivanov 530d написа:Еи това ограденото :mhihi:

Изображение

..мдаа,ама се оказа ,че моя блок е под жабката :roll:
Bayerische Motoren Werke

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 25 Май 2010, 10:47

Ами те тия дето са под жабката не правят проблеми :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 26 Май 2010, 9:23

ivanov 530d написа:Ами те тия дето са под жабката не правят проблеми :mhihi:

...точно така се оказа :lalala: проблема беше в жълтото реле на ABS а :mrgreen: беше леко мухлясало :mrgreen:
Bayerische Motoren Werke

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Обществен транспорт с билетче
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.

Мнение от bijona » 27 Май 2010, 16:05

Хора помагайте светнаха ми на таблото едновременно ABS,DSC и ръчната(но работеше всичко друго по таблото)колата е е39 525д 2003г.!От какво може да е?Преди когато пак беше топло ми светеха пак но аз си помислих да не е от накладките задните бяха за смяна смених ги и с тях понеже се беше счупил и датчика за износени накладки от зад и натегнах малко челюстите за ръчната!друго по колата не съм пипал което да е свързано с спирачните системи!онзи ден смених един бушон но той е за клаксона иначе нормалните консумативи!Моля Ви помогнете ми кажете от какво може да е?Четох всички коментари тука но ме интересува каде в софия могат да ми направят кадърен тест да се види от къде е?А иначе когато изкася и пак запаля колата изгасват и след време пак светват!Помагейте моля! :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:
Преди можеше да намериш жена,която да може да готви като,майка ти,а сега можеш да намериш жена,която пие като баща ти.

Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 27 Май 2010, 16:21

Добре де, цяла тема има прочете ли я?
направи ли си труда да се поразтърсиш малко из форума и да видиш дали пък специално тоя проблем не е обсъждан 10 пъти поне...
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Обществен транспорт с билетче
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.

Мнение от bijona » 27 Май 2010, 19:50

Да определено четох достатъчно за да разбера,че две еднакви мнения няма относно сервизи а се карате за това дали има смисъл да се копува нов или втора ръка!и аз не съм сигорен при мен от какво е защото има хора които се оплакват,че и километража не има работи а при мен само си свети а приборите си работат!и попитах да ми се помогне а не да ми се заяждате!нищо лошо няма в това!и аз не съм с АСЦ а с ДЦС и не знам дали е аналогично и при мен!Това е форум за това да се пита!И искам да Ви помоля Вие да прочетете и да видите,че две еднакви мнения няма относно сервиза!едни казват нокои сервиз други го плюят!
Преди можеше да намериш жена,която да може да готви като,майка ти,а сега можеш да намериш жена,която пие като баща ти.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i '98

Мнение от MarioIvanov » 31 Май 2010, 19:50

Колеги стискайте палци.

Днес платих за нов модул http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270544955261&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123 цената му е £275 + £30 за доставка (£305=728лв по днешен курс).
При проведената ми кореспонденция с търговеца стана ясно, че като го взема ще трябва да се програмира. От Дару Кар ми казаха, че за около 100 лв ще ми го програмират. Ако някой обаче знае как става ще съм му благодарен да сподели и да ми спести ходенето до (и плащането на) Дару Кар. Имам BMW Scanner 1.36 и ако с него става ще е идеално.

Моля някой, който е пазарувал чрез ebay да ми каже къде да очаквам практата .... изобщо как стават нещата, че на мен ми е за първи път.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 02 Юни 2010, 15:51

Пратката ще ти я донесат на адреса който си посочил в профила си в ebay или ако е по обикновенна поща ще пристигне в пощенската станция на твоя квартал, ще получиш уведомление да идеш на гише ФАКС или колетна служба.

Очаквай я 4-5 дена след поръчката, мита и ддс няма.. отиваш и си я взимаш !
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 525 TDS

Мнение от vihar1968 » 07 Юни 2010, 12:10

http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1395944
колеги ето един полезна тема за тестване на датчиците от буксата на блока на абс
без излишно разглабяне,дано сам бил полезен

Потребител
Аватар

Мнение от MarioIvanov » 05 Юли 2010, 10:46

Аз най - накрая се сдобих с нов модул. След като го поставих на колата ABS заработи, но ASC-то не, доколкото разбрах трябвало да се препрограмира.
Четох някъде, че такова "ресетване" ставало с програмата DIS, но аз я нямам.
Аз имам програмата BMW Scanner v.1.36 и при раздела за ABS има опция ресет, но не става. Там има опция за зареждане на файл, но аз си прецаках модула по какъв начин, че немога да дам запазване на този файл от предишният модул.
Може би ако намеря някой със същото BMW, като моето и съхраня файлът на неговият модул и след това го заредя на моята, нещата ще са наред? ...
Дайте съвет.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 06 Юли 2010, 16:54

MarioIvanov написа:Аз най - накрая се сдобих с нов модул. След като го поставих на колата ABS заработи, но ASC-то не, доколкото разбрах трябвало да се препрограмира.
Четох някъде, че такова "ресетване" ставало с програмата DIS, но аз я нямам.
Аз имам програмата BMW Scanner v.1.36 и при раздела за ABS има опция ресет, но не става. Там има опция за зареждане на файл, но аз си прецаках модула по какъв начин, че немога да дам запазване на този файл от предишният модул.
Може би ако намеря някой със същото BMW, като моето и съхраня файлът на неговият модул и след това го заредя на моята, нещата ще са наред? ...
Дайте съвет.

Колега MarioIvanov,

Поздравления за новия модул. Това е правилния подход.

Използването на автомобила без това "ресетване", за което говориш, е опасно. Струва ми се, че губиш излишно време, набутвайки се сам в темите DIS, файлове и какво ли още не. Нищо особено няма да ти струва това "ресетване", в който и да е сервиз на БОШ. На мен ми го направиха в ЮВЕ.

Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от MarioIvanov » 11 Юли 2010, 23:01

Мога да се похваля, че моят проблем вече е изцяло решен.

Искам да изкажа огромните си благодарности към колегата badsharki, който не само ми кодира модула, но и ми оправи проблема със светещата лампа за грешка в аербега, заради развален датчик на пасажерската седалка, той просто обяви софтуерно че такава екстра няма и това е. Като за довиждане (докато да си допием кафетата) ми прекодира и някакъв друг модул с, койно направи така, че мигачите ми да присветкат при заключване и отключване на колата (аз съм без оригинална аларма). Мога да кажа, че всичко това ми излезна на цената на една почерпка.

Потребител
Аватар
Кара: E39

Мнение от cecko_cvetanov » 16 Сеп 2010, 22:21

Здавейте колеги,при мен светкат лампите за ASC и ABS когато ударя в дупка с предна лява гума,но след като загася ,запаля и тръгна те изгасват до момента докато не ударя отново в някоя дупка.
Дали е датчика или е блока на ABS-а?Колата е Е39 97-ма година.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от trapo » 20 Сеп 2010, 12:41

Зарибих вуйчо ми да си вземе е39 тдс и взехме една с развален абс и асц блок(заради автомивка) съответно на много ниска цена.
Оказа се, че му трябва точно блока, който по-трудно се намира(моера му завървшва на 001) и се опитаха да го ремонтират, но успяха да оправят само километража и моментния разход да работят.
В крайна сметка трябваше да вземем нов, защото проблема наполувина си остана.
Това го разказвам най-вече за да не си карате колите да им мият двигателите!
Поздрави.
BMW Sheer Driving Pleasure

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 20 Сеп 2010, 14:30

trapo написа:Зарибих вуйчо ми да си вземе е39 тдс и взехме една с развален абс и асц блок(заради автомивка) съответно на много ниска цена.
Оказа се, че му трябва точно блока, който по-трудно се намира(моера му завървшва на 001) и се опитаха да го ремонтират, но успяха да оправят само километража и моментния разход да работят.
В крайна сметка трябваше да вземем нов, защото проблема наполувина си остана.
Това го разказвам най-вече за да не си карате колите да им мият двигателите!
Поздрави.

Кажи поне къде го ремонтира, какво ти обещаха и не ти ли дадоха гаранция?

ПредишнаСледваща

Назад към E39